reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

Dziewczynki może znacie jakiś super nawilżający balsam(oczywiście dla ciężarnych) do ciała i coś do biustu?????? W pierwszej ciąży używałam oliwkę i Ziaję dla kobiet w ciąży i to było wystarczające, a teraz szok:szok:-mam taką suchą skórę,że aż się łuszczy. Nie chcę testować wszystkiego po kolei, bo zanim trafię na coś dobrego to pewnie już urodzę:rolleyes2::rolleyes2:a i kaski też trochę by poszło:baffled:.

reklama
ja stosuję właśnie oliwkę i ziajkę i problem łuszczącej się skóry powraca- co gorsza musiałam włączyć do pielęgnacji siebie nizoral, bo mi się z głowy zaczęło sypać.

Dziewczynki może znacie jakiś super nawilżający balsam(oczywiście dla ciężarnych) do ciała i coś do biustu?????? W pierwszej ciąży używałam oliwkę i Ziaję dla kobiet w ciąży i to było wystarczające, a teraz szok:szok:-mam taką suchą skórę,że aż się łuszczy. Nie chcę testować wszystkiego po kolei, bo zanim trafię na coś dobrego to pewnie już urodzę:rolleyes2::rolleyes2:a i kaski też trochę by poszło:baffled:.

ja takze stosuje oliwke :)

Też mam ten problem...od zawsze. Oliwka nigdy mi nie pomagała. Używam jak wcześniej balsamów do bardzo suchej skóry (delikatnych), a na miejsca strategiczne (brzuch, piersi) Ziajki przeciw rozstępom. Niestety nie znalazłam żadnych mocno nawilżających balsamów dla kobiet w ciąży:(

czasem można wlać trochę oliwki do kąpieli to tez nawilża skórę. A z balsamów to sądzę, że te dla maluchów mogą najlepiej nawilżyć skórę

Uważam, że oliwka bardziej natłuszcza niż nawilża.... Miałam zawsze problemy z wysuszoną skórą i tylko masło karite (masło shea 100%, nie balsamy Z shea) mi pomaga. Także to nadal stosuję :tak:inaczej skóra mi się niemal łuszczy, zwłaszcza w zimie... Choć nie wiem czy ustrzeże mnie przed rozstępami.

Saudades - wracając do masła shea - patrzę sobie na allegro i mam mętlik w głowie! Co wybrać? Czy rafinowane, czy nierafinowane?? które lepsze, które ty stosujesz?
No i ceny baaardzo różne: widziałam za 400g zaróno 25 zł jak i 50 zł... zwariować idzie :-)
Poradź coś please :)

Dziewczyny a jak u was z wyborem i zakupem nowego stanika na nasze "nieco" ;) większe piersi? Kiedy zdecydowałyście się na zmianę i jak wybrać właściwy? Macie jakieś sprawdzone rady?

ja nie mam takiego problemu, moje piersi są takie same jakie były na początku , co nie znaczy ze na koniec mnie nie wywali, jak w poprzedniej ciąży ;)

reklama
Dziewczyny a jak u was z wyborem i zakupem nowego stanika na nasze "nieco" ;) większe piersi? Kiedy zdecydowałyście się na zmianę i jak wybrać właściwy? Macie jakieś sprawdzone rady?

mi puki co piersi urosly o jeden rozmiar i wchodze jeszcze w jeden biustonosz. ale niebawem tez czekaja mnie zakupy. ja po prostu pojde do sklepu i bede mierzyla i juz

Do góry