reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

U nas zlobki byly ponizej 1000, panstwowka co najwyzej polowa ceny, za to teraz czy panstwowe czy prywatne 1500 zl :D nie ma roznicy gdzie sie da, do doplaty w obu wyzywienie
No to super jak prywatne macie za 1500, czyli płacisz za jedzenie, u nas wszystkie prywatne powyżej 2 tys, przeważnie 2300...I często plus wyzywienie.

reklama
No, ceny byly i tak nizsze, w miesiacu wprowadzenia doplat wszyscy podniesli, wiec teoretycznie nie ma roznicy gdzie pojdziesz, ale znow panstwowe lepsze opinie od innych mam, tylko scisle od 1 wrzesnia musi dziecko isc, nie mozesz dac pozniej.. w prywatnych ten komfort, ze mozesz wyslac zazwyczaj kiedy Ci pasuje… teraz rodzac w lipcu musisz kombinowac 2 miesiace po macierzynskim

Ja nic nie wkładam. Te przelewy w obie strony są pomijane. Po prostu, ten kto korzysta z programu za nic nie płaci.
Ale w sytuacji, kiedy puszczasz dziecko do żłobka i jednocześnie skladasz wniosek, to zanim wniosek rozpatrzą to płacisz sama i potem żłobek Ci to zwraca jak im ZUS zwróci. O to chodziło. Bo potem to tak, jest to poza Tobą.

Ej serio. Ja co miesiąc wykładam i czekam aż dyrekcja przeleje mi zwrot 🤡
u nas to samo. Do 10 przelew musi być na koncie żłobka, a do 20 dopiero ZUS przelewa żłobkowi i potem czekasz aż żłobek łaskawie puści przelew…
Wiem, że dużo żłobków idzie zasada, że rodzic płaci tylko za wyżywienie, a resztę już tylko od ZUS, ale u nas dyrekcja się na to nie zgodziła i musimy płacić z góry.. tak więc tworzą się takie zamrożone pieniądze

Kolejny raz mi wypada wizyta jak akurat się czuje do dupy. 🙃
Coś mnie od wczoraj atakuje w klatce piersiowej, momentami jakbym się zadławiła wodą albo jedzeniem, a tu przede mną wizyta w szpitalu i siedzenie w poczekalni, jeszcze sprawy na mieście. Dzień wymarzony, po prostu. 🙃

Wróciłam z konsultacji, określił mi ryzyka. Na ZD 1:8499, na resztę trisomii <1 do 20 000, preeklampsja 1:1159, zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tyg 1:797.
Lekarz mi przekazał, że jeśli mam ochotę to ewentualnie NIPT, ale nie będę się w to bawić.

reklama
Wróciłam z konsultacji, określił mi ryzyka. Na ZD 1:8499, na resztę trisomii <1 do 20 000, preeklampsja 1:1159, zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tyg 1:797.
Lekarz mi przekazał, że jeśli mam ochotę to ewentualnie NIPT, ale nie będę się w to bawić.
Ja bym nic nie robiła, ja miałam ryzyko 1:400...no to robiłam amnio, wiadomo ale w kolejna statystykę? Po co?

Do góry