reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze Buciki

Nie lepsze buty w cenie sinsay, bo nie da się mieć dobrych szerokich i odpowiednich butów w cenie 30zl 😉
Nie będę dyskutowac, bo starając się o dziecko i zakładając rodzinę wiedziałam z czym to się wiąże i wiem też że odpowiednie obuwie jest ważne, noszenie wąskich i sztywnych butów ma swoje konsekwencje często w przyszłości ( wiem coś o tym) więc dla mnie 100 zł na buty ( tak można za tyle kupić barefooty) to serio jest mało i tyle w temacie.
A ten cykl nie nazywa się buty z sieciówki? Czytaj dostępne dla każdego, w każdym przedziale cenowym bez szukania i zamawiania? To że Ty się decydujesz na dziecko świadomie i masz kasę nie znaczy że wszyscy w tym kraju tak mają. Albo że ktoś np nie stracił pracy i nie szuka oszczędności, bardzo rygorystycznie podchodzisz do tego, ja Ci próbuję pokazać że babka się stara znaleźć coś dla każdego bo nie każdy jest tego świadomy a Ty dalej grzmisz jak ksiądz na ambonie 🤪

reklama
A ten cykl nie nazywa się buty z sieciówki? Czytaj dostępne dla każdego, w każdym przedziale cenowym bez szukania i zamawiania? To że Ty się decydujesz na dziecko świadomie i masz kasę nie znaczy że wszyscy w tym kraju tak mają. Albo że ktoś np nie stracił pracy i nie szuka oszczędności, bardzo rygorystycznie podchodzisz do tego, ja Ci próbuję pokazać że babka się stara znaleźć coś dla każdego bo nie każdy jest tego świadomy a Ty dalej grzmisz jak ksiądz na ambonie 🤪
Nie grzmie, każdy ma wybór oczywiście, wg mnie jej polecajki to w 70% kiepskie buty i tyle w temacie 😊 tak już abstrahując kogo na co stać.
To tylko moje zdanie subtelne, każdy może mieć swoje i zakładać dziecku na stopy co chce 😊

Ej ale teraz to Ty się trochę rzucasz 😂

No i z całym szacunkiem ale nie kupiłabym butów z sinsay jako pierwsze buty dla dziecka nawet jakby papież je polecał 😂

Ej ale teraz to Ty się trochę rzucasz 😂

No i z całym szacunkiem ale nie kupiłabym butów z sinsay jako pierwsze buty dla dziecka nawet jakby papież je polecał 😂
Napisałam gdzieś że ja tak? 🤣 napisałam że laska znalazła w Sinsay coś co jest mniejszym złem a Wy twierdzicie że namawia do ich kupna 🤷‍♀️

Czytaj dostępne dla każdego, w każdym przedziale cenowym bez szukania i zamawiania?
No tak, ale w dobie internetu i dostępu do informacji jaki mamy naprawdę tak ciężko jest poczytać i wybrać coś samemu ? Czy trzeba wierzyć ślepo w to co pisze ktoś na insta ?
Przypominam że mowa jest tutaj o pierwszych butach dla dziecka i można dostać lepsze niż te z sinsay. One się po prostu nie nadają na pierwsze buty. Dla chodzącego dwulatka do zdarcia w ogrodzie czy na rowerze proszę bardzo, ale nie dla bobasa któremu stopa dopiero się kształtuje.
Warto robić swój research a nie polegać na jednym kafelku na insta 🙂

No tak, ale w dobie internetu i dostępu do informacji jaki mamy naprawdę tak ciężko jest poczytać i wybrać coś samemu ? Czy trzeba wierzyć ślepo w to co pisze ktoś na insta ?
Przypominam że mowa jest tutaj o pierwszych butach dla dziecka i można dostać lepsze niż te z sinsay. One się po prostu nie nadają na pierwsze buty. Dla chodzącego dwulatka do zdarcia w ogrodzie czy na rowerze proszę bardzo, ale nie dla bobasa któremu stopa dopiero się kształtuje.
Bo Ty patrzysz na to z perspektywy swojej bańki w której raz że masz kasę dwa że używasz mózgu i robisz research. A ja już się nauczyłam że wielu ludzi tak nie ma i jak mają podane na tacy to to wezmą, to nie my jesteśmy grupą docelową tej Babki bo my sobie same znajdziemy dobre buty dla dziecka. Nie oszukujmy się ale ludzie którzy pójdą po buty dla dziecka do Sinsay to nie są najostrzejsze kredki w piórniku, sorry

No ale w Polsce nie żyją tylko mądrzy i zaradni🤪

daj sobie spokój @Bibi89 niektórzy wolą troszkę zaoszczędzić na butach po to, żeby potem wydawać na wizyty u fizjo 😉

Bo Ty patrzysz na to z perspektywy swojej bańki w której raz że masz kasę dwa że używasz mózgu i robisz research. A ja już się nauczyłam że wielu ludzi tak nie ma i jak mają podane na tacy to to wezmą, to nie my jesteśmy grupą docelową tej Babki bo my sobie same znajdziemy dobre buty dla dziecka. Nie oszukujmy się ale ludzie którzy pójdą po buty dla dziecka do Sinsay to nie są najostrzejsze kredki w piórniku, sorry

No ale w Polsce nie żyją tylko mądrzy i zaradni🤪
Ej ale może właśnie odmówiłam sobie zakupu butów dla siebie żeby kupić dla dziecka, nie oceniaj tak z góry 🙂 to nie o to chodzi.
Jeżeli autorka pyta o pierwsze buty dla dziecka to znaczy że chce się czegoś dowiedzieć, nie blokuj osób, które chciałyby się podzielić alternatywami, które niekoniecznie będą tańsze ale napewno lepsze.
Zamiast tego mogłabyś np napisać że bobux ma teraz kod rabatowy z okazji dnia dziecka. Albo że (strzelam) w CCC pojawił się jakiś fajny model który będzie tańsza alternatywą bo jest szeroki, elastyczny, podeszwa zero drop i tak dalej … jak już bić pianę to chociaż z pożytkiem dla autorki

reklama
Czy my możemy przestać robić sobie kolejny obszar macierzyństwa, w ktorym będziemy czuć presję, że kupimy znowu źle?
Potem nawet tu na forum piszą mamy, że nie wiedzą jakie wybrać łyżeczki do rd 🤷‍♀️

Mnie się przypomina temat gdzie tłumaczyłam komuś żeby nie kupować modułowego materaca, a ktoś odpisał, ze my teraz się skupiamy na pierdolach, a za 10 lat to dziecko będzie nosić plecak na jednym ramieniu i krzywić się na stołku bo mu tak będzie wygodniej 🤷‍♀️

Nie mowię, żeby olewać, tylko zeby troszkę odpuscić, bo presja jest ogromna.

Swoją drogą @Bibi89 ja kiedyś jakiejś lasce (nie na forum) napisałam, że sobie kupilam tańsze buty, bo chcialam, żeby dziecko miało lepsze to usłyszalam, że traktuję dziecko jako wymówkę 😂😂😂

Do góry