reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Dziewczyny, jak długo powinno się prasować te wszystkie garnitury dziecku ?? Ja już wymiękam :growl: Na dodatek Zośka jest taka malutka, że mam za mało śpioszków dla niej więc trzeba je na okrągło prać ręcznie, ale to nie problem bo pierze tatuś, mi zostaje to cholerne prasowanie :growl: Długo jeszcze ????????
moze uznacie mnie za wyrodna mame ale ja nie prasuje...na poczatku wszystko prasowalam ale mala nie ma zadnych skornych problemow wiec juz nie prasuje bo poprostu nawet nie mam kiedy....niestety nie trafil mi sie spioch i jest strasznie absorbujaca, teraz karmimy butelka i widze poprawe bo zaczyna w kocu spac wiec moze bede miala troszke wiecej czasu....gdybym zobaczyla, ze cos sie zaczelo dziac to napewno znowu bym postarala sie prasowac, ale skoro jest ok to chyba zostanie tak jak jest....:happy:
pepuszek odpadl po okolo tygodniu ale byl jeszcze strupeczek, a teraz juz zagojony

U Nas mija 5 tydzień a Igorkowi nie odpadł pępuszek:sorry:któraś z Was napisała że to zalezy od grubosci pępowiny więc się tym pocieszam.Wisi jeszcze na cieniutkiej końcówce takiej "żywej".Połozna mnie uspokoiła i powiedziała że nie ma obaw, ważne że nic się złego z nim nie dzieje.

Ciuszki prasuję pieluszki tetrowe też.Raz na szybko włozyłam niewyprasowane śpiochy i miałam wrażenie że skóra małego swędzi i wyskoczyły krostki.Ale to wcale nie musi być od tego w sumie...

ja piore w dzieciecym mydelku, wszystkie ubranka, pieluszki tetrowe, przescieradelka zawsze prasuje, nieuprasowalam tylko raz po pierwszym praniu bo nie bylam w stanie.

w ktoryms tam numerze czasopisma ''Mam dziecko'' byl artykul o praniu dzieciecych ubranek i tam bylo napisane ze powinno sie je prasowac do 3 roku zycia. mysle ze to troche przesada ale pierwszy rok zamierzam ubranka prasowac.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też prasuję - wszystko, ale piorę już w Vizirze. Mąż przez pomyłkę włączył ubranka Oliwii z naszym proszkiem. Zadnej wysypki więc dokończę opakowanie Lovelli i będę prac w Vizirze, :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry