reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Zdrowka dla Jasia.

U nas wcale nie lepiej. Obudzila sie rano z 39 stopniowa goraczka. Co wiecej w uszkach strasznie duzo "miodku". Chcialam jej delikatnie z wierzchu troszke wytrzec te uszka, to ona w ryk i teraz mowi ze uszko ja boli. No nic, trzeba dzisiaj lekarza szukac. Plus taki ze zasnela troszke, wiec jak wstanie to jedziemy do przychodni.

reklama
zdrówka dla chorowitków!

aniez a może ta krew to z jakiejś ranki? może go panie zamiast chusteczkami jakimś tzw ekologicznym papierem podcierały i mu się jakieś ziaziu zrobiło?

Diagnozujemy się dalej... Mocz chyba OK... chyba, bo nie wiem, czy leukocyty 2-4 to norma u dzieci? Jak ktoś wie, to poproszę o info :-D

U nas wyszly uszka. Bylismy wczoraj na dyzurze w przychodni. Dostala augumentin, a ja tydzien zwolnienia. Dzisiaj juz wstala zupelnie zdrowa, bez goraczki, za to z zapasem energii. Co ciekawe urzadzila dzisiaj 3 regularne bitwy z rzucaniem sie na ziemie, szarpaniem i wrzaskami. Teraz nie wiem czy to juz bunt dwulatka, czy choroba jej w glowie miesza :baffled:

Edit: Mam pytanie jak podajecie oslonowe preparaty? Dostalismy dicoflor w kapsulkach, z ktorych wysypuje proszek, ale za chiny nie umiem go porzadnie podac. Jak rozpuscilam w 1/3 szklanki wody, to nie chciala wypic wszystkiego (chyba nie smakowalo). Dzisiaj nasypalam na lyzeczke i wlalam wody, to sie glut taki zrobil i wcale nie bylo przyjemniejsze do wypicia... Macie jakies patenty?

Ostatnia edycja:
Ja zawsze osłonowo podaję najzwyklejszy Lakcid w ampułkach, albo Lacido baby w saszetkach, ale ampułki wygodniejsze, bo jedna łyżeczka do wypicia a saszetki to pół szklanki

ja odkopalam stare wyniki badania moczu Olki i mam napisane na jednym ze biale krwinki 0-2 w polu widzenia, a na drugim ze leukocyty-ujemne...

to byly dwa rozne laboratoria ale i w jednym i w drugim przypadku przy badaniu Olka byla zdrowa, robilam tylko profilkatycznie

Onka Olka wybitnie wyczulona na smaki a ja jednak wsypuje kapsulke jej do wody w butelce i ona bez problemu wypija

Onka ja wsypywalam zawartosc kapsulki do wody i dodawałam soczku malinowego. Teraz podaje borysowi w saszetkach jest lepszy niż w kapsułkach, ale podaje tak samo i mlody wszystko wypija;-0

reklama
Do góry