reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

hooba Ja jestem na 5 roku :-) Ale w ogóle nie chodzę na zajęcia :crazy: nie dałabym rady. Sam dojazd na uczelnie zajmuje mi godzine :angry::angry::angry: Mieszkanie mamy w Wieliczce. Chcielismy daleko od centrum, żeby był spokój i duuużo zieleni :-) NA jakim wydziale studiujesz? JA na Zarządzaniu i inżynierii produkcji. Mam podobne nazwisko do Twojego nicka :-D

jezyku Ale TY się o mnie troszczysz :-D:-D Czuje się już dobrze. Brzuch mnie nie boli tylko twardnieje, wiec musze jak najwiecej leżeć. Biore już tylko Fenoterol i magnez. Staram się jak najmniej faszerować. Gdyby nie Fenoterol to musiałabym leżeć w szpitalu. Tak jak ostatnio, dali mi magnez w kroplówce i myśleli, że wszystko sie uspokoi. 4 dni wytrzymałam bez Fenoterolu i potem znów miałam bóle i skurcze. CIeszę się, że mi pomaga.

JA od 4 miesięcy używam oliwki jonsona i u mnie się super sprawdza. DO tej pory nie wyszedł mi żaden rozstęp na brzuszku, nic mnie nie swędzi, skóra się nie łuszczy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
A mnie od wczoraj wieczora główka boli.Ciśnienie za niskie?:eek:

Jezyku fajna ta stronka "znany lekarz", nawet duże wchody musi mieć , bo ciężko jest się tam dostać. Non stop serwery przeciążone.:baffled:Wy też tak macie dziewczyny?
A ty kochana dopiero teraz dostałaś skierowanie na tą krzywą czy powtórkę masz?

A jak to teraz jest z tym usg? Kiedy powinno się to" trzecie" wykonać?

-j- mi ginekolog powiedziała, że po 32 tygodniu. Tylko niewiem czy wszyscy tak mają. Ja mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

Mi dzisiaj robia trzecie usg. 31 tydzień, ale potem pewnie jeszcze zrbia przed porodem. Dzidzia według mnie leży miednicowo, bo mój kochany Doppler tętno wyłapuje za każdym razem gdzie indziej. Mam stresa że juz nie odwróci i będę cięta.
Ja dzisiaj lepiej ze skurczami, miałam może z sześc od ósmej, więc nie jest źle.
Zaraz jade na usg i już się nie mogę doczekac!!!

a ja dziś się dowiedziałam, że jeden z moich dozorowanych odebrał sobie życie... tydzień temu zgłoszono jego zaginięcie na komisariacie... znaleziono go przedwczoraj.od dwóch godzin nie mogę sobie miejsca znaleźć, pan kładzie kafelki, mama pociesza jak umie, A. niebawem przyjedzie, życie toczy sie dalej... a ja nie wiem, co przegapiłam??... szczęściem w nieszczęściu jest to, że nie zdenerwowałam się tak silnie, by Hanka jakoś mi to pokazała... miał 28 lat. jasna cholera.

habcia wszystkie tu o siebie się troszczymy. I dobrze że Ci fenoterol pomaga, bedziesz leżeć a na pewno bez problemu ditrwasz do końca.

-j- też tak mam ciągle przeciażone ale jak pokazuje przeciążone to klikam tą zieloną strzałką wstecz i potem od razu wchodzę jeszcze raz i udaje mi się załapać.
No ja teraz bedę miał usg w 32 tc. ale u mnie to już bedzie 5 lub 6. Ale na początku miałam dwa w ciągu tygodnia żeby zobaczyć czy będzie serduszko bo ja po tym poronieniu to strasznie zeschizowana byłam że coś będzie nie tak i sprawdzaliśmy czy dobrze rośnie. No i dodatkowe miałam przy wyjściu ze szpitala no ale nie wypuszczą cię jak nie sprawdzą czy z dzieciątkiem wszystko ok. Nie wiem czy po tym bedę miała jeszcze jakieś. chyba że przed porodem zobaczyć jak maluch lezy ale to też niekoniecznie.

martussa
:-:)no: bardzo mi przykro. A z drugiej strony nie umiem sobie wyobrazić jak zdesperowany może być człowiek żeby odebrać sobie życie.
kochana nic nie przegapiłaś, nawet nie myśl że mogłas coś zauważyć bo to NIEPRAWDA.

antar
daj znać jak po wizycie.

