reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Buhahahaha... katik ja Cie widzialam, Ty jestes raczej wysoka :-) ale milo mi oglosic, zes zaprzeczeniem teorii o wyzszym pokoleniu dzieci :-D ja bym tam wolala byc nizsza i miec te swoje 172 niz wysoka, jak siostra mojego meza, ktora ma 180 i obcasow nie chce nosic, bo twierdzi, ze jej jest za duzo :-D

Ewka, Agnieszka- u Was to faktycnzie mlyn z dzieciaczkami! Zdrowka jeszcze raz dla krasnali!

Monia- z suchym kaszlem, to jeszcze jest tak, ze jesli nic sie nie dzieje, tzn. po prostu jest to efekt przeziebienia, to wtedy dobrze jest dac syrop z cebuli, bo ten suchy kaszel niesamowicie podraznia wlasnie krtan, po tym syropie powinien on sie zrobic mokry (bez tez, ale moze to dluzej trwac) i wtedy najlepiej przejsc na syrop wykrztusny (nieszczesna Flegamine np.).
Jak Hania ma katar, to niestety i kaszel sie przyplatal, bo jakis wirus ja tam mietoli :-(

reklama
dzięki dziewczyny za rady w sprawie kaszelku Halinki, dziś jak 'ręką odjął' kaszelek poszedł precz...pewnie zębole i ten katar...dodatkowo podałam Sinecod, ładnie zadziałał...

Tak jak pisałam my po lekarzu
U M. kończymy powoli kurację :-D obyło się bez antybiotyku i mamy obserwować czy te świsty i gwizdy w oskrzelach będą się powtarzać jeśli jeszcze 2-3 razy mu się powtórzą to koniecznie alergolog i badania pod kontem astmy. Na razie spokojnie traktujemy to jako wynik wirusów. Ufffffffff
Z J. gorzej. Trzeba było antybol włączyć :-( Wieczorem tak biedak kaszlał że prawie pawia puścił a nic nie wykasłał. Do tego swoimi protestami i wrzaskami zdarł sobie gardło i zamiast być lepiej jest gorzej. Także z baliku ma nici prawdopodobnie. Kontrola w czwartek

Witam się po ciężkim weekendzie
w sobote wieczorem Antol dostał wysokiej gorączki i ta goraczka utrzymywała się cały wczorajszy dzień. Bidulek, nawet nie był w stanie wstać z łózka. 39,7 zbijaliśy okładami i nurofenem . Noc była spokojniejsza bo na noc dostał nurofen i rano wstał dzisiaj juz calkiem całkiem. Mam nadzieje że gorączka już nie wróci. Zamówiliśmy wczoraj wizyte domową : osłuchowo czysty, gardełko bez zmian, migdałki ok więc może to jakas trzydniówka albo inne dziadostwo wirusowe. Reasumując Pan dr ptrzepisał nam BACTRIM i Clemastin, którego nie zamierzam podawac bo skoro jest ok to po co??No nic to podkuruje go witaminka c , tranikiem i dicoflorem. Bo mała bida przez weekend nie wzięła nic do buzi poza wodą ...

Tosiek, zdrowka.

Polke dzis wczesniej ze zlobka odebralam, bo mi zadzwonili, ze ma ponad 39 stopni, ale jak po nia przyszlam 10 minut po telefonie to zupelnie normalna byla. W domu zmierzylam jej temperaturke, a tam idealne 36.6 :baffled:
Nie wiem wiec co to mialo byc, bo na zbicie goraczki w zlobku nic nie dostala.
Na 15:05 idziemy do przychodni, bo mi mala pokasluje i katar ma, wiec ja obejrza dokladnie. Mam nadzieje przynajmniej.

Zdrówka dla chorowitków!

Katik - niezły kosmos z Polciową gorączką, ale lepiej, że jej nie ma.

My też dzisiaj jeszcze jedziemy do naszej lekarki, bo młoda niby zdrowa, kataru i gorączki nie ma, czasami zakaszlnie, ale tak jej coś dziwnie harczy w klacie jak ją obejmuję i to mnie niepokoi, więc zadzwoniłam i po 17:00 mam ponownie dzwonić, bo nasza lekarka wraca z Łodzi i dopiero ok.17:00 poda nam termin wizyty.

reklama
Do góry