reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Bry ;-)

doła mam :-( doopa doopa doopa :-(

Jasiek najprawdopodobniej ma astmę :-( dostał inhalacje z pulmikortu i b...coś tam :-( Monia też :-( Jasiek ma jeszcze singulair dodatkowo :-(
muszę się na przyszły tydzień do dr Żurek zarejestrować... a w poniedziałek do kontroli do dr G... no i dalej siedze na opiece :( ciekawe czy w ogóle wypłate dostanę... no... moze tak najgorzej nie bedzie bo za 4 dni weekendu mi zapłacą ale wolałabym miec 100% i zeby mi dziecki nie chorowały...

dzięki laski za wczoraj - Jasiek obudził Monette jak sie pakował do wyrka a R zamiast ja uspic w ich pokoju to zapalil swiatlo a potem jeszcze przytargal ja do duzego pokoju bo film chcial ogladac i jak sie baba rozbudzila to... 4 razy ja odkładałam do łózka ale za kazdym razem jak tylko zadkiem wyra dotknela to byl ryk...ehhh...chyba ja za bardzo pochwalilam...

dzis testujemy mleczko modyfikowane w płynie :-) jak nie chce sklepowych kaszek to moze nie pogardzi manną i owsianką by mama ;-) mleko w proszku ciagle mi sie przeterminowuje wiec stwierdzilam ze lepiej wydac pare zł za litr i to zuzyc niz potem ywalac proszek... zobaczymy czy pannie M posmakuje ;-)

dobra... spadam... polo in padella dzis mam synowi zrobic :-) do garów marsz ;-)

rubi, a u kogo z nim byłaś?? Może to nie astma, może to przeziębienie:confused: Mój Dominik jak był w Anglii to non stop kaszlał, wcale nie ma astmy, mojej swagierki córka tez kaszlała długo jako mała dziewczynka i dr Grandek ja prowadziła, wyrosła z tego, a nie leczyła się na astmę, po prostu dużo chorowała:tak: Może u Jaśka tez to nie jest astma. Mi sie wydaje, że czasem lekarzom łatwiej jest powiedzieć "astma", przepisac sterydy i koniec. Mi się od razu przypomina jak Patrykowi ładowali sterydy jeden za drugim, bo podejrzewali astmę, no i g....no to dało, ja przestałam dawać sterydy, a dziecku przeszło tak czy tak:tak:

rubi mam nadzieję, że agnieszka ma rację i Jasiek jednak astmy nie ma! A jeżeli chodzi o ww. bryczkę do idelanie pasuje do Twojego temperamentu. Chociaż biorąc pod uwagę temperament Twoich dzieci a szczególnie Moniki, to za niedługo Ty byś siedziała w tym wózku a Monika by nim śmigała!:-D

hej kobitki
Dzięki za miły wieczór.....wczoraj i trzeba to znów powtórzyć.....ja mam wolna chatę ostatnio codziennie do 19 -jakby co .....kawę też mam.....ekspres też....:)
Anik- mam nadzijeję, ze już oki z Karolką....u nas narazie nie ma objawów tych co u karoli a my się widziałyśmy w sobote czy w niedzielę.....ale miałaś akcję....szok......Madzia, fajnie miec taką sąsiadkę....
Madzia- mało nie pękłam ze śmiechu!!! O dżizas!!!!
Rubi- może naprawde cos jest w tym , ze im więcej człowiek chodzi do lekarzy to coś ciagle ci znajdą..........
Zmykam na wywiadówkę..........

rubi, a u kogo z nim byłaś?? Może to nie astma, może to przeziębienie:confused: Mój Dominik jak był w Anglii to non stop kaszlał, wcale nie ma astmy, mojej swagierki córka tez kaszlała długo jako mała dziewczynka i dr Grandek ja prowadziła, wyrosła z tego, a nie leczyła się na astmę, po prostu dużo chorowała:tak: Może u Jaśka tez to nie jest astma. Mi sie wydaje, że czasem lekarzom łatwiej jest powiedzieć "astma", przepisac sterydy i koniec. Mi się od razu przypomina jak Patrykowi ładowali sterydy jeden za drugim, bo podejrzewali astmę, no i g....no to dało, ja przestałam dawać sterydy, a dziecku przeszło tak czy tak:tak:

Aga :-) byłam u naszej pediatry...
astme zaczełam sama podejrzewac... gdyby kaszlal przez przeziebienie to antybiotyk by pomogl... u Jasia zmienilo sie to o tyle ze przestal wymiotowac przez kaszel...
2 lata temu dawałam mu sterydy i pomagały... rok temu nie dostawał sterydów bo zlewałam temat ze tak powiem... kaszlal bo kaszlal... antybiotyki nie pomagaly, sterydow nie chcialam dawac...
musze mu porobic testy... podejrzane sa roztocza...ehhhh
co roku w pazdzierniku zaczyna cherlac i trwa to do kwietnia... mniej wiecej tak jak trwa sezon grzewczy... powietrze mu nawilzałam - pranie w jego pokoju susze... nie pomaga :-(
kolezanki córka miała tak samo - jest uczulona na roztocza... ja myslalam ze jak jest alergia na roztocza to powinien kaszlec cały rok bo kurz nie wybiera por roku ale ponoc w zimie mniej sie wietrzy... tak czy siak do dr Żurek iść trza...

Rubi- może naprawde cos jest w tym , ze im więcej człowiek chodzi do lekarzy to coś ciagle ci znajdą...........

no wlasnie z Jaskiem tylko do jednego lekarza chodzimy...biegalismy 2 lata temu jak ten kaszels ie zaczal i....ehhhh

rubi mam nadzieję, że agnieszka ma rację i Jasiek jednak astmy nie ma! A jeżeli chodzi o ww. bryczkę do idelanie pasuje do Twojego temperamentu. Chociaż biorąc pod uwagę temperament Twoich dzieci a szczególnie Moniki, to za niedługo Ty byś siedziała w tym wózku a Monika by nim śmigała!:-D

oooooooo.... i ta opcja bardzo mi pasi :-D

Ostatnia edycja:
Madzia fajna belferka Wam się trafiła ;-) My mieliśmy Pana od fizyki który pluł i nikt nie chciał w pierwszej ławce siedzieć, no ale trzeba było to się rękami i zeszytami zasłanialiśmy ;-)

Jejku ale się objadłam, zrobiłam pizze :-) Amelkowa wyzywam na pizzowy pojedynek ;-)

U nas dzień jak co dzień. Nie byliśmy na spacerze bo nie chciał mi się nosa za drzwi wystawiać. Nikoś pluł cały dzień a szczególnie jak coś mu się nie podobało. Jutro rano śmigamy ćwiczyć, nie chce mi się bleeeeeeeeeeee

Rubi wózek fajny ;-) no ale fakt te chodniki. I nie zauważałam tego do teraz cha cha :-)

reklama
Do góry