A ja już wstałam musze iśc po małego bo o 14 z przedszkola przyjedzie.

ja już po badaniach...mam odebrać wyniki po 15. od razu zrobiłam morfologie. byłam jeszcze u demratologa i to lekarstwo co mi przepisał wysuszyło te krostki. pozostało swędzenie. i na to dostałam płyn do kąpieli i balsam.zobaczymy co z tego wyjdzie.
A co do kolejek to ja też nie potrafie sie przepchać :( ale zauważyłam że z większą agresją reagują stare babcie i dziadki jak chce się już w desperacji wepchać. czasem mam wrażenie ze wymyślają sobie choroby byle tylko posiedzieć na korytarzach przychodni...ale na bazarki o 6 rano to biegną co sił w nogach.wrrrr

Dzidzia 2200kg, 34 tydzień ciąży wszystkie pomiary,11 styczeń poród. Brak mi słów. Sprawdza się teraz że w najmniejszych brzuszkach mieszkają największe dzieci, niech mi teraz ktoś powie czy z dzidzią wszystko w porządku:-D

antar Moj synek jest o 2 tyg. do przodu z wszystkich pomiarów. ALe lekarz mi powiedział, że niewiadomo czy wcześniej urodzę. Możliwe, że dzidziuś będzie duzy przy porodzie. To się okaze. Jakbym miala sie kierować pomiami to bylabym teraz w 31 tygodniu ciazy.

reklama
antar jak to 11 styczeń?? rozumie cały miesiąc różnicy, no ale może i tak być. Pilnuj tego dobrze. Mam kolegę, któremu urodziła się córeczka o miesiąc za wcześnie. Jego żona nie wiedziała kiedy jej się zaszło i lekarz jakoś tam określił termin i to było o miesiąc za wcześnie. No ale jeśli tak ma być to będziesz pierwsza z dzieciątkiem w ramionach, aż Ci zazdroszczę.
Asus brak mi słów na taki brak odpowiedzialności ludzkiej, trójka dzieci i żona<szok>. Dobrze, że go nie wywalili z pracy. Nie wiem jak z tym odwołaniem będzie, bo pijani kierowcy są dziś bardzo gnębieni i ja jestem za tym, żeby im odbierać prawo jazdy na zawsze. Co do Twojego stanu psychicznego - bardzo jesteś na pewno wykończona i nawet nie wiem jak się możesz czuć. Wiem, że chcesz dla siebie i dla dzidzi jak najlepiej, każda z nas tego pragnie i mam nadziej, że uda Ci się załatwić CC i wszystko będzie dobrze. Nawet nie mam pomysłu, żeby Ci coś zaproponować. Można by było odwiedzać wszystkich kardiologów, ale kolejki pewno są nieziemskie.
Larkaa współczuje mieszkania na Bielanach. Gdybyś należała do elity, byłoby łatwo. A tak nie masz ogrodnika, kucharki, sprzątaczki i jesteś dla tamtych nikim:-D:-D:-D
ardzesh witam w klubie, dziś idę po odkurzacz:-D:-D:-D, nie wytrzymał remontu:-D:-D:-D
kraf słyszałąm o takiej dolegliwości w ciąży co skóra bardzo swędzi. Jak moja sis była na patologi, leżała tam taka i musiała spędzić resztę ciąży w szpitalu. I przy tej dolegliwości robią cesarkę. Tyle tylko wiem, ale jak coś to mogę sis dopytać.
Elwis życzę, aby ta ciąża skończyła się mniejszymi problemami.

Wow reszty nie pamiętam za co przepraszam, jak coś mi się przypomni to dopiszę. Ale wczoraj czytałam część dziś resztę. Miałam zaległości kilkudniowe.
U nas remont się skończył. Teraz tylko porządki. Jak już na zamkniętym napisałąm, mam nadzieje, że przez nie nie urodzę wcześniaka. Wczoraj mało sprzątałąm bo panowie, jeszcze kończyli jeden pokój. Dziś mega porządki, troszku się zmęczyłam, ale już sobie od godzinki leżę i odpoczywam. Muszę jechać kupić odkurzacz, bo nie mam maszyny do sprzątania:-D:-D:-D. A miotła to nie to samo, poza tym trzeba się schylać co mnie bardziej męczy. Dziś przyjdzie kuzyn i z M mebelki poukłądają w pokoju, a w jednym już od niedzieli mieszkamy. Ale mi się podoba nasze gniazdko teraz.
Golimek współczuje ilości kurzu, ale zobaczysz jak się wszystko skończy i zobaczysz na ładniutką kuchnię to aż ci się oczka uśmiechną.

Do góry