reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze Buciki

reklama
Ale jaką wymówkę 😂 żeby sobie nie kupić ? 😂

Ale co złego jest w pytaniu i szukaniu informacji ? Łyżeczka do rd też może być dobra i nieodpowiednia 🤷🏻‍♀️ tania i droga, płytka, głęboką, żółta lub czerwona itp chyba właśnie fajnie że ktoś chce i ktoś pyta, fajnie dać mu wiedzę czymś popartą a co z tym zrobi to już nie nasz problem 🤷🏻‍♀️ ale nie
Rozumiem blokowania kogos, kto chce się tym dzielić 🤷🏻‍♀️

Nic nie jest zlego, chodzi o to, że jest tego mega dużo. Ja nikogo nie blokuję i nikomu nic nie blokuję.
Po prostu mam wrażenie, że skupiamy się za bardzo. Przy jednoczesnym ignorowaniu innych rzeczy, ktore mogą być istotniejsze. Ale to takie moje ogólne spostrzeżenie. Niezwiązane do końca z tematem. W sensie z jednej strony mamy natłok informacji, a z drugiej ludzie dalej w niektorych obszarach działają jak 30 lat temu.

A co do attipasów, to u nas sie trzymały super, po prostu prawie ich nie używaliśmy, a jak już rozkręciło się chodzenie to weszły trampki.

Piona, to co się dzieje z kręgosłupem mojej 17 latki to niestety są konsekwencje mojej niewiedzy te 16 lat temu, kiedy to spacerowała sobie w chodziku i miała zły leżaczek, kiedy to za szybko ja sadzałam i takie tam...a teraz, w dobie internetu i dostępu do wiedzy można usłyszeć " coś się takiego stanie jak pochodzi w chodziku te 30min" 😒
Więc tak, jestem może wyczulona na polecjaki butów z sinsay przez fizjoterapeutke.
dlatego myślę, że Nasze spostrzeżenia mając już dorosłe dzieci są najbardziej wartościowe, teraz mają w domu 1,5 roczniaka wszystko robię inaczej i dziwnym trafem pomimo tego, że zmieniłam etat z całego na 1/4 po macierzyńskim, do tego doszedł kredyt bo dobieraliśmy na kupno większego po sprzedaży swojego, mając 3 dzieci i tak naprawdę tylko wypłatę mojego męża (bo moja z 1/4 etatu idzie na ratę kredytu) to jakoś stać mnie było na bobuxy 🫣 Owszem to tymczasowa gorsza sytuacja bo od lipca zwiększam etat, ale nie szukamy oszczędności gdzie nie trzeba 😉

dlatego myślę, że Nasze spostrzeżenia mając już dorosłe dzieci są najbardziej wartościowe, teraz mają w domu 1,5 roczniaka wszystko robię inaczej i dziwnym trafem pomimo tego, że zmieniłam etat z całego na 1/4 po macierzyńskim, do tego doszedł kredyt bo dobieraliśmy na kupno większego po sprzedaży swojego, mając 3 dzieci i tak naprawdę tylko wypłatę mojego męża (bo moja z 1/4 etatu idzie na ratę kredytu) to jakoś stać mnie było na bobuxy 🫣 Owszem to tymczasowa gorsza sytuacja bo od lipca zwiększam etat, ale nie szukamy oszczędności gdzie nie trzeba 😉
U mnie jest tak samo, mam dwojke maluchów w domu i tu już zupełnie inaczej to wyglądało, nie jesteśmy milionerami, dla mnie są rzeczy ważne i ważniejsze i wiedząc, że idzie lato i czas będzie zakupić nowe sandaly to poprostu było na mojej liście musi have i wiedziałam, że to nie będzie wydatek rzędu 30zl.
Zresztą, są rabaty, są promocje i jest vinted, gdzie jak się chce to kupimy nowy model bobux za połowę ceny, bo ktoś chce sprzedać 😊

Chciałabym żeby w Polsce dzieci mieli tylko rozsądni rodzice których na to stać ale doskonale wiemy obie że to jakaś mrzonka 🤣
Oj, masz rację. Ostatnio słyszę "kurde jak mi ciężko A obciąć paznokcie u stóp bo jej się tak zakrzywiają w dół". Mówię że źle dobrane buty i pewnie na styk że jej kupują, a dziecko musi mieć zapas luzu z bucie bo jak chodzi to stopa się wydłuża lekko. Dodałam też że mogę fajne buty polecić, to usłyszałam że zamówili jej z temu 5 par 🤦🏻‍♀️ to są ludzie którzy mają pieniądze ale wolą kupić wiele par butów po niższej cenie. Ja znów idę w minimalną ilość ale nie oszczędzam, to raz usłyszałam że jestem nienormalna że tyle płacę za jedną parę butów 🤷🏻‍♀️

Oj, masz rację. Ostatnio słyszę "kurde jak mi ciężko A obciąć paznokcie u stóp bo jej się tak zakrzywiają w dół". Mówię że źle dobrane buty i pewnie na styk że jej kupują, a dziecko musi mieć zapas luzu z bucie bo jak chodzi to stopa się wydłuża lekko. Dodałam też że mogę fajne buty polecić, to usłyszałam że zamówili jej z temu 5 par 🤦🏻‍♀️ to są ludzie którzy mają pieniądze ale wolą kupić wiele par butów po niższej cenie. Ja znów idę w minimalną ilość ale nie oszczędzam, to raz usłyszałam że jestem nienormalna że tyle płacę za jedną parę butów 🤷🏻‍♀️
Mojemu synowi tak rosły jeszcze zanim miał buty 😂

reklama
Trochę szok aczkolwiek paznokcie rosnące w dół mogą być też genetyczne, mój syn ma takie po starym 🤡

Do góry