reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Ja smaruje dwa razy dziennie bubchen. Chusteczek używamy na wyjazdach. Niestety teraz przy tej ilości qpek i po antybiotyku, synuś ma czerwona pupkę więc smaruje po każdej zmianie pieluszki albo sudocremem, albo bepanthenem.

reklama
Ja nie smaruje niczym, dupcię myję zwykłą woda. Chusteczki tylko po wczesnorannej kupie lub jak nie mam jak dojść szybko do domu a qupa w pamku. I o dziwo dupcia śliczna i gładka...

mi pediatra powiedziala, ze tmp tylko mierzyc w pupie a ten na podczerwien to sobie moge kant tyłka roztrzaskac ;)

mi też tak powiedziała. I rtęciowy kazała sobie wsadzać:baffled::-D powiedziała ze te w aptece plastikowe elektroniczne są ok i dla rodziców super bo jest tam taka srebrna końcówka i wiadomo ile wsadzić w pupę -no i piszczy jak już jest po pomiarze:-)

Mam pytanko do mam dziewczynek: czym smarujecie pupinki waszych maleństw?

Niczym jak było chłodno
i niczym jak jest gorąco bo zmieniam pieluchę po każdym sikaniu i często wietrzymy pupala:tak:

Mam pytanko do mam dziewczynek: czym smarujecie pupinki waszych maleństw?
my tez juz niczym.
Pierwszy miesiac smarowalysmy przy kazdej zmianie pampka kremem od J&J, a ze zadnych problemow nie bylo - przestalam smarowac w ciagu dnia. Tylko na noc smaruje, bo to jednak wiele godzin w 1 pampersie.

Dziewczyny u nas znów rzadka kupka przy każdym lub prawie każdym karmieniu,a jeszcze smecty i lakcidu nie odstawiliśmy. Nie wiem o co tu chodzi. Jak było mniej 2-3 dziennie to były zielonkawe,a teraz jak jest ok 8 to są musztardowe i rzadkie. A i tak samo jest chyba jak jem nabiał jak bez. Macie jakiś pomysł o co kaman?
W piątek idziemy na ważenie, mam nadzieję,że niunia ładnie przybierze.

Kittek, Konstancja tez dosc czesto miewa rzadkie kupki, ale wydaje mi sie ze tak ma i juz. A przybiera bardzo, bardzo ladnie, wiec sie nie zamartwiam.

Teraz Kostusia znowu spi, ale widac, ze ja w buziaczku boli. Placze i lapki do buzi pakuje. Jescze wczoraj chciala jesc z lewej piersi, prawej od kilku dni nie uznaje, a dzis juz odmowila i tej... Z butli je. Ja siedze i odciagam pokarm.

Kittek, Konstancja tez dosc czesto miewa rzadkie kupki, ale wydaje mi sie ze tak ma i juz. A przybiera bardzo, bardzo ladnie, wiec sie nie zamartwiam.

Teraz Kostusia znowu spi, ale widac, ze ja w buziaczku boli. Placze i lapki do buzi pakuje. Jescze wczoraj chciala jesc z lewej piersi, prawej od kilku dni nie uznaje, a dzis juz odmowila i tej... Z butli je. Ja siedze i odciagam pokarm.

Zielona ja z Mają miałam ostatnio podobnie z butli chciała a z piersi nie,ale się nie dałam. Przestałam jej cokolwiek z butli podawać, nawet wodę kilka razy łyżeczką podawałam. Jak wszystko wróci do normy to od czasu do czasu dam jej pić z butelki. Póki co częściej ją przystawiam aby się napiła. U ciebie może to rzeczywiście kwestia ząbkowania. Buziaki dla Kostusi :)))

Dziewczyny u nas znów rzadka kupka przy każdym lub prawie każdym karmieniu,a jeszcze smecty i lakcidu nie odstawiliśmy. Nie wiem o co tu chodzi. Jak było mniej 2-3 dziennie to były zielonkawe,a teraz jak jest ok 8 to są musztardowe i rzadkie. A i tak samo jest chyba jak jem nabiał jak bez. Macie jakiś pomysł o co kaman?
W piątek idziemy na ważenie, mam nadzieję,że niunia ładnie przybierze.

Kittek, moja ma taką kupę od zawsze. Co drugie karmienie taką sporą, a w pozostałe taką w wersji mini. Musztarda, rzadka. Lekarka oglądając pieluchę mówiła, że ok. A czemu się martwisz? Marysia też tak miała. Dopiero na mleku modyfikowanym i na stałych pokarmach zrobiła się taka "dorosła".

jua smaruje bephantenem ale tylko na noc i bardzo malutko

Co do termometra to bez obrazy ale nie wiem jak można go dziecku do pupy pakować i w jakim celu :(
Ja mam taki do ucha albo mierze pod paszką one i tak szybko mierzą . tą chwilkę to mi zawsze mały poleżał bez problemu

reklama
dzieki dziewczyny za odp. No ja wlaśnie smaruje bepanthenem tyle że przy każdej zmianie pieluchy i tak się zastanawialam czy nie przesadzam. Pupa nigdy nie byla czerwona tylko w fałdkach jest czerwono ale to raczej nie odparzenie tylko odgniecenie.
od jutra przestaje smarować tak namolnie. :-)

Do góry