reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

To u mnie na odwrót, zazwyczaj sie spotkam, że czekają na sugestie, na opowieść co stosowałam itd 🤣
Ale ja jestem ogólnie z tych dziwnych co to nagle mają jakieś skwitowanie, tak stwierdziłam na głos obecność kości nosowej 🤣
@Lwica1410 - jak Ty tam żyjesz?

reklama
Ch. mnie jasny strzeli z tym usypianiem dziecka na noc 🙈 nie mogę juz. On ma super zabawę, ubaw, śmieje się, robi specjalnie na złość. I nikt mi nie powie, ze tak małe dzieci nie robią specjalnie, on robi. Testuje, sprawdza, gdzie jesg granica, a potem ryk jak już ją przekroczy.

Żyje, ale co to za życie?
Nic dziś nie idzie jak trzeba, szybki wypad na miasto skończył się zmarnowaniem czasu. Z pracy dzwonili zapytać co słychać, bo 8 skończyło mi się zwolnienie, czy może już urodziłam. Lekarz zapomniał wystawić. Szafka na zamówienie jest za wysoka i się nie zmieści. Partner od razu jak ja to mierzyłam. Mierzone parę razy bo pod wymiar i nie można zwrócić. To może odciąć trochę góry i już. No to twierdzi, że się nie da... Córka zamiast spać to śpiewa, tańczy, recytuje. Pytam czy może przestać gadać, tak mamusiu i zaczyna szeptem spiewać. No ale po godzinie jednak przestała skakać po łóżku, śpiewać i się ułożyła do spania. Dobrze, że dzień się skończył. Reni na zgagę i można iść spać.

Ostatnia edycja:
Ch. mnie jasny strzeli z tym usypianiem dziecka na noc 🙈 nie mogę juz. On ma super zabawę, ubaw, śmieje się, robi specjalnie na złość. I nikt mi nie powie, ze tak małe dzieci nie robią specjalnie, on robi. Testuje, sprawdza, gdzie jesg granica, a potem ryk jak już ją przekroczy.
Ależ masz w 100 % rację. Ja już wcześniej pisałam, że mnie testuje i gdzie są granicę. Siedzi teraz ze mną ale już nie mam siły nawet na zabawę szczerze powiem. A On ma siły za conajmniej 3 dzieci baaa mało tego, nie ma drzemki w dzień od dłuższego czasu, ja padam a Kamil się cieszy... Wszystko byłoby okej gdy y nie fakt, że jest "mama mama mama" nie tata. Zastanawiające to jest, solidarność plemników od małego czy co?

No nas córka wczoraj zaskoczyła, akurat razem ją ze żłobka odbieraliśmy. Wróciliśmy do domu ja oczywiście prosto na siku, tatuś chciał pomóc się rozebrać a tu awantura. No nie pozwoliła mu się zbliżyć do siebie. Nie wiemy o co jej chodziło.

Ależ masz w 100 % rację. Ja już wcześniej pisałam, że mnie testuje i gdzie są granicę. Siedzi teraz ze mną ale już nie mam siły nawet na zabawę szczerze powiem. A On ma siły za conajmniej 3 dzieci baaa mało tego, nie ma drzemki w dzień od dłuższego czasu, ja padam a Kamil się cieszy... Wszystko byłoby okej gdy y nie fakt, że jest "mama mama mama" nie tata. Zastanawiające to jest, solidarność plemników od małego czy co?
Chyba mu utnę też drzemki, bo wtedy zasypia od razu. A nie rytuał, że butla, pośpiewać, ponosić, a on zadowolony majta nogami na wszystkie strony i się śmieje. Mnie to wkurza, cały czas powtarzam, że śpiewam jak ma zamknięte oczy, jak otwiera to przestaję. To co robi? Otwiera. To przestaję i jest ryk. Ale jak po ryku tłumaczę jeszcze raz i to znowu robi to samo. I tak w kółko i w kółko, a ja nie wiem jak to przerwać. Mój sposób polega na tym, żeby go wkurzyć na tyle, żeby przestał się śmiać i wtedy zasypia od razu, ale nie podoba mi się to, że specjalnie doprowadzam do ryku :/

U nas też mama mama mama cały czas. Może weszli w trójkę w taki etap 🤔

Ja juz nozkami przebieram na ta przerwe swiateczna, wczoraj rozpisalam sobie co mam zrobic ktorego dnia, zeby nic nie zapomniec i od 22.12 szykuje sie pracowity czas przy ciastach 😂

reklama
Do góry