reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

reklama
Hej Kobietki. Ja zaczęłam stosować oliwke ale to tylko dlatego, że w I trymestrze jednak wole wstrzymać sie od dodatkowej chemii. Chociaż jeżli nie macie jak narazie problemów ze skórą to lepiej nic nie stosować. U mnie niestety skóra strasznie sie wysusza więc musze stosować tę wstrętną oliwkę. Zawiera ona parafinę która nie uczula i jest obojętna chemicznie dla skóry. Ale jednak to produkt pochodzenia mineralnego (produkt uboczny destylacji ropy naftowej) więc może powodować zatykanie porów i powstawanie zmian trądzikowych:tak: Dlatego najlepiej stosować niewielką ilość od razu po kąpieli:) Pozdrawiam:tak:

jeżeli moje drogie nie lubicie sie natłuszczać ,to lepiej dolać kilka kropel do kąpieli. ja muszę się smarować ,bo mi skóra plackami wysycha i się łuszczy... jakbym trędowata była :baffled:

a/propos skóry to mi też wysycha i swędzi... więc też się oliwkuję, ale ja to lubię :-) Mój Mek tylko narzeka czasem,a le dzielnie smaruje mi plecki :)

Za to mam inny problem - zauważyłam okropny łupierz!! Ostatnio miałam łupierz jako nastolatka w liceum :szok: koszmar jakiś... sypie mi się z głowy że hej. Nie wiedzie czy np taki Nizoral jest bezpieczny w ciąży? :confused:

póki co wysypu trądziku nie stwierdzam...

Fiuufiuu - ja mam piłkę taką z kolcami, do masażu. Jak znajdziesz jakieś ćwiczenia dla ciężarówek to podeślij linki...

Jeszcze raz wrócę do tematu kremików na rozstępy. :tak:
Aktualnie jeszcze używam oliwki dla kobiet w ciąży z serii rossmana (od 1 m-ca ciąży), ale od 4 m-ca ciąży czekają na mnie: ziajka i pharmaceris (obydwa dostałam na święta od siostry). Zastanawiam się czy przejść na te kremy, ponieważ z tej oliwki jestem bardzo zadowolona. :tak:

Kinia - skoro już dostałaś , to co ci szkodzi wypróbowac?:tak: I Ziaja i Pharmaceris to sa całkiem dobre firmy i nie takie drogie jak np Mustela czy Elyancyl (czy jakoś tak). Ja też stosuję tą oliwkę rossmanową i sobie chwalę. Wsmarowuję ją w całe ciało, bo pomaga mi na wysychającą skórę. A jak przy okazji walczy z rozstepami to tym lepiej :):tak:

reklama
W sumie te dwa kremiki są od 4 m-ca, więc jeszcze chwilę zaczekam :tak:
Pewnie wypróbuję, choć ten pharmaceris ma zapach, którego nie toleruję, przynajmniej na razie :baffled:

Do góry