reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

reklama
Stwierdziłam, że najwyższa pora już jakieś kremy na rozstępy zacząć używać. Póki co oliwkuje się. Z waszych opinii widzę trzy: Mustella, Ziaja i Rossman hmm rozbieżność cenowa duża. Jakie sa wasze opinie o nich czy może używacie jescze zupełnie czegoś innego?
Ja używałam oliwki rossmana, teraz od kilku tygodni używam kremów: ziajki i pharmaceris, z tego drugiego jestem bardziej zadowolona, jeżeli chodzi o samo smarowanie. Znacznie lepiej się wchłania, a jeżeli chodzi o efekty to się okaże ;-)

Dzięki dziewczyny za opinie i chyba zdecyduję się na ten Pharmaceris Foliacti :-) a przy okazji jak będę w Niemczech zakupie to co proponuję Shyla

Ja ostatnio kupiłam ziajkę, zeby stosować wymiennie z oliwką rossmana, ale skoro polecacie tak bardzo ten pharmaceris, to może się następnym razem skuszę.... ale ziajka mi akurat pasuje i pod względem konsystencji i zapachu... nei wiem jak efekty - okaże się:)

Witam:) Obawiam się, że niewiele zależy od kosmetyków... Zawsze miałam bardzo suchą skórę, i w okresie dorastania, mimo wagi (wówczas) poniżej 50 kg, podczas intensywnego wzrostu hmmm... w górę:) nabawiłam się rozstępów na biodrach i udach. Teraz smaruję się bardzo regularnie, przez pierwszy trymestr różnymi nawilżaczami, od 4 mca Ziajką mamma mia przeciw rozstępom, i niestety... brzuszek ok, ale na piersiach się pojawiły:( Fachowcy mówią, że dużą rolę odgrywają uwarunkowania, i to niestety chyba prawda. Ale może którąś z Was to pocieszy:)

Myślę że jeśli skóra jest mało elastyczna to nic nie zapobiegnie rozstępom ,takie jest moje zdanie ;)
to wszystko genetyka i ciało...

Ja tak jak niektóre z Was kupiłam sobie zwykła oliwkę z Johnsona i jestem zadowolona, ale oliwka jak to oliwka jest trochę tłusta a nie zawsze mam czas czekać aż się wchłonie. Dlatego kupiłam też krem z Pharmaceris. Jeszcze go nie stosowałam, ale zacznę niebawem. Mam nadzieję, że będę z niego tak jak WY zadowolona. A cena jest przystępna w porównianiu np. z Mustelą. Ja zapłaciłam za niego chyba 25zl a Mustela kolo 100. Do tego Pani w aptece sama polecila mi Pharmaceris i powiedziala, ze ma lepsze skladniki:/

reklama
Moje koleżanki farmaceutki są zdania, że nie jest aż tak ważne czym się smarujemy, ale by dobrze nawilżyć i natłuścić skórę. A jeżeli ktoś ma z natury mało elastyczną skórę (tak jak pisze Shyla), tak zbudowaną, ze skłonnościami do rozstępów, to niewiele może zrobić. Ja mimo wszystko nie ustaję w walce:) Ale mam świadomość, że jej rezultat nie będzie taki, jak bym chciała.

Do góry