reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

Aniu moze w warszaffce daja, tymczasem w opolskim jak nie bylo od roku tak nadal nie ma, a mialo byc dla wszystkich i darmowe... bardzo sie ciesze, ze nie bede rodzic na opolskich porodowce. Ani gdziekolwiek indziej w Polsce. Pozdrawiam!

reklama
Aniu moze w warszaffce daja, tymczasem w opolskim jak nie bylo od roku tak nadal nie ma, a mialo byc dla wszystkich i darmowe... bardzo sie ciesze, ze nie bede rodzic na opolskich porodowce. Ani gdziekolwiek indziej w Polsce. Pozdrawiam!

W Wałbrzyszku też dają z tego, co wiem. Co prawda od domu moich rodziców, do szpitala położniczego są 2 minuty jazdy samochodem... ale cieszę się, że rodzę w NL. Przede wszystkim, cieszę się, że przez jakiś czas uniknę ludzi - dobra rada. Chociaż przynajmniej moi rodzice tak nie robią. Teściowa też raczej się nie narzuca, za to teść lubi dawać wszystkim dobre rady ;-).

Ja tez nie zamierzam byc twarda podczas porodu, jak nie bede dawac rady to poprosze o cos znieczulajacego:)

Ciuszki podobne do moich;p
ostatnio mialam manie na punkcie ubranek:)
ale wiem ze za duzo to nie ma co kupowac takich malutkich bo dziecko szybko rosnie i moze nawet nie zdaze go ubrac:)

Jutro to spotkanie z Paniami z Kraamzorg;/ ehh mam nadzieje ze pojdzie latwo i sprawnie:)

Ja tez nie zamierzam byc twarda podczas porodu, jak nie bede dawac rady to poprosze o cos znieczulajacego:)

Ciuszki podobne do moich;p
ostatnio mialam manie na punkcie ubranek:)
ale wiem ze za duzo to nie ma co kupowac takich malutkich bo dziecko szybko rosnie i moze nawet nie zdaze go ubrac:)

Jutro to spotkanie z Paniami z Kraamzorg;/ ehh mam nadzieje ze pojdzie latwo i sprawnie:)

My póki co mamy tyle. Jak będzie trzeba, to się dokupi. Hemę mamy praktycznie za rogiem, więc żaden problem. A panie z kraamzorg, są niegroźne. Przynajmniej moja była. Spisała, czy biorę jakieś leki, czy mam męża i spytała, czy mam jakieś konkretne życzenia co do porodu. Nie miałam żadnych, bo w sumie sama nie wie, co miałabym sobie zażyczyć. Powiedziałam tylko, że chcę mieć znieczulenie, ale jakie to nie wiem, bo muszę to z położną przedyskutować. Opowiedziała mi jeszcze o warunkach w Geboortecentrum Sophia i o tym, że jak się zacznie, to mam dzwonić po położną. Potem pogadałyśmy o "dupie Maryni", czyli m.in. czy mi się podoba w NL, jak widzę tutejszych ludzi i czy chcę wracać do PL (na co ja, że póki co nie, bo nie ma po co), a także o rodzinie, że w sumie wszyscy są w PL i my sami jesteśmy i inne takie.

Haha Astrid , chyba ja sie przygotuje na specjalne zyczenia i powiem,ze chcialabym tulipany w pokoju, czerwony dywan , paczki w czekoladzie i bede czekac na jej reakcje, a potem powiem jej MAM CIE!!

Bernadetka ja tez wychodze z takiego zalozenia. Bede sie starac jak moge, a jak juz nie dam rady to poprosze o jakies drugsy. Poczatkowo mialam rodzic w