reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

mój Q nieznosi mleka... żadne mu nie wchodzi... :eek: truskawki zje, ale koktajlu nie ruszy... moja teściowa robi małemu zupki na brokułach i małosolnych ogórkach :-) wcina aż mu się uszy trzęsą

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie - muszę iść z Mała na badanie krwi - i teraz powinno być ono nadczo - ale jakoś sobie nie wyobrażam Julki która nie jadła nic do 8:00 (o tej otwierają laboratorium)

Czy mogę ją nakarmić o 5:00 i iść np na 9 na pobranie krwi

Ja z Antkiem już to przechodziłam, na pobraniu byliśmy przed 7 a mleko jadł tak przed 4 - mówiłam laborantce że jadł mleko kilka godzin wczesniej ale powiedziała że ok...z domu bym nie wyszla gdyby Antek miał wyjśc z domu z pustym żoładkiem

Nata ja tak samo trochę wcześniej dawałam mleko zwłaszcza, że worek na siusiu zakładam więc zanim dojdzie do labu to juz dawno śladu po tym mleczku nie ma ;-)

Swoją drogą ostatnie wyniki genialne :szok: nawet pediatra się śmiała, że wygląda gorzej niż jej krew na to wskazuje ;-) Ale witaminy mamy pakować dalej, łącznie z D3.

Swoją drogą ostatnie wyniki genialne :szok: nawet pediatra się śmiała, że wygląda gorzej niż jej krew na to wskazuje ;-)
hehehehe
no i super, ze wyniki rewelacyjne, przynajmniej to masz z glowy :-)

Dziewczyny, czemu na pobieranie krwi chodzicie??? Jakies problemy z dziecmi czy kontrolnie?
Polka raz miala pobierana krewke, w sierpniu... moze tez powinnam sie kontrolnie wybrac??

My z powodu anemii wczesniaczej, sprawdzamy żelazo i ogólnie morfologię, z powodu "nie picia" Paulinki też hematokryt(teraz w górnej ale normie ;-)). Siuśków nie udaje nam się pobrać 3 raz z rzędu. Mała jak ma worek to nie zrobi nawet kropelki przez 3 godz :szok: mimo podawania mleka. A do kubeczka tez ciężko złapać, próbowałam różnych sposobów (czytałam jak inne mamy sobie radzą) i nic.

ja 2 razy mialam zlapac mocz mlodego i bylo tak samo jak z Paulinka - lazil z woreczkiem i lazil i nic, a jak tylk ozdjelam to od razu fontanna...

reklama
hehehehe
no i super, ze wyniki rewelacyjne, przynajmniej to masz z glowy :-)

Dziewczyny, czemu na pobieranie krwi chodzicie??? Jakies problemy z dziecmi czy kontrolnie?
Polka raz miala pobierana krewke, w sierpniu... moze tez powinnam sie kontrolnie wybrac??

nam pediatra na roczek kazała kontrolnie zbadać krew i mocz. Moczu do tej pory nie udało nam się złapać:zawstydzona/y:

Do góry