reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pokoj dla bobaska

olavip mój maluch tez się nie skusił jeszcze na gotowy kącik dla niego. :-)

Mam taką samą pościel - tylko zieloną.

reklama
Oto gotowy pokoik naszej Majusi:-D:-D, może to ja przekona do wyjścia:cool2::cool2::cool2:

Załączniki

• DSC_0301.jpg
    DSC_0301.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 169
  • DSC_0295.jpg
    DSC_0295.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 165
  • DSC_0310.jpg
    DSC_0310.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 162
  • DSC_0305.jpg
    DSC_0305.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 193
  • DSC_0299.jpg
    DSC_0299.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 159
  • DSC_0313.jpg
    DSC_0313.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 152
  • DSC_0284.jpg
    DSC_0284.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 153
  • DSC_0314.jpg
    DSC_0314.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 142
gosiagro śliczny pokoik, też myśle o takiej lampce ściennej a powiedz bo widze że masz komode malm z ikei (chyba ze sie myle) czy ona jest pojemna?, bo ja mam zakupioną taką ale jeszcze w kartonie i zastanawiam się czy szuflady będą w miare głębokie żeby pomieścic wszystkie ubranka dla maluszka:)

gosiagro śliczny pokoik, też myśle o takiej lampce ściennej a powiedz bo widze że masz komode malm z ikei (chyba ze sie myle) czy ona jest pojemna?, bo ja mam zakupioną taką ale jeszcze w kartonie i zastanawiam się czy szuflady będą w miare głębokie żeby pomieścic wszystkie ubranka dla maluszka:)

tak, tak, komoda Malm z Ikei:-D jak dla mnie to jest bardzo pojemna:tak: chociaż zależy ile masz ciuszków:-D, są 4 duże, głębokie szuflady plus 2 mniejsze:-), myślę, że będziesz zadowolona:tak:

tak, tak, komoda Malm z Ikei:-D jak dla mnie to jest bardzo pojemna:tak: chociaż zależy ile masz ciuszków:-D, są 4 duże, głębokie szuflady plus 2 mniejsze:-), myślę, że będziesz zadowolona:tak:
no to się ciesze Twoją zadowoloną opinią:) moja ma 4 szuflady i jest jasna, chyba że mąż namieszał przy zakupie:-D tylko kiedy ja się doczekam układania w niej ciuszków:confused:

tak patrze na te wasze pokoiki, takie śliczne a u mnie wszystko jeszcze w kartonach na strychu u rodziców, nawet lóżeczko... a my dopiero na etapie układania płytek w kuchni... także pewnie nie zdążymy się wprowadzić przed przyjściem na świat synka.. ale w sumie to nie najważniejsze najwyżej na początku trochę się pognieciemy:-)

Gosiagro śliczny pokoik:-) Taki kolorowy, teraz Maja już nie ma wyjścia jak tylko wychodzić:-)
Co do komody Malm z Ikei to też ją posiadam, kolor klon, 4 szuflady i jest super:-) Na prawdę bardzo pojemna;-)Więc Magdalena79 bez obaw ciuszki się spokojnie zmieszczą, chyba że strasznie zaszalałaś z ich ilością;-)

Magdalena nie martw sie, moze byc jeszcze 4 tygodnie czasu a jak nie to maluchowi tylko lozeczko jest potrzebne na poczatek

Gosiagro super radosny pokoik

Podbijam wątek i myślę, że w przyszłości obejmie on nie tylko pokój, ale i przygotowanie mieszkania (szafki, gniazdka...). My niestety w wynajętym mieszkaniu mieszkamy (3pokoje) i nie możemy urządzić pokoiku dla dziecka nad czym ubolewam, bo myślę, że szykowanie takiego pomieszczenia sprawia dużo frajdy:tak:
Czy wasze maluchy śpią już w swoich pokoikach, czy nadal w waszych sypialniach? Jak macie urządzone miejsce do zabawy?
U nas łóżeczko stoi wciąż w naszej sypialni i zostanie tu przynajmniej do czasu, aż Emilka zacznie całe noce przesypiać (na razie się na to nie zapowiada).
W salonie jest rozłożona mata z pałąkami na kocyku- to główne miejsce zabaw samodzielnych, drugą matę bez pałąków rozkładamy w pokoju "komputerowym" lub w salonie, kiedy z małą ćwiczymy przewroty i się bawimy wspólnie.Leżaczek z kolei wędruje po wszystkich pomieszczeniach, łącznie z kuchnią i łazienką:-)

Podbijam wątek i myślę, że w przyszłości obejmie on nie tylko pokój, ale i przygotowanie mieszkania (szafki, gniazdka...). My niestety w wynajętym mieszkaniu mieszkamy (3pokoje) i nie możemy urządzić pokoiku dla dziecka nad czym ubolewam, bo myślę, że szykowanie takiego pomieszczenia sprawia dużo frajdy:tak:
Czy wasze maluchy śpią już w swoich pokoikach, czy nadal w waszych sypialniach? Jak macie urządzone miejsce do zabawy?
U nas łóżeczko stoi wciąż w naszej sypialni i zostanie tu przynajmniej do czasu, aż Emilka zacznie całe noce przesypiać (na razie się na to nie zapowiada).
W salonie jest rozłożona mata z pałąkami na kocyku- to główne miejsce zabaw samodzielnych, drugą matę bez pałąków rozkładamy w pokoju "komputerowym" lub w salonie, kiedy z małą ćwiczymy przewroty i się bawimy wspólnie.Leżaczek z kolei wędruje po wszystkich pomieszczeniach, łącznie z kuchnią i łazienką:-)

nasz ukaszek od samego początku śpi w swoim pokoiku. Miejsce do zabawy ma u nas w pokoju jest nam strasznie ciasno bo mamy maciupeńki pokój (mieszkamy u teścia, ona ma duży pokój i małą sypialnię my mamy dwie klitki).

reklama
Moje drogie, pomysłowe z Was kobity i wyobraźni Wam nie brakuje dla tego zwracam sie z prośbą o pomoc !!!
Jak urzadzic małą klitkę(bo 3,5m na 2m) sla dwójki dzieci i to jeszcze odmiennej płci?!:shocked2: Help,bo ja juz nie mam pomysłów :-:)-:)-(

Do góry