reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Hej !
ja też zniknę chyba ale tylko na 2 dni bo mnie mój Z do swojej mamy wyciaga ale w sobotę wieczorkiem powinniśmy wrócić chociaż jeszcze nie wiem na 100 % bo jakoś mnie tam specjalnie nie ciągnie,tylko o Antosia mi chodzi bo teściowa moja na wsi mieszka więc Antek by miał radoche cały dzień by siedział w piaskownicy i kury ganiał jak zwykle.

Dziś u mnie koleżanka na plotkach była i jak Antos padł o 18 tak śpi do teraz,pewnie o 6 pobudke zrobi.

Gosia ja również Cie witam!

reklama
witam się wczesną porą i zmykam

ano uciekam gdyż albowiem
a) System Eliminacji Studentów Jest Aktywny ( SESJA !!!!! )
b) mam dużo pracy - zdjęcia i projekty i strona i nurkowania i tak bym mogła jeszcze wymieniać długo...

Rox to czekamy na szybki powrót :-)

Gosia jak jestem w pracy to maja dostaje zupkę i jakiś deserek. Butli nie tyka :no:To samo z kubeczkiem:dry: Jak na razie wszystko ląduje w buzi tylko nie kubek :-D

justyś ja też na weekend wyjeżdżam i jest przewidziane spotkanko z "teściową';-)

dzien dobry ;)
No ja tak samo jak Rox... nieco sesyjnie,jeszcze 3 zjazdy,między tym pierwsze egzaminy,więc pewnie dopiero na początku lipca zaczne wakacje.

Ja kupiłam Wiki niekapka,ale jeszcze nie próbowałam jej go dać. A to dlatego,że moja mała należy do leniwych,lubi żeby jej podtrzymywać butle, czasem trzyma sama ,ale sama niewiem czy warto probować...

MAMAWIKTORII - pewnie że warto próbować w końcu już zaraz rok będzie miała dawno powinna sama sobie trzymać ja myślę że za bardzo ją rozpieszczasz itp bo jest wcześniakiem ;-) ale żebyś przez swój strach jej krzywdy nie zrobiła bo zanim się obejrzysz będziesz miała dużą dziewczynkę która nic bez mamusi nie potrafi zrobić ;-) ... ale ja ze wcześniakami styczności nie miałam więc zaznaczam że mogę się mylić takie po prostu odnoszę wrażenie..

Ja dzisiaj do tego dentysty idę :dry: nie chce mi się w ogóle nic mi się nie chce bo znowu beznadziejna pogoda wraz ze słońcem odeszła cała ochota na ćwiczenia itp :dry:

Witam babeczki!
Nasza zdolność z godziny na godzinkę wzrasta. Już mamy 180tyś. To wszystko zależy jednak od banku. Jesteście kochane, że trzymacie kciuki, a ja chyba psychicznie jestem troszkę podbudowana, bo mój T że się tak wyrażę, to dupa...:zawstydzona/y::dry::confused: Więc wszędzie gdzie idziemy gadam oczywiście ja ale taka jest chyba rola kobiety. Bo faceci to się wysłowić nie umieją czasem :-D.
Jeśli nie będzie mnie przez kilka dni u Was, to znaczy, że męczę się z przeczytaniem umowy... <czyt. tłumacze z języka bankowego na nasze ;-)>.
Fanta – oby udało wam się w takim razie zaklepac to mieszkanko ;)
My mamy póki co jeszcze mniejszą zdolność kredytową przez to,że nie pracuję.
MamaWiktorii, kochana ja też siedzę w domu z Kubą, a do pracy wybiorę się dopiero jak mój smyk będzie na tyle rozgarnięty żeby zostać z jakąś opiekunką albo jak znajdzie się jakaś rozgarnięta opiekunka :tak:.
fammefatal, kuchnia, to moje królestwo więc już patrzyłam jak by ją tu przerobić. Jak się rozglądaliśmy po mieszkaniach, to prawie wszędzie w dwupokojowych mieszkaniach kuchnie mają po 5m2, góra 5,5. Więc nie wiem jak oni to budowali :sorry2:. A że jeden pokój będziemy mieli 23m2, to myślałam nad powiększeniem jej kosztem pokoju, może jakieś 3m zabrać. Kwestia zastanowienia się co i jak.
Rox, 3mam kciuki za sesje i spokojnego zakówania życze :tak:.
Justys, to sobie chociaż odpoczniecie od zgiełku miasta i mała będzie miała frajdę :tak:, a wiadomo, że jak sie nie ma ochoty i się nie chce nigdzie jechać, to dla dziecka się wszędzie pojedzie :-D.
Lolkak, dużo cierpliwości życzę przy teściowej :tak: <moja niby też kochana ale wszystkie wiemy jakie one są ;-)>.
MamaWiktorii, również za Ciebie kochana 3mam kciukasy :tak:

