reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

inna - do Zoo chodzimy ale ja nie wiem ile mi czasu wzglednej mobilnosci zostalo :tak:;-)

Inna -do zoo to ja chodzę kilka razy w wakacje....uwielbiam...więc chętnie się wybiorę :-)
No to może któregoś dnia się umówimy do zoo ?? :tak:;-):-)

Inna jakie na siłę? No i mój mąż też był na spotkaniu, chwilunię, ale był ;-)
No...A ja się zaczęłam małżowi żalić, że nie pojechałam, itd. a on do mnie - To następnym razem jedź :szok::szok: No to nie mógł tak wcześniej :angry:

Ale - my czasem do Opola jeździmy (do Makro), więc myślę, że nic straconego ;-)

Ja mam chwilkę oddechu - mąż po wczorajszym grillu dochodzi do siebie :-D czyli śpi ;-), Oliwkę zabrała na spacer córka naszych znajomych... Żyć, nie umierać :-D
O, właśnie widzę, że deszcz zaczął padać :baffled:

reklama
u nas tez pogoda w kratke ;-( rano piekne sloneczko a potem deszcz ;-(

Amelkowa ;-) najlepiej idz do Opolanina - tam w przyziemiu jest sklep z wozkami... mozna tam sobie nimi pojedzic i wybrac co komu pasuje... bo wozek ktory mi odpowiada komus innemu nie musi ;-) ja np. za chiny ludowe nie chcialabym (nawet za darmo) wozka ze skretnymi kolami z przodu a inni bardzo to sobie chwala ;-)

ja tez Roana chce wlasnie ze wzgledu na gondolke - plastikowa i baaardzo duza - Jasiek chlop jak dab byl i do kwietnia (do Wielkanocy chyba) w niej jezdzil a ja nie musialam wybierac co wsadzic do wozka - jego czy kombinezon ;-) a ze nasz model mial podnoszone oparcie to Jasiek nie musial lezec plackiem ;-)

a ja bardzo lubię te skrętne koła, własnie zablokowac mozna jakby co ale za to w wielu miejscach sie przydaja, ja lubie w każdym razie.
Ja z wózka Quinny jestem zadowolona bardzo ale był drogi i opinie rózne na jego temat. Dla mnie jest super świetnie się składa , lekki i zajmuje mało miejsca noi 3 w1 . za to gondola mała ale mnie nie zależy bo spacerówka jest od 0 i ma 2 siedziska więc w lecie w gondolce byłoby za gorąco tak czy siak a jesienią to Ola będzie duża i spacerówka akurat ze śpiworkiem.Noi podstawa dla mnie spacerówka przodem i tyłem !
Rubi fajnie że Jaśkowi Ola się podobała!! To dobrze wróży w kontaktach z Monisią

z tymi wozkami trzeba wszystko brac pod uwage - ja bede uzywala gondolki cala zime wiec duza jest mi potrzebna ;-) specerowke mozna tez u nas montowac i przodem i tylem ;-) ale nie jest juz ona tak udana ja gondola (jesli chodzi o Roana) i pewnie latem przyszlego roku bedziemy zmieniac wozek ;-)
mialam dla Jaska spacerowke ze skretnymi kolami i myslalam ze szalu dostane jak trzeba bylo wjechac na jakis kraweznik... zanim sie nauczylam to sie wozeczka pozbylam ;-)

Jasiek tak sie na Maciusia i Kubusia zapatrzyl ze dzis od rana.... raczkuje ;-) mam nadzieje ze nie bedzie chcial wrocic do pampersow ;-) a Ola najbardziej mu sie podobala dlatego ze jego zabawkami sie nie interesowala ;-)
dzis dokonal odkrycia ze ktos mu ksiazeczke podarl ;-) dalo sie skleic ale i tak tlumaczyl mi pol godziny ze ksiazeczki trzeba szanowac ;-)

Gangster spi to mogłam poczytac o czym tu plotkowałyscie ;-) i w raczce e swoja nowa miłością:szok: tubką pasty do zębów (swojej), wyjac sobie nie da :szok:

Amelkowa :-p bo Gangstera na ciebie nasle ;-):-D:-D:-D:-D

Rubi daj nam link do ksiazeczki Jasia odkupimy :tak:, czemu ma byc Jasiu stratny :tak:. Urodziło się Gangstera to się ma :-p

Daggy pisała o szczepinkach skojarzonych, nawet sie dziewczyny nie zastanawiajcie tylko bierzcie :tak:. My szczepilismy takim systemem 6w1 - aby kłoc tylko raz, bo tam jest juz wzw b, a kolejne 2 razy 5w1 :tak:. Dwie pierwsze szczepionku Gangsterek zniósł super, ostatnia najgorsza i maruda day - u wszystkich moich znajomych tak maluchy miały :baffled:
Pomyslcie tez o rotawirusie - szczepionka doustna i koszmarnie droga :wściekła/y::wściekła/y:, 2 dawki trzeba podac max do 6 m-ca w odstepie 6 tyg. Zachorowalnosc (95% dzieci) i skutki hospitalizacji sa bardzo duze, ze warto nazbierac ta kase :tak:
My za 2 m-ce sie dopiero szczepimy ta cholerma szczepionka na swinke+odra+rozyczka, biedaki ponoc ciezko ja znoszą :baffled:. I bedzie jeszcze drugie ukłócie bo ospe dodatkowo mu podaje, lekarz mi kazał:-p, kolejne 200zł papapa :eek:. Kubus delikates, puchna mu miejsca po wkłóciu:-(, nie płacze bo mama mu plasterek z emlą zakłada:tak:, bez plasterka jest ryk :-(

Co do wózków my tez mamy Quinny (juz rozkomletowane 3w1, własnie TZ wiezie siostruni gondolke :eek:, on za to płacił niech daje, mam to gdzies :-p), ale nie jak Daggy Buzza (zgadłam?), a spidziaka i tez opinie przerozne czytałam :tak:. Osobiscie uwielbiam skretne koło, moja mama, babcia, siora tez sa tym rozwiazaniem zachwycone :tak:. Prowadzi sie jednym paluszkiem :-p
W tej małej gondoli, Gangster jezdził do 7 m-ca zycia w kombinezonie, w spiworze :tak:, a do krótkich on nie nalezy ;-), bez problemu sie miescił do 6 m-ca, potem na styk :-p

Popisałam, to teraz zerkne na nk, kto tam czego chce :-p

Zapomniałam .... bardzo miło było Was poznac :tak:. Jak sie zrobi ciepło i rozbijemy basen, piaskownice itd przyjedzcie do nas zrobimy sobie babskiego grilla ;-):-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Na razie to mam wrażenie że tego nie ogarniam, że nie dam rady, że jeszcze nie jestem gotowa:szok::szok::szok: Całe życie w pieluchach (młodsze rodzeństwo, potem dzieci kuzynek), wszystko robiłam przy dzieciach, nawet niemowlakach, a teraz czuję się jakbym nigdy nie miała z nimi styczności... Panika mi się włącza chyba :szok::szok::szok:

a ja odwrotnie... taki dziwny spokoj - poprasowalam dzis kolejna porocje ciuszkow, wypralam i powiesilam nastepna ;-) jakby co to jestem gotowa ;-) a jak bedzie....zobaczymy ;-)

a co do wozka - jak sie juz monisia urodzi to sie spotkamy i pojezdzisz roznymi modelami ;-)

Marcik ;-) ksiazeczka sklejona i wyglada jak nowa ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry