reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze
widzę, że takie czarnowidztwo charakterystyczne dla mam jest. Igorowi zaczęło oko uciekać i ja też do okulisty jestem umówiona, planuje na prywatny rezonans się umówić, bo wyczytałam, że od urazu może tak być (a moje ruchliwe dziecko wybitnie wypadkowe jest) i inne złe scenariusze też po głowie chodzą. Bezdzietne koleżanki mówią, że jak hipochondryk się zachowuję.

mnie lekarka Nasivin zaleciła, więc może spróbujesz

Kwiatuszku lepiej chyba odstawić. A swoją drogą taka trochę "prędka" w dawaniu antybiotyków ta lekarka.
Z uciekającym jednym okiem to ja z Jankiem od 3 m-ca życia chodze… kolejna wizyta 3 sierpnia :-)

Dzisiaj pojade na ta morfologie... kurde już mi go żal...ryczeć będzie że szok. Biedny on już jest taki 'wymęczony' przez szpitalne pobyty że jak tylko widzi i słyszy szpital to ma przerażenie w oczach. Nie wspomne już o igłach... Więc na razie nic mu nie mówie...

1006393.jpgDziewczyny nockę mam wyciętą z życiorysu usnęłam gdzieś kolo 3 tak Tymuś dawał jazzu
podejrzewam że brzuszek go pobolewał
krostek przybyło
pokaże Wam fotkę jak to wygląda, czy na trzydniówce Wasze dzieci tak samo wyglądały?
1006393.jpg

Ostatnia edycja:
kfiatuszku, a da radę to trochę większe wstawić? Mania miała coś podobnego przy trzydniówce, ale jej jak wyskoczyło to już następnego dnia nie przybywało tylko się zmniejszało i bledło... To takie krostki wyglądające trochę jak uczulenie na truskawki, tylko na początku właśnie na czerwonym tle a potem już same krostki.

A co do Pulmeo to ja tez zobaczyłam po składzie (a najpierw po kolorze), że to inna wersja Eurespalu. U nas pomaga i jeden i drugi - kiedyś stwierdziłam, ze to lek na wszystko, bo niemal przy każde chorobie od każdego lekarza dla dziecka dostawałam ;-) Teraz już mam zapas w domu i właśnie Manię szprycuję, bo kaszleć zaczęła. I Aniam ma rację, że trudno to sprać.

mnie lekarka Nasivin zaleciła, więc może spróbujesz

Anna, właśnie, ale na ulotce pisze, że po 3-cim mcu można podać....jak podawałaś, daj znaka ile tego można dać...dzienks :-)

Zobacz załącznik 262803Dziewczyny nockę mam wyciętą z życiorysu usnęłam gdzieś kolo 3 tak Tymuś dawał jazzu
podejrzewam że brzuszek go pobolewał
krostek przybyło
pokaże Wam fotkę jak to wygląda, czy na trzydniówce Wasze dzieci tak samo wyglądały?
Zobacz załącznik 262803

Kwiatuszek, moja Hania miała taką wysypkę (tylko niestety nie widać dokładnie, więc z daleka tak mi się wydaje) jak jadłam nabiał...najpierw było na buźce, potem rozeszło się na brzusio i resztę ciałka...kąpałam w Emolium i smarowałam kremem i zeszło, ale dopiero po kilkunastu dniach...no i odstawiłam nabiał...

nie wiem czy u Was jest to akurat to, ale warto sprawdzić każdą możliwość....

Monia po jednym wstrzyknięciu do każdej dziurki dwa razy dziennie, oczywiście po wcześniejszym wyczyszczeniu noska i już trochę Alicji przechodzi (dzisiaj 3 dzień stosujemy)

reklama
Kwiatek- troszę mało widać- u Kubusia wysypka z trzydniówki przypominała kaszkę manną i była bardzo wyraźna pod światło, ale po jednym dniu zaczęła blednąć. I oprócz gorączki nie było innych objawów (gardło, nosek itd. w porządku).
Może tu się dwie rzeczy nałożyły: co innego gardełko a co innego wysypka. Może ta wysypka to uczulenie, potówki (Kuba miał takie zgrupowanie na plecach, ale jak już napisałam troszę mało wyraźne foto)... Jak pediatra widziała i nie panikuje tzn. jest OK. Będzie dobrze :tak:

Do góry