Tylko wiesz, niech taka fizjo skupi się na 3-4 parach faktycznie tańszych butów z sieciowki, ale dobrych..a nie 20 relacji z butami z czego większość się nie nadaje dla dzieci, niestety...i właśnie o to mi chodzi.Bo Ty patrzysz na to z perspektywy swojej bańki w której raz że masz kasę dwa że używasz mózgu i robisz research. A ja już się nauczyłam że wielu ludzi tak nie ma i jak mają podane na tacy to to wezmą, to nie my jesteśmy grupą docelową tej Babki bo my sobie same znajdziemy dobre buty dla dziecka. Nie oszukujmy się ale ludzie którzy pójdą po buty dla dziecka do Sinsay to nie są najostrzejsze kredki w piórniku, sorry
No ale w Polsce nie żyją tylko mądrzy i zaradni![]()
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Ale jaką wymówkęSwoją drogą @Bibi89 ja kiedyś jakiejś lasce (nie na forum) napisałam, że sobie kupilam tańsze buty, bo chcialam, żeby dziecko miało lepsze to usłyszalam, że traktuję dziecko jako wymówkę![]()

Ale co złego jest w pytaniu i szukaniu informacji ? Łyżeczka do rd też może być dobra i nieodpowiedniaPotem nawet tu na forum piszą mamy, że nie wiedzą jakie wybrać łyżeczki do rd![]()

Rozumiem blokowania kogos, kto chce się tym dzielić

pluto_nova
Moderator
a ja jako mama 19 latka i 16 latki mogę powiedzieć, że te wybory, których dokonujemy na tak wczesnym etapie macierzyństwa mają ogromny wpływ na dzieci. Moja córka rocznik 2009 większość niemowlęctwa spędziła w leżaczku Fisher Price, bo na to był hype i córka niestety w wieku szkolnym miała problemy z krzywymi łopatkami i przez to bólami pleców. Za czasów mojego syna powszechne były chodziki, które są absolutnym złem teraz i wiemy dlaczego, warto patrzeć jednak dalej niż tylko tu i terazCzy my możemy przestać robić sobie kolejny obszar macierzyństwa, w ktorym będziemy czuć presję, że kupimy znowu źle?
Potem nawet tu na forum piszą mamy, że nie wiedzą jakie wybrać łyżeczki do rd![]()
Mnie się przypomina temat gdzie tłumaczyłam komuś żeby nie kupować modułowego materaca, a ktoś odpisał, ze my teraz się skupiamy na pierdolach, a za 10 lat to dziecko będzie nosić plecak na jednym ramieniu i krzywić się na stołku bo mu tak będzie wygodniej
Nie mowię, żeby olewać, tylko zeby troszkę odpuscić, bo presja jest ogromna.
Swoją drogą @Bibi89 ja kiedyś jakiejś lasce (nie na forum) napisałam, że sobie kupilam tańsze buty, bo chcialam, żeby dziecko miało lepsze to usłyszalam, że traktuję dziecko jako wymówkę![]()
Rożyczkowa
U nas attipasy też średnio,jakby zjeżdżały... nie wiem jak to inaczej nazwać. Mogę polecić gucie, bardzo fajne ale niemal równocześnie kupiłam trampki w coccodrillo i też było dobrzeWłaśnie mnie się attipasy nie sprawdzałyz perspektywy czasu było to dla mnie wywalenie kasy w błoto, a z tego co widzę bobuxy są 2x droższe
Na drugi raz bym nie kupowała żadnych butów na ten etap.
Ale to kwestia indywidualna.

olka11135
Ale to chyba jest opcja dla tych którzy muszą mieć baczenie na budżet? Ona mówiła że to są opcje dla osób które chcą / mogą wydać mniej, chyba lepiej że i dla nich szuka alternatywy?
Wiesz jeżeli nie stać Cie na zdrowe porządne buty dla dziecka. Nie jesteś wstanie tego pokryć z 800plus czy tam rodzina na urodziny nie jest się wstanie na to złożyć to ja nie wiem czy powinno się mieć dzieci

daj sobie spokój @Bibi89 niektórzy wolą troszkę zaoszczędzić na butach po to, żeby potem wydawać na wizyty u fizjo![]()
Żeby faktycznie na fizjo. Najważniejsze że na fajki i paznokcie zostanie

Piona, to co się dzieje z kręgosłupem mojej 17 latki to niestety są konsekwencje mojej niewiedzy te 16 lat temu, kiedy to spacerowała sobie w chodziku i miała zły leżaczek, kiedy to za szybko ja sadzałam i takie tam...a teraz, w dobie internetu i dostępu do wiedzy można usłyszeć " coś się takiego stanie jak pochodzi w chodziku te 30min"a ja jako mama 19 latka i 16 latki mogę powiedzieć, że te wybory, których dokonujemy na tak wczesnym etapie macierzyństwa mają ogromny wpływ na dzieci. Moja córka rocznik 2009 większość niemowlęctwa spędziła w leżaczku Fisher Price, bo na to był hype i córka niestety w wieku szkolnym miała problemy z krzywymi łopatkami i przez to bólami pleców. Za czasów mojego syna powszechne były chodziki, które są absolutnym złem teraz i wiemy dlaczego, warto patrzeć jednak dalej niż tylko tu i teraz

Więc tak, jestem może wyczulona na polecjaki butów z sinsay przez fizjoterapeutke.
A może za duże? One mają faktycznie średnie te rozmiary, ale dopasowane trzymały się u nas super.U nas attipasy też średnio,jakby zjeżdżały... nie wiem jak to inaczej nazwać. Mogę polecić gucie, bardzo fajne ale niemal równocześnie kupiłam trampki w coccodrillo i też było dobrze![]()
Klemensa
Chciałabym żeby w Polsce dzieci mieli tylko rozsądni rodzice których na to stać ale doskonale wiemy obie że to jakaś mrzonkaWiesz jeżeli nie stać Cie na zdrowe porządne buty dla dziecka. Nie jesteś wstanie tego pokryć z 800plus czy tam rodzina na urodziny nie jest się wstanie na to złożyć to ja nie wiem czy powinno się mieć dzieci
Żeby faktycznie na fizjo. Najważniejsze że na fajki i paznokcie zostanie![]()

Myślę, że profil fizjoterapeutki głównie tacy obserwująChciałabym żeby w Polsce dzieci mieli tylko rozsądni rodzice których na to stać ale doskonale wiemy obie że to jakaś mrzonka![]()

reklama
Bibi89
Masz racje, ludzie są różni, niestety, ale nie musimy akceptować przeciętności bo ktoś tak powiedziałChciałabym żeby w Polsce dzieci mieli tylko rozsądni rodzice których na to stać ale doskonale wiemy obie że to jakaś mrzonka![]()