• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Pozdrowienia . Ja siedzę przed kompem , bo z maluszkiem spędzam Święta w domku , mamy katar , Zosia kaszle ,a mama się zamartwia . Mam nadzieję , że jej szybko przejdzie i że nie zejdzie niżej ten stan zapalny . Mała mniej je , bo ciężko jej pić z zapchanym noskiem , same wiecie jak to wygląda. Mamy w planach chrzest w następną niedzielę , mam nadzieję , że nie będę musiała go przełożyć.

reklama
. . . . . . . . . . .... ... ___
. . . . . . . . . .... . .-.'. . .. . .-.
. . . . . . . . .....-(. . . \. . /. . . )-.
. . . . . . . .... /. . . '..oOOo..'. . .. \
. ,. . . . . . ....\.--.oOOOOOOo.--. '/
.......... . .... (. ..:oOOOOOOo:. . )
............ .... /''---'oOOOOOOo'---'\
..................\. . . .''oOOo''.. . .. ./
................ ' .-..(. . . /.. \. . . )-'
...._.........,-"--,_....//'
.../..\....../...____\.//. . . .. . /|
...||.\\..../.../`......'((. .. . |\/./_
...||..\\._ |...'.``'-....\\. .| \;. . . - '
...|.\_.\\.`.......6 \....\\| \: . . ' ` --.
....\_........6...._..`\..\\,. . ' . . --'
..... |.._......... \.)... |..))' ._ ,-'`
......\/.....= \......;_ '/.//- '
......|...........`--´__ ;//
.......`.,____....-'´......`|
........._/........... .._-.__/
... ..,-´..............,-´| ||
...,-/................/....| \\
(´..|.............../_..../.\|
..`-\.................`\--;`.
.....` -.................|....|
........).............../.._/.
......./...........__. '...'--,.
......(.......... )...(........)
......`---------´

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
   WESOŁYCH ŚWIĄT
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
   Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ życzymy wszystkim

Nareszcie mam chwilkę żeby coś więcej napisać:-) Przez te Święta ciągle brakowało mi czasu. Byliśmy w domku, więc trzeba było coś przygotować:baffled:
Malutka ogólnie jest bardzo grzeczna, ładnie pije i śpi:tak: W nocy budzi się 2 razy, więc nie jest źle:-)
Jak się urodziła miała 3090 g i 51 cm. Do szpitala pojechaliśmy jakoś po 5 nad ranem. Skurcze były dość częste, ale nie do końca regularne, co 8, 7, 5, 3 i potem znowu co 6-7 min. Ale bałam sie już czekać, bo pierwszy poród był bardzo szybki. Położna która nas przyjmowała była bardzo sympatyczna. Zbadała mnie i stwierdziła że są zaledwie 2 cm rozwarcia :szok: Trochę sie załamałam. Ale na szczęście wszystko poszło w miarę szybko, bo przed 9 Majka już była z nami:-) Ogólnie nie było żadnych komplikacji. Pęcherz nie chciał mi pęknąć, musieli go przebijać i były zielone wody, ale malutka urodziła sie zdrowa:tak: Mnie niestety musieli poszyć :no: O ile poród można przeżyć, to to szycie dla mnie było masakryczne!!! Nie wiem co oni mają za znieczulenie, skoro ja czułam każde ukłucie igły:wściekła/y: Niestety przy pierwszym porodzie było tak samo:-( Ale na szczęście mam to już za sobą:-)
Położna która nas przyjmowała niestety o 7 kończyła dyżur i przyszły dwie inne. Na pierwszy rzut oka trochę niesympatyczne, ale potem okazały sie bardzo miłe. Na oddziale na opiekę też nie mogłam narzekać.
To narazie tyle bo małą domaga się jedzonka:-D
Mam nadzieję, że MaLea też już urodziła i ma sie dobrze.
Pozdrawiam

No, ciekawe jak tam MaLea. Pewnie już jest po porodzie.

Aga, szybko poszedł ci ten poród mimo małego rozwarcia przy przyjęciu na oddział. Dzielna z ciebie dziewczyna ;-) Może ty musiałabyś dostać większą dawkę znieczulenia żeby nie czuć tego szycia?
Życzę wam obu szybkiego pozbycia się katarku. Najbardziej mi żal zawsze tych maluszków z zatkanymi noskami. Nie dość, żę mają problem z oddychaniem to jeszcze pojawia się problem z jedzeniem :baffled:

Ciekawe kiedy Ola wraca do Piły i gdzie się podziały pozostałe pilanki? :baffled:

Witam!
Lekko sie zdziwilam kiedy zobaczylam w forach regionalnych piłę :]
Mam na imię Ewa, i jestem w 16 tc, milo bedzie poznac kolezanki z miasta ;]

Asheara witaj wśród nas :-)
Dziewczyny mam pytanie, nie wiecie w jakim lokalu w Pile można zorganizować chrzciny i ile takie coś kosztuje??? Przy pierwszym dziecku robiłam wszystko w domu, ale teraz już może być ciężko z pomieszczeniem gości:baffled:

Ewo witaj na pilankach :-D:-D:-D Jak znosisz ciążę? Napisz coś więcej o sobie.

Aga, nie jestem za bardzo zorientowana w lokalach i cenach. My robiliśmy w restauracji Gringo na Podlasiu. Cała imprezka kosztowała nas ok 5 tys. zł, ale mieliśmy 30 gości i robiliśmy chrzciny i imprezkę weselną za jednym zamachem :tak:;-)
Lokal jest bardzo fajny, a obsługa miła. Można wynająć salę na kilka godzin. Robią przyjęcia urodzinowe, chrzciny i wesela. Jedzenie jest bardzo dobre. Polecam :tak::tak:
Tu jest link na ich stronę:
Restauracja Gringo - przyjęcia, bankiety, uroczystości - Kontakt

cześć pilanki :-)
15 kwietnia o 12:05 przyszedł wreszcie na świat nasz spóźnialski synek :-) waga 4100 g, długość 58 cm :-) od wczoraj jesteśmy w domku :-)
pozdrawiamy :-)

MaLea Gratuluje!!!:-) Duży ten Twój synek :tak: Fajnie że już jesteście razem w domku. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Tobie i maleństwu:-)
Moniko, dzięki za informację o tym lokalu.

reklama
MaLea, gratuluję ci synka!!!! Dużego chłopaka dochowałaś w swym brzuszku :-D:-D:-D:-D Jak daliście mu na imię? Jak się oboje czujecie?

Aga, nie ma za co dziękować ;-)

Ciekawe czy Ola już wróciła?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry