reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Habcia ale ja biorę do łóżka i po nakarmieniu odkładam do koszyka. Nie przyzwyczaja się do spania w łóżku. Ingusia też nie wie co to znaczy spać z mamusią. :tak:

Wg tego co wczoraj usłyszałam od połoznej wychodzi na to, że Maksiowi chce się w nocy pić nie jeść. Połozna powiedziała, ze jak dziecko je tak krótko to tylko spija pierwsze mleczko, żeby zaspokoić pragnienie.

Co do butli - Inga tez wczesniej jadła wielokrotnie z butli jak ja nie miałam pokarmu (na początku) i było wszystko ok. Potem przyszedł kryzys laktacyjny, dałam butlę ze sztucznym raz i to wystarczyło. :baffled:

reklama
To dokarmienie w nocy o 23 powinno być takie żeby dziecko butli nie widziało. Moja bratowa karmiła ponad rok piersią i dzięki tej metodzie nie zasypiała na stojąco w dzień przy dwójce dzieci :-) Poza tym z ta butlą to zależy od dziecka - nasz Kuba jadł z cycka 8 mieś ale i butlą nie pogardził, dawałam mu smoczek uspokajacz i w sumie gdyby nie ta dieta beznabiałowa na której schudłam do 45 kg i wygądałam jak kościotrup pewnie udało by się karmić go dłużej piersią dając od czasu do czasu np jak musiałam gdzieś wyjsć butlę..

Ewelinko oj, nie zauważyłam. :-p Przepraszam. Zajęcia sa super, szkółke prowadzi małżeństwo, miałam zajęcia zarówno z panem jak i z panią i oboje są fantastyczni. :tak: Moge polecić z czystym sumieniem. Zajęcia sa w Gdańsku na Chełmie na basenie szkolnym i w Gdyni w szpitalu rehabilitacyjnym. My chodziliśmy na Chełm, podobno tam lepiej bo cieplejsza woda (no i basen w lepszym stanie, prawie nowy). Tu masz ich stronkę DZIDZIUŚ - szkoła pływania dla niemowląt. Niestety z tego co widzę, wolne miejsca sa dopiero od wrzesnia 2009. To chyba tylko dowód na to, ze szkołka jest dobra. :sorry:

W sobote idziemy na rynek pierwszy raz :D i na planty :D

golimek Maksiu jest strasznym zarlokiem. Coraz wiekszy, wazy juz ok. 6,5 kg.

nimfii wczoraj w nocy przez ok. godzine maz dawal mu smoczka i usypial go. I udalo mu sie, ale po pol godziny obudzil nas krzykiem i musialam go nakarmic :)

tez juz bylismy na Rynku a teraz staram sie wybrac jakies inne fajne miejsce spacerow :tak:

widze ze twoj maluszek to naprawde glodomorek, a co powiedzieli ci lekarze? Bo mnie kazali starac sie ograniczac karmienie bo syn wazy 4,5kg, ale wg mnie to nie jest az tak duzo. A twoj maly to juz ponad 6 wazy :-D

wydaje mi sie ze Nathalie ma racje ze twoj synek tylko pic chce - bo przez 5 min ssania on tylko ten rzadki pokarm spija, a ten bardziej kaloryczny zostaje w piersi

Ostatnia edycja:
Ewelinko oj, nie zauważyłam. :-p Przepraszam. Zajęcia sa super, szkółke prowadzi małżeństwo, miałam zajęcia zarówno z panem jak i z panią i oboje są fantastyczni. :tak: Moge polecić z czystym sumieniem. Zajęcia sa w Gdańsku na Chełmie na basenie szkolnym i w Gdyni w szpitalu rehabilitacyjnym. My chodziliśmy na Chełm, podobno tam lepiej bo cieplejsza woda (no i basen w lepszym stanie, prawie nowy). Tu masz ich stronkę DZIDZIUŚ - szkoła pływania dla niemowląt. Niestety z tego co widzę, wolne miejsca sa dopiero od wrzesnia 2009. To chyba tylko dowód na to, ze szkołka jest dobra. :sorry:
dzięki:tak: no ale szkoda, że zapisy dopiero na wrzesień:sorry:może znajdziemy coś innego, a jak nie to zaczniemy we wrześniu;-)

witajcie :)
dzis w nocy maz nakarmil Maksia o 23.30 przez sen I TO POMOGLO. Maly spal do 2 w nocy :) Megusku dziekujemy :)dzieki temu spal 5 h :) potem karmienie byllo o 5 :) super.

reklama
Do góry