reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Nie wiem na co Wy narzekacie.
Moja była ważona tydzień temu i ważyła 10,6kg
Lekarka mówi, że w normie.

Wolę aby była szczupła i zdrowa niż zapasiona kluska, która w wieku kilku lat zostanie zakwalifikowana na wczasy odchudzające.

Kilka lat temu miałam prezentacje w Kołobrzegu w ośrodku "Słoneczko" i tam były już 7 letnie dzieci na takich wczasach - masakra:no:

Mareczku zdrówka

Zosia wagowo jest na 50 centylu, okrąglutka jest nie powiem, ale nie za gruba chyba. Chociaż w porównaniu do Oli do pulpecik niezły - w Zosi wieku ważyła 8,800:szok:

Kazde dziecko jest w normie :-) zapasione to sie zrobia te (niekoniecznie nasze, oczywiscie), ktore beda jechac potem na fast foodach, sokach, coli itd. W tym wieku kazda waga jeszcze jest norma, nie patologia. Bartek wazy jakies 13- 13,5 kg i ma kolo 90 cm (+/-) i wcale nie sadze, ze jest gruby. Duzo sie rusza, smieci nie je, wiec uznaje, ze jest OK.

Aga- zdrowka dla M. i daj znac, jak sytuacja!

Elvie- a jak skora Lenki? W Rosmanie promo na Oliatuum (150 ml chyba po 20 zeta).

aniez - ja oilatum i emolium kupuję zawsze z aptek internetowych, bo najtaniej i jak zapłacę to kurier jest już następnego dnia:-) Skóra Lenki ok, smarujemy kremem oilatum soft regularnie, wg mnie ją od pampersa może swędzieć, bo nigdzie się nie drapie tylko w okolicy pampków właśnie. Kiedyś drapała kark, ale odkąd jej wycinam metki to problemu nie ma.

Dzięki dziewczyny...
będzie ciężko mi psychicznie tym bardziej że A. nie będzie :-(
Stan na teraz:
M. zasnął w dzień dopiero ok 15.30 i dałam mu pospać do 16.45. Przy oddychaniu to już nieźle mu grało :no: antybiotyk dostał jak tyko wstał bo mi go żal było budzić taki był umęczony.
o 19:30 przyszedł z pracy dziadziuś i wnuczkowi zaaplikował dwa zastrzyki. Oj ale był ryk i płacz :no::no::no: nie mogłam go uspokoić. Przez ten pałacz kasłał mocniej aż się dusił i prawie wymiotywał :-( Dopiero śmieszne filmiki z kotami dały radę go trochę uspokoić. Ale jak tylko zszedł mi z kolan to ryk i trzymanie się za dupcię gdzie dostał zastrzyki.
Teraz już śpi. Oddycha spokojniej. Zobaczymy jak minie nocka...

Ja tez idę bo nie wiem co mnie w nocy czeka...

Biedny Marek, Aga ucałuj go od ciotek...

Mój wariatuncio wazy 11,5, a i tak duzo ludzi jak mnie spotyka mowi,ze on duzy...hhhmm.

reklama
Elvie my w 99% kupujemy w www.doz.pl ale cena w Rossmanie jest OK ;-)
Zielona- to w normie wazy i mierzy :p niech je Kostka na zdrowie ;-) B. jest wagowo na 75, zas wzrostowo na 93, Kuba tez jest wagowo na 75 a wzrostowo na 93, wiec mam dzieci 'po jednych pieniadzach' ;-)

Wronka- no Twoj to okruszek!!!!

Do góry