reklama
basia0412
Fanka BB :)
7 kg ale jest długi urodził się z wagą ponad 4 kg:-) a ostatnio kupiłam rampersy na rozmiar 80 i wiecie co na długość w sam raz ale producent chyba pieluszki nie uwzględnił bo mieści się tylko jedno udo
a jak drogie włożysz to nie da się zapiąć

my też kąpiemy w najzwyklejszej 100cm wanience i muszę Ci Daga powiedzieć że przepłaciłaś my zapłaciliśmy uwaga uwaga jedyne ... 19.99zł![]()
o żesz... no faktiko, coz za rozrzutnosc u mnei miala miejsce :-)
zapomniałam dodać byłyśmy dzisiaj na szczepieniu, płacz mojej kruszynki był największym płaczem w jej trzymiesięcznym życiu !
myślałam że mi serce pęknie całe szczęście nie ma temperatury i ogólnie samopoczucie ma dobre a po cycuszku zapomniała o bólu.W nagrodę poszłyśmy do H&M i kupiłyśmy dla Niuni bluzeczkę i zestaw skarpetek
tak sobie tylko mysle, komu te zakupy humor poprawily najbardziej

dziewczyny jaki rozmiar ciuszków zakładacie maluchom - ja zaczynam zakładać 68 są w prawdzie luźne, ale Julka czuje się w nich chyba lepiej - rozmiar 62 już jest chyba na nią zamały
sewneti for :-)
a ja mojemu już muszę 74 lub 80 w zależności od producenta (68 już od prawie 3 tygodni nie da rady wcisnąć)mama zbankrutuje na ubranka
hehe ja juz K. zapowiedzialam, ze tylko kasa przyjdzie sierpniowa i z Aleksis na zakupy ruszamy - na szczescie mamy ten nasz kochany sklepik kolo domu wiec majatku nie wydam, a wroce z rzeczami z next, early days etc... a dodatkowo ja sobie bede wybierac, a pani sklepowa mi dziecko zabawia - hehe zyc nie umierac :-)
7 kg ale jest długi urodził się z wagą ponad 4 kg:-) a ostatnio kupiłam rampersy na rozmiar 80 i wiecie co na długość w sam raz ale producent chyba pieluszki nie uwzględnił bo mieści się tylko jedno udoa jak drogie włożysz to nie da się zapiąć
![]()
u nas tez ten problem - dostalam od tesciowej torbe ubran dla Małej i niby 74 ale chyba tylko dla szczypiorkow. Ola ma sporo cialka i w duza ilosc ubranek nie wchodzi. np. spodnie zazwyczaj w pasie sa za waskie a na dludosc za dlugie.
i zmiana garderoby tez wyszla bardzo szybko, bo praktycznie z 62 od razu wskoczyla w 74.. jakos mi umknal etap 68....
moj kochany gigancik :-)
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Alicja bardzo różnie zwykle 68, ale są ubranka 74, jak również kilka 62 które też paszą bez problemu. Dużo od producenta zależy. A my już na 6 października mamy bilety kupione i lecimy do Londynu na szał zakupowy, co mi do torby się nie zmieści zostawię co by mi wujek pocztą nadał. będzie się działo....
Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Płacz przy mierzeniu, uśmiech przy szczepieniu - moje dzieci są jakieś dziwne ;-)
Mała waży 6,600g i mierzy 61 cm (urosła 5 cm, a ma tyle co niby Mania przy urodzeniu...). Tylko czemu skoro taka krótka, to 62 jest ciasne? Tułów ma długi, a nogi krótkie...
Dziś zrobiła mamie piękny prezent i spała od 21 do 6 bez pobudki! Ach, gdyby tak zostało...
Mała waży 6,600g i mierzy 61 cm (urosła 5 cm, a ma tyle co niby Mania przy urodzeniu...). Tylko czemu skoro taka krótka, to 62 jest ciasne? Tułów ma długi, a nogi krótkie...
Dziś zrobiła mamie piękny prezent i spała od 21 do 6 bez pobudki! Ach, gdyby tak zostało...
Byłam dziś z Mają u lekarza. W nocy i po porannym karmieniu Maja wymiotowała, zauważyłam śluz. Kurcze nie dość,że śluz w qupie to jeszcze tu. Pediatra ją zważyła, Maja znó mało przybrała 130g przez tydzień. Były upały, ona nie chciała jeść. Mam kontrolować jeśli jeszcze dziś powtórzą się wymioty to jedziemy do szpitala bo mamy skierowanie.
Jeśli nie to mam jednak wyeliminować nabiał i zobaczymy.
Mam nadzieję,że się nie powtórzą,ale jeśli będzie ulewała i w qupie dale będzie śluz to pojadę na oddział, przynajmniej ją dokładnie przebadają. Moja ciocia pracuje tam jako pielęgniarka, a ja mogłabym wykupić dobę hotelową i zostawać na noc.
Oby jednak obyło się bez szpitala.
Patrzę tak na tą moją kruszynkę i smutno mi,że się tak męczy...
Jeszcze gardełko ma troszkę zaczerwienione. Weekend w domu bo nie chcę aby się coś rozwinęło.
Jeśli nie to mam jednak wyeliminować nabiał i zobaczymy.
Mam nadzieję,że się nie powtórzą,ale jeśli będzie ulewała i w qupie dale będzie śluz to pojadę na oddział, przynajmniej ją dokładnie przebadają. Moja ciocia pracuje tam jako pielęgniarka, a ja mogłabym wykupić dobę hotelową i zostawać na noc.
Oby jednak obyło się bez szpitala.
Patrzę tak na tą moją kruszynkę i smutno mi,że się tak męczy...
Jeszcze gardełko ma troszkę zaczerwienione. Weekend w domu bo nie chcę aby się coś rozwinęło.
Byłam dziś z Mają u lekarza. W nocy i po porannym karmieniu Maja wymiotowała, zauważyłam śluz. Kurcze nie dość,że śluz w qupie to jeszcze tu. Pediatra ją zważyła, Maja znó mało przybrała 130g przez tydzień. Były upały, ona nie chciała jeść. Mam kontrolować jeśli jeszcze dziś powtórzą się wymioty to jedziemy do szpitala bo mamy skierowanie.
Życzę zdrówka dla Majeczki!
U nas wczoraj wyszło, że w 6 tyg. Nelka przybrała 800g i pani doktor stwierdziła, że dobrze. Przez pierwsze 8 tyg. było 1,5 kg...
basia0412
Fanka BB :)
kittek dużo zdrówka dla Majeczki
reklama
Kittki, bidactwa kochane !!! Rzucaj ten nabiał jak najszybciej i zobaczysz - na pewno będzie lepiej....pocieszę Cię i powiem, że ja też nie jem nabiału, czasem przemycę troszkę w jakimś pierogu czy innym cieście, ale nigdy bezpośrednio...zrezygnuj przede wszystkim z wołowiny i cielęciny, bo np. u mnie to przede wszystkim dało się we znaki...no i ciasta drożdżowe....efekt będzie ale i tak dopiero po jakimś czasie...u nas poprawa była po 2-3 tygodniach, więc to troszkę trwa....
no i trzymam kciuki za Majeczkę....
no i trzymam kciuki za Majeczkę....