Ja smaruje dwa razy dziennie bubchen. Chusteczek używamy na wyjazdach. Niestety teraz przy tej ilości qpek i po antybiotyku, synuś ma czerwona pupkę więc smaruje po każdej zmianie pieluszki albo sudocremem, albo bepanthenem.
reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Ja nie smaruje niczym, dupcię myję zwykłą woda. Chusteczki tylko po wczesnorannej kupie lub jak nie mam jak dojść szybko do domu a qupa w pamku. I o dziwo dupcia śliczna i gładka...
mi pediatra powiedziala, ze tmp tylko mierzyc w pupie a ten na podczerwien to sobie moge kant tyłka roztrzaskac![]()
mi też tak powiedziała. I rtęciowy kazała sobie wsadzać

Mam pytanko do mam dziewczynek: czym smarujecie pupinki waszych maleństw?
Niczym jak było chłodno
i niczym jak jest gorąco bo zmieniam pieluchę po każdym sikaniu i często wietrzymy pupala

Katik
...jestem mamą...
my tez juz niczym.Mam pytanko do mam dziewczynek: czym smarujecie pupinki waszych maleństw?
Pierwszy miesiac smarowalysmy przy kazdej zmianie pampka kremem od J&J, a ze zadnych problemow nie bylo - przestalam smarowac w ciagu dnia. Tylko na noc smaruje, bo to jednak wiele godzin w 1 pampersie.
Dziewczyny u nas znów rzadka kupka przy każdym lub prawie każdym karmieniu,a jeszcze smecty i lakcidu nie odstawiliśmy. Nie wiem o co tu chodzi. Jak było mniej 2-3 dziennie to były zielonkawe,a teraz jak jest ok 8 to są musztardowe i rzadkie. A i tak samo jest chyba jak jem nabiał jak bez. Macie jakiś pomysł o co kaman?
W piątek idziemy na ważenie, mam nadzieję,że niunia ładnie przybierze.
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Kittek, Konstancja tez dosc czesto miewa rzadkie kupki, ale wydaje mi sie ze tak ma i juz. A przybiera bardzo, bardzo ladnie, wiec sie nie zamartwiam.
Teraz Kostusia znowu spi, ale widac, ze ja w buziaczku boli. Placze i lapki do buzi pakuje. Jescze wczoraj chciala jesc z lewej piersi, prawej od kilku dni nie uznaje, a dzis juz odmowila i tej... Z butli je. Ja siedze i odciagam pokarm.
Teraz Kostusia znowu spi, ale widac, ze ja w buziaczku boli. Placze i lapki do buzi pakuje. Jescze wczoraj chciala jesc z lewej piersi, prawej od kilku dni nie uznaje, a dzis juz odmowila i tej... Z butli je. Ja siedze i odciagam pokarm.
Kittek, Konstancja tez dosc czesto miewa rzadkie kupki, ale wydaje mi sie ze tak ma i juz. A przybiera bardzo, bardzo ladnie, wiec sie nie zamartwiam.
Zielona ja z Mają miałam ostatnio podobnie z butli chciała a z piersi nie,ale się nie dałam. Przestałam jej cokolwiek z butli podawać, nawet wodę kilka razy łyżeczką podawałam. Jak wszystko wróci do normy to od czasu do czasu dam jej pić z butelki. Póki co częściej ją przystawiam aby się napiła. U ciebie może to rzeczywiście kwestia ząbkowania. Buziaki dla Kostusi
Dziewczyny u nas znów rzadka kupka przy każdym lub prawie każdym karmieniu,a jeszcze smecty i lakcidu nie odstawiliśmy. Nie wiem o co tu chodzi. Jak było mniej 2-3 dziennie to były zielonkawe,a teraz jak jest ok 8 to są musztardowe i rzadkie. A i tak samo jest chyba jak jem nabiał jak bez. Macie jakiś pomysł o co kaman?
Kittek, moja ma taką kupę od zawsze. Co drugie karmienie taką sporą, a w pozostałe taką w wersji mini. Musztarda, rzadka. Lekarka oglądając pieluchę mówiła, że ok. A czemu się martwisz? Marysia też tak miała. Dopiero na mleku modyfikowanym i na stałych pokarmach zrobiła się taka "dorosła".
jua smaruje bephantenem ale tylko na noc i bardzo malutko
Co do termometra to bez obrazy ale nie wiem jak można go dziecku do pupy pakować i w jakim celu
Ja mam taki do ucha albo mierze pod paszką one i tak szybko mierzą . tą chwilkę to mi zawsze mały poleżał bez problemu
Co do termometra to bez obrazy ale nie wiem jak można go dziecku do pupy pakować i w jakim celu
Ja mam taki do ucha albo mierze pod paszką one i tak szybko mierzą . tą chwilkę to mi zawsze mały poleżał bez problemu
reklama
dzieki dziewczyny za odp. No ja wlaśnie smaruje bepanthenem tyle że przy każdej zmianie pieluchy i tak się zastanawialam czy nie przesadzam. Pupa nigdy nie byla czerwona tylko w fałdkach jest czerwono ale to raczej nie odparzenie tylko odgniecenie.
od jutra przestaje smarować tak namolnie. :-)
od jutra przestaje smarować tak namolnie. :-)