reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Dziewczyny jak skutecznie usunąć wydzielinę z nosa? Kupiłam już Fridę i Disne Mar, ale mam wrażenie, że to siedzi gdzieś głęboko w nosku, bo pomimo, że uda mi się odciągnąć, to tam dalej aż gra... No i oczywiście nosek przytyka, on oddycha buźką więc przy okazji pokasłuje. Co prawda, ja mam wrażenie, że to bardziej alergiczny katar (oboje z mężem jesteśmy alergikami :/) ale i tak go troszkę męczy...

reklama
Ja znowu na chwilkę zaglądam tylko, Młody wysypany cały niestety. Zaczęło się od wysypki na twarzy i uszach, przesuszyła się i łuszczyła. Chciałam dobrze i Młodego w Emolium wykąpałam, po kąpieli masakra. W ciągu jednego dnia młody dostał wysypki na całym ciele, a uszy zrobił się aż mokre i jakąś ropą czy czymś podeszły. Lekarz stwierdził Łojotokowe zapalenie skóry i oczywiście Elocom zapisał i Lipobase, stwierdziła że zdarzają się rzadkie przypadki kiedy emolienty uczulają i najwidoczniej taki wyjątkowy egzemplarz trafiliśmy. uszy ma już piękne ale ma ciemieniuchę z którą walczę i jakąś dziwną szorstką wysypkę, nie widoczna gołym okiem ale czuć pod palcem taką suchą twardą skóre. Widzę że Młodego nie swędzi ani nic nie boli, ale chciałabym żeby mu już przeszła, macie jakieś pomysły jak pomóc?

A nosek czyszcze tak że aplikuje sól do nosa i kłade na brzuchu i samo wszystko pięknie wychodzi.

little_nina, moja pani doktor na skorupke, ktora mial moj maly kazala nakladac ciepla oliwke - nalac goracej wody do miseczki, wlozyc w to kieliszek, do niego nalac oliwki, zeby sie nagrzala. potem umoczyc wacik w tej goracej wodzie, potem w oliwce i robic takie oklady. ja przykladalam ten wacik i tak z 10min trzymalam. praktycznie po jednym razie ta skorupka zeszla. pani doktor mowila ze robila tak tez jak jej corki mialy ciemieniuszke.
moj maly tez mial taka skorupke z ropa a lekarz stwierdzil ze to skaza bialkowa, ja trzymam diete i widze ze jest poprawa

reklama
Do góry