femme fatale - przez to właśnie ,że jest wcześniakiem, koryguję jej wiek i wszystko wprowadzane jest według wieku korygowanego,oprócz jedzenia,bo je to co mogą dzieci w jej wieku kalendarzowym.Więc skoro ma 9 m-cy zacznę próbować z tym niekapkiem ;)
rozpieszczona jest ..ale to przede wszystkim przez dziadków ;) a trudno było tego uniknąć słuchając ciągłego gadania,że leżała w szpitalu tak długo i coś tam coś tam... trudno jest ją wychowywać skoro wszyscy ją rozpieszczają.

a ja dziś,jutro i pojutrze do szkoły ;(

lolkak, mieszkanko nie duże bo 48m2 ale dla naszej trójki wystarczy. Tym bardziej, że więcej potomstwa nie planuje.
MamaWiktorii, to masz dużo roboty przy wcześniaczku. Moja dwójka rodzeństwa była wcześniakami <siostra 8miesiąc, a brat w 6 z kawałkiem się urodził>. Mam nadzieję, że Wiktoria Ci nie choruje, bo to normalne u kruszynek. Co do rozpieszczania, to niestety ja też walczę z rodzicami, bo oni pozwalają, a ja nie i tak w kółko...a jak krzyknę na Kubę, że nie wolno np.ruszać piekarnia <bo to ostatnio jego ulubiona zabawa>, to teściowa się wtrąca i mówi, że nie można na dziecko krzyczeć i on jest grzeczny... Ffff. Szkoda gadać :-(. Ale już niedługo mam nadzieję, że to się skończy.

Wiki od urodzenia 3 razy miała katar. A tak nic, żadnych infekcji, również w szpitalu nie było. Moja teściowa to ciągle tylko daję dobre rady i się wtrąca , dla niej mała jest Aniołem, ale co się dziwić jak ma to dziecko dziennie na rękach może 5 minut. W niczym mi nie pomaga, a jeszcze teraz znalazła sobie kurę domową w postaci mnie,bo ja robie w domu wszystko,bo ona pracuję... też mam nadzieję,że nieługo będzie lepiej,bo sierpien/wrzesien wyprowadzam się od teściów :-):-):-)

fanta - my remontujemy mieszkanie 44m 2 więc też nieduże ;) na najbliższe kilka lat nam wystarczy ;)

reklama
Fanta, dalej trzymam kciuki za mieszkanie. A ile metrów ma ta kuchnia? Jeśli da się powiększyć, to pewnie bedzie ok. Ja przerobiłam pokój na kuchnię, bo wcześniej miałam z tesciową, ale chciałam swoją, wiadomo;-). Trochę było z tym zachodu, bo trzeba było zrobić odpływ, doprowadzić wodę, położyć płytki i takie tam, ale waręto było.
Polna to fajnie, że zakupy się udały. Oby z Alą to nic poważnego nie było i wyniki wyszły ok. A co do łopatek to nie wiem, ale zawsze warto poćwiczyć, bo to na pewno da dobry efekt, a nie zaszkodzi.
Femme, to super że chce Ci się ćwiczyć tak dla sylwetki. No i super, że z mamą, we dwie zawsze raźniej, jedna będzie drugiej pilnować :-D.
Rox życzę efektywnego zakuwania.
Justys85, dobrze gdzieś wyskoczyć, oderwać się od codzienności. Może nie będzie tak źle z tą teściową;-).
Mama Wiktorii, próbuj co Ci szkodzi, może akurat jej się spodoba picie z kubeczka
Ciężko jak dziecko chce tylko butle, cięzko jak nie chce tak jak u Lolkak :eek:. Loklak może jeszcze się nauczy do butli. A jak nie, to najwyżej łyżeczką będzie jadła (mleczko i kaszki też) . Wtedy chociaż nie będziesz miała problemu z odzwyczajaniem:tak:. Moja za nic nie chciała rozstać się z butlą i nawet jak już mleka nie piła, to soczki też tylko z butli. Tak samo ze smoczkiem było, bo ssała do 3 lat :tak:

Ja też znikam na kilka dni, bo jedziemy pod namiot. Jak się uda i pogoda dopisze to wrócimy dopiero w poniedziałek wieczorem. Tym razem chciałabym żebyśmy byli tylko w 3 i nacieszyli się sobą. Taki rodzinny wyjazd. Tylko nie wiem, czy się uda, bo pewnie jak się znajomi dowiedzą, to też dołączą.

Ostatnia edycja:
Do góry