Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
mam zator chyba. guza, wielkości sliwki, od niego do sutka twarde i przy sutku jeszcze takie grudki - czyzby zatkany kanalik??? postepowac jak przy zastoju?? boli dopiero jak dotknę ale podejrzewam że jak zostawie to się zrobi zapalenie.
robiłam już - gorący okład i masowanie przed karmieniem oraz karmienie broda w kierunku zastoju - co w sumie słabo wyszło bo zastój jest od góry w stroję dekoldu..
Na leżąco połóż dziecko "do góry nogami", w kierunku przeciwnym niż Ty, wtedy ściągnie ten zastój. Ostrożnie z masowaniem, żebyś kanalika nie uszkodziła. Jak na sutku są grudki jakby zaschniętego mleka, to pewnie zatkany kanalik. Ostatnio temat był poruszany Zatkany kanalik – domowe sposoby | Hafija.pl
dzięki ten super pomógł. wcześniej karmiłam właśnie do góry nogami - bez rezultatów. na tej stronie radziła dziewczyna karmić zwisającym cyckiem - zeszło!! teraz taki dołek został i trochę boli, ale mam nadzieję, że będzie lepiej.
Moje dziecko ma kaszel chyba sie zaraził ode mnie, a piszą wszędzie ze tak trudno sie zarazić od mamy gdy karmi piersia....
Chyba boli go gardło. Jest tez troche zakatarzony (chyba, w sumie nie umiem rozpoznac bo podczas jedzenia nic mu nie świszczy).
Jak moge mu pomoc?
Czy od razu lecieć do lekarza?
Czy maska "dla dzieci" dostępna w większości inhalatorów bedzie odpowiednia dla takiego malenstwa? Czy moze powinnam kupic jakaś specjalna maskę niemowlęca?
Co jeszcze mogłabym na własna rękę zastosować na to gardło/kaszel oprocz ewentualnych inhalacji sola fizjologiczna?
Dodam jeszcze tylko ze jak zasnal to spał ładnie i nic nie swiszczalo, dopiero jak sie przebudzal zaczal kaszleć.
Chyba znow przełożymy środowe szczepienie na za tydzien....