reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

asus a moze on ma problemy z przymowaniem pokarmu? Moj Maciek tak ma ;-) po jedzeniu jak sie pręzy to mu zaraz wraca jedzenie do przelyku - czasem sie ulewa... wiec juz wiem ze jak sie pręzy i steka to dlatego ze mu jedzonko wraca i wtedy musze go ponosic czasem nawet z 30 min zanim sie ulozy jedzenie w zoladku

Esputicon i ja kupilam - dzis zastosowalam pierwsza krople... po nocnych meczarniach, dzis od rana tez cos dokuczaja jelitka :zawstydzona/y: stwierdzilam ze podam mu na probe, no i jest juz spokojniejszy - nie wiem czy to zasluga tych kropli, czy nie, ale jeszcze poobserwuje. A wy ile kropel tego podajecie? Czy stosowac to tak ja w ulotce? 1-2 krople 2 razy dziennie czy mozna czesciej jakby taka dawka okazala sie nie skuteczna? :confused:

-j- zupy jem szpitalne i inne obiady :-p na razie nie eksperynemtuje dla dobra dziecka :tak: za dobrze pamietam jeszcze jak strasznie plakal przez 6godzin po raz pierwszy majac wzdecia :no:
Ponoc smietany nie powinno sie jesc? Co uwazacie? Ja jadlam ze 3 razy do tej pory i chyba bardzo zle na nas nie wplywa...

reklama
a ja nie wiem od czego Ala ma wzdecia bo jem tylko kanapki z serkiem topionym, troszke z żółtym jakąś wędline, banana, jabłko... ale czasem strasznie sie pręży i płacze...
Lajfik a to o czym Ty piszesz to od jakiego wieku można podawać?

maran-atha moze wlasnie po serze zoltym? ja go odstawilam, bo wydaje mi sie ze wlasnie od nadmiaru nabialu u Macka biora sie wzdecia...

Z tego co sie sama orientowalam to z lekow co najwczesniej mozna podawac dziecku jest wlasnie Esputicon :tak: chyba juz po tygodniu zycia ;-)Chcialam miec cos na wszelki wypadek jak Maciek byl mniejszy, bo teraz to juz mu miesiac wybije niebawem

a ja sie wczoraj pokusilam na pizze :) zamowilismy taka za serem i sznka i z malutka iloscia sosu pomidorowego. Jej jaka bylam szczesliwa, ze wreszcie pizze zjadlam :) Maly mial kolke jak zawsze. Pediatra powiedziala, ze ma kolki, bo tak duuuzo je.

nimfii mi pediatra kazala brac 3x2 kropelki esputiconu.

Ser żółty nie dość, ze to nabiał to jeszcze ciężkostrawny, może od niego. Ja jak juz pisałam jem wszystko, bo jakbym się ograniczła np z nabiałem to nic bym nie jadła - jestem wegetarianką. A jak z jajkami u Was? Ja na razie nie jem, trochę się boję ze względu na uczulenie.

ja dodaję śmietanę do potraw, ale 12% i nie dużo, po serze żółtym też małej nic nie jest, aczkolwiek wielką fanką jego nie jestem, więc za dużo też nie jem :) jedynie wczoraj zjadłam więcej do carbonary i nic się nie działo :)

nathalie masakra jakaś :| ja miałam to szczęście, że u mnie samo się odblokowało, ale stracha miałam strasznego :O
a jajka wcinam, dwa razy w tygodniu po dwa na śniadanie :)

Ser żółty nie dość, ze to nabiał to jeszcze ciężkostrawny, może od niego. Ja jak juz pisałam jem wszystko, bo jakbym się ograniczła np z nabiałem to nic bym nie jadła - jestem wegetarianką. A jak z jajkami u Was? Ja na razie nie jem, trochę się boję ze względu na uczulenie.

Ja jajka jem normalnie i nic nie jest :-)

reklama
Do góry