Edysiek ja tez nie jestem przeciwna, szkoda tylko że nasi politycy wprowadzają ustawy i potem to olewają, nie skupiają się na tym bo sprawę poprowadzić od początku do końca jak należy, ja młodemu bede robić testy, żeby sprawdzić czy może iść jako 6-latek...Za to mam znajomych gdzie facet ma dziecko w w kieu 6 lat (obecnie) z pierwszego małżeństwa, i byłej nie pasuję, żeby dziecko szlo do szkoły a on zastanawia się co może zrobić by ją zmusić...( teraz chyba juz za późno) Dziewczynka umie już czytać, pięknie ryzuje i kolejny rok zerówki to dla niej strata czasu wg. mnie no i jej ojca...ale mamusia sie uparła...
P.s. powaliła mnie dizś koleżanka z pracy ma dzieci w wieku 14 i 12 lat

i dziś sie cieszyła, ze wreszcie wakacje i nie będzie musiała robić im śniadania :|....czy ja jestem jakaś inna ?? ale to duże dzieci chyba umieją sobie zrobić kanapkę :| normalnie jej powiedziałam, że sobie grabi, bo traktuje ich jak maluszki a to już młodzież i powinni sami się o siebie troszczyć...no w takim sensie, że zrobić sobie śniadanie przed szkołą, odrobić samodzielnie lekcje :|
Ta kobieta ma manie, zamęcza pol zakładu np bo dziecko musi zrobić zadanie z np..biologii, w zeszłym roku, przyniosła kartkę i było ze dzieck ma zrobić eksperyment na dwie płytki z pożywieniem posiać to co ma sie na rekach i np brud z podłogii chodzila jęczała że jej syn musi to zrobić, ze pani w niczym nie pomaga...dorwałam tą kartkę...przeczytałam instrukcję jak wó napisane UDAJ SIE DO SANEPIDU aby wykonać... myślałam ze padnę, powiedziałam jej że jak syn ma ambicje na 6 z biologi to niech ruszy tyłek do sanepidu i sie dowie czy może liczyć na pomoc w takim eksperymencie a nie na około, bo to ma nauczyć dziecko samodzielnego działania a ta mam wrażenie jak by mogla to pupe by m u jeszcze podcierała :| I ona mi zarzuca że jak ja mam jedynaka to będzie rozpieszczony :| mój 5 latek sam sobie śniadanie robi :| Ja tylko np porcjuje mleko żeby nie wlał do miski połowy kartonu ha ha ha :-) wedlinka krojona, chleb krojony i jak ma ochotę to i to sobie przygotuje...:> ale monte lepsza :-)