reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
hej
rubi kurcze, ja mam na abonament to mogłam oddzwonić od razu do Ciebie:tak: ale i tak myślę, że najleppiej jakbyśmy sie w końcu spotkały wszystkie i pogadały. Musimy sie umówić, że raz w miesiącu się spotykamy, jak nie wieczorem to jakoś w dzien w weekend, wtedy bysmy się mogły porządnie wygadać ;-)
Madzia jak chcesz odpieluchować Maćka to kup książkę http://www.tik-tak.pl/files/scaled_images/02-02-10_02-48-39_s220.jpg ja z nią odpieluchowałam Domka w 4 dni, były potem małe wpadki, ale nieliczne, ale przy tej metodzie jest warunek, nie możesz pod żadnym pozorem wrócić do pieluch!!!!! musisz pogadać z Paniami w przedszkolu, kup dużo par majtek i spodenek( teraz masz lato wiec jest latwiej) i zanoś do przedskzola, niech go przebierają jak będzie miał wypadek.

Anik nie myślałaś, żeby się poradzić jakiegoś psychologa jak reagować na takie zachowania dzieci? wyobrażam sobie jak musi Ci byc ciężko jak córka jest taka za tatą ;( ale powiem Ci, że u nas to ja jestem ta stanowcza, która ustala zasady, kara i wprowadza dyscyplinę, i jak przychodzi co do czego to Dominik idzie do mnie, czuje się przez to przy mnie bezpieczny, a ja wcale nie odczuwam, że jestem gorsza od tatusia bo jestem bardziej stanowcza. Z reszta kiedys super niania powiedziała w jednym programie mamie, która sie bała zakazać czegokolwiek dziecku bo ją nie będzie lubiało ;) i rzeczywiście to działa odwrotnie, dziecko jak ma wyznaczone zasady czuje się pewniej i bezpieczniej ;)

A mnie dalej boki gardło, całe szczęście Patryk od 2 tyg poszedł po raz pierwszy do żłobka, co mnie ogromnie cieszy :-)

Aga a ty masz ta książkę,może bym od ciebie kupiła? Poczytałam recenzje i zdaje sie,że Maciek przejawia wszystkie oznaki gotowości, tylko chyba ma lenia:sorry2: nawet sam pokazuje,że do kibelka robi sie kupe,ale jak się spytam gdzie ty robisz to mówi "gacie":sorry2: więc czas nad tym poważniej popracowac:tak: Oj już się boję,bo Maciuś ma bunt dwulatka i potrafi byc nieznośny strasznie :dry:

Magda mam, ale pożyczyłam ją siostrze, wiem, że już z niej nie korzysta, więc chętnie CI ją pożycze. Ola powinna być w tym tygodniu w Opolu więc powiem jej żeby mi ją przywiozła ;) Ja ją mam po ang. ale myślę, że Tobie to nie sprawi różńicy ;-)

aaa i dziewczyny mam pytanie, wiem, że powtarzam, bo to zagadnienie juz było, ale wtedy mnie nie dotyczyło, więc nie zakodowałam tego :sorry2: muszę się zapisać do jakiegoś gina najlepiej na NFZ i najlepiej,żeby to była babka, anie facet ;-)

Aga super!!!! strasznie się cieszę :-D:-D:-D:-D:tak::tak::-):-):-) zgłoszę się po odbiór w przyszłym tygodniu ok?
Co do gina to Amelkowa polecała,ale to był facio.Ja znam fajną babke ,ale chodze do niej prywatnie,chociaż się zastanawiam czy aby nie poszukać jakiejś babeczki na NFZ ,bo ta kasuje 100 zł za wizytę.

dziewczyny ;-) spoko babka przyjmuje na nfz w przychodni przy szpitalu i w poradni na Damrota (ale tylko raz w tygodniu) - nazywa sie Jolanta Wiśniewska ;-)

a wracając do żłobków to Amelkowa :-) ja na Wasyzm miejscu bym żlobka nie zmieniała...Ania się przyzwyczai a potem trzebaby ją w inne miejsce przenosić...niefajnie :-( a na Skautów w sumie to oboje macie "po drodze" :-)
szkoda tylko że dziewczyny nie chodziły by razem...raźniej by im moze było...

nocnkowanie ;-) ja uczyłam Jaśka wg tej samej książki i po 6 dniach nauki nie było zadnej wpadki w dzień a tylko kilka razy jak był chory to popuścił w gatki :-) tak więc potwierdzam ze kniga działa ;-)

Aga super!!!! strasznie się cieszę :-D:-D:-D:-D:tak::tak::-):-):-) zgłoszę się po odbiór w przyszłym tygodniu ok?
Co do gina to Amelkowa polecała,ale to był facio.Ja znam fajną babke ,ale chodze do niej prywatnie,chociaż się zastanawiam czy aby nie poszukać jakiejś babeczki na NFZ ,bo ta kasuje 100 zł za wizytę.

zapraszam po odbiór ;-)
ja właśnie też nie chce płacić za każdą wizytę, więc jak ktoś fajny przyjmuje na NFZ to czemu nie skorzystać:tak: zapiszę się do tej Jolanty Wiśniewskiej i zobacze :tak:- dzięki rubi ;-)

reklama
Bry ;-)

Hej!

Marcik jak dotrę do domu to sprawdzę tą szczepionkę na meningo,o ile nie zapomnę:sorry2:,bo w ferworze urządzania mieszkania ciężko mi o niektórych sprawach pamiętać:sorry2::sorry2: No w każdym bądź razie jak nie zapomnę to jutro Ci napiszę.

Dzięki i super szybko idzie wam to wykanczanie :tak:

Marcik nie dało się na starym nicku zalogować? :p

nie próbowałam:no:

Marcik ta szczepionka na meningo to neinsvac c lub weinsvac c lub meinsvac c -niewyraźnie mi wpisali:sorry2:

o super, dzięki zawsze to jakis punkt zaczepienia :-)

Do góry