reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

no to przełóżmy spotkanie na nastepny weekend co?
Amelkowa mysmy tort mieli na chrzcinach.Jakbym umiała takie pyszności jak ty robić to bym sama zrobiła,a tak mielismy zamawiany:tak:Myślę jednak ,że tort wcale nie jest konieczny.

za tydzień ja lece do Anglii, co prawda w niedziele, ale w piątek nie ma sie kto zając dziećmi, a w sobote juz nie chce przed wyjazdem. Może jednak ktoś może teraz???;-)

reklama
dziewczyny my na roczek mieliśmy tort obowiązkowo a na chrzcinach tylko ciasta itp.
a co do wróżb (ale na roczek) to daje się kieliszek, książkę, pióro, pieniążek, różaniec i jeszcze kto co chce np kluczyki samochodowe, stetoskop, coś z czym kojarzyć się moze ewentualny przyszły zawód solenizanta :tak::tak::tak:

hej kobitki
Corina, ja miałam znieczulenie ale późno dostałam a zapłacic 600 zł musiałam. Dostałam 2 dawki , każda działa ok. 1,5 h do 2 max....na koniec porodu - zanim masz bóle parte juz zastrzyku nie daja po to abyś rodziła bez znieczulenia( w bólu lepiej się sprężasz). Pierwsze rodziłam bez znieczulenia i mając porównanie, 600 zł to ono tez dla mnie jest warte.Więc jeśli jest taniej to super a jeśli nie to i tak polecam. W czasie znieczulenia naprawde nic nie czujeszi mozesz sobie odpocząć szykując siły do najlepszej części.:-):-):-)

Co do spotkanka- mnie tam pasuje piątek od 20-22 bo potem musze się uczyc.....więc jak Madzia możesz to dawaj...
Amelkowa a ty nawet na 2 h nie mozesz??

witam kochane:-)jakoś przez cały dzień niemiałam czasu kuknać na forum wogóle laptopa otwożyć:tak:Niki od 2.00-5budziła się niemal co chwila co mnie strasznie irytowało i wymenczyło:no:no ale cóż zrobić!Amelkowa-Ewcia co do tego salonu De lagee ma racje !dobry salon no ale co się z tym wiąże to i drogi:tak:dziś wieczorek miałam przyjemny:-)m wykąpał Nicol,wogóle cały wieczór po przyjściu z pracy się nią zajmował a ja mogłam naspokojnie pojechać do kosmetyczki na henne no i przy okazjii wreszcie solarium zaliczyłam:-)trzeba jakoś w sobote na zabawie się prezentować:-)ok kochane uciekam dobrej przespanej nocki życze!!!!!:tak::-)Ps -Aga w -świetny ten nowy suwaczek!rewelka

Ostatnia edycja:
witam Babeczki:-):-)

Agnieszka super suwaczek!:tak:

Babki a co jeśli mój Maciek nie miał nic włożonego do łóżeczka??????????? ja o żadnych wróżbach nie wiem:-):-):-) a w ogóle czy któraś może wytłumaczyć tą wróżbę??

anik ja dentystę mogę polecić w gabinecie PRESTIŻ ale to jest koło katedry więc raczej nie za blisko malinki:-(

Amelkowa my na chrzcinach nie mieliśmy tortu tylko ciasto w ogóle nasze chrzciny to była jedna wielka pomyłka bo robiliśmy w Pająku w rynku i po prostu było do bani zupełnie się nie postarali bo dali nam bardzo zimną salę a to był grudzień dobrze, że Maciuś miał polarowe wdzianko bo przynajmniej jemu było ciepło:tak::tak:

hej kobitki
Aga fotka na suwaczku super!! U fotografa robiliście? Bo taka jakas podswietlana.
Ja do roczku się szykuje....:-):-):-);-);-)
Kiedy to minęło....szok....:szok::szok::szok:
A Ola chodzić juz umie ale nadal chce albo za rączkę albo raczkuje.....mogłaby juz chodzic na roczek.....prawdziwa baba.

Wczoraj była u mnie moja przyjaciółka z synkiem. Ale się obejmowali, tulili- miałyśmy ubaw po pachy. Pięknie się bawili . On ma 14 msc.
A my tez teraz chrzcuny będziemy robic bo dopiero teraz chrzesną ściągniemy! Ale ja w domu robię. Nie mam fazy na knajpę. Na tę okazję i na roczek kupiłam fontanne fondue taką do czekolady. Na walentynki ją wypróbuję :-):-)

Hej!
u nas znow nocka do bani:wściekła/y::no::crazy::angry:,ale już sobie pączkiem osłodziłam swoje zmecznie i wkurzenie:-p:sorry:

Co do spotkanka to ja mogę w piatek jeśli jest ktoś chętny.Dajcie znać Aga,Daggy

Aniulka ja tez tej wróżby na roczek nie robiłam ,bo się po czasie o niej dowiedziałam,a chodzi o to,że co dziecko wybierze tym później bedzie,powiedzmy różaniec to ksiądzlub zakonnica.Tzn tak mi sie przynajmniej wydaje:sorry:Jak tam Macius w nowym przedszkolu?
Aga super suwaczek:tak:

reklama
hej Babki :-)
witam po nie przespanej nocy :-:)-( nie nie przez Maćka bo on akurat spał jak susełek:-) to mnie tak bardzo gardło bolało, że myślałam że skończę na pogotowiu bo nawet nie mogłam śliny połknąć a głos to straciłam już całkowicie. Pomogło dopiero płukanie solą i picie gorącej wody także zaraz zmykam do lekarza i zobaczymy co powie:-:)-(

Madzia no faktycznie teraz jak napisałaś o tej wróżbie to faktycznie coś mi świta coś tam było takiego:-D:-):tak: a co do przedszkola to super!!!! w pierwszy dzień jak pojechaliśmy to mały nawet nie chciał się rozebrać z kurtki tylko od razu chciał lecieć na salę zabaw no a później oczywiście nie chciał iść do domu :tak::tak: tak mu sie spodobało no i odpukać tak jest do teraz -a to juz dwa tygodnie- więc jest ok. No ale teraz jak już poznał miejsce i ciocie to już zaczyna pokazywać swoje fochy :szok::szok: myślę, że to my bardziej stresowaliśmy się tą zmianą przedszkola niż sam zaintereowany:tak::tak::tak::tak:

Do góry