reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Mam taki przyklad w rodzinie. Dziecko (teraz już ponad 20letnie) prawdopodobnie spektrum w kierunku aspergera, funkcjonuje, ale autyzm było u niego widać już przed podstawówką. I rodzice nic nie zrobili, bo ojciec nie chciał iść na spotkanie z psychologiem. I wszyscy w rodzinie mowili, że tu coś jest nie halo. Tyle, że dziecko było wysoko funkcjonujące, po prostu ma problemy z własnymi emocjami, z kontaktami z ludźmi, żyje tak we własnym świecie, ale pracuje i na siebie zarabia. Więc tyle, że sobie poradzi sam.
Dobrze, że chociaż samodzielny jest. Tylko no, że właśnie...odbiło się to jego relacjach międzyludzkich, przykre.
A ciekawa jestem czy teraz jakaś terapia np z psychologiem pomogłaby?

reklama
Nadrobilam… co do rodzinnych relacji to moglabym ksiazke napisac, ale chyba juz dojrzalam i konczy sie na narzekaniu, ale bez wkurzania, a to duzy sukces :D

@Lady Loka 👏👏 za sukcesy, widac, ze z Ciebie tez spadl spory ciezar ;)

W kwestii podejscia, nasz mlody ma zespol aspergera i widze jak podejscie, wiedza, zrozumienie i postepowanie zgodnie z zasadami zmienia wszystko :)

Ja na jej miejscu odeszłabym i postawiła wszystko na jedną kartę czyli na dziecko. Gdyby nie miała nawet gdzie to do domu samotnej matki.

Nikt z otoczenia tam nie widzi problemu? Może warto anonimowo to zgłosić ? Jestem pewna, że jest uzależniona od swojego męża i z przyzwyczajenia nic nie zrobi sama. Ktoś musi tej kobiecie otworzyć oczy.
Tam jest grubszy temat i dla mnie jej rodzina powinna ją z tego wyciągnąć, ale wolą obgadywać jej męża zamiast coś z tym zrobić 🤷🏻‍♀️ Ona sama na kontach społecznościowych pokazuje kadry 'idealnej rodziny' i o mężu mówi same dobre rzeczy. Wszystko co wiem na ich temat, to przecieki od jej brata i siostry...

Tam jest grubszy temat i dla mnie jej rodzina powinna ją z tego wyciągnąć, ale wolą obgadywać jej męża zamiast coś z tym zrobić 🤷🏻‍♀️ Ona sama na kontach społecznościowych pokazuje kadry 'idealnej rodziny' i o mężu mówi same dobre rzeczy. Wszystko co wiem na ich temat, to przecieki od jej brata i siostry...
Bardzo to smutne. Wszystko dla zasięgów i pod publikę.
Bardzo szkoda mi dziecka.

Ja mam wrażenie, że przez tego insta ludziom się w dupach poprzewracało.

Bardzo to smutne. Wszystko dla zasięgów i pod publikę.
Bardzo szkoda mi dziecka.

Ja mam wrażenie, że przez tego insta ludziom się w dupach poprzewracało.
Poza tym wieś i 'co ludzie powiedzą'. Może też się bać, bo sam wszystkich ocenie i obgaduje. Nie wiem co nią kieruje, bo rozmawiają z nią robi wrażenie dominatorki, kobiety która rządzi.

reklama
Poza tym wieś i 'co ludzie powiedzą'. Może też się bać, bo sam wszystkich ocenie i obgaduje. Nie wiem co nią kieruje, bo rozmawiają z nią robi wrażenie dominatorki, kobiety która rządzi.
Wiesz tzn, że jest zdominowana w domu. Udaje kogoś, kim chciałaby być. Widziałam już takie coś. W środku kobita płacze a na pokaz robi coś nad czym kontroli nie ma.

Mówię, musi ratować siebie i dziecko. Koniec kropka

Do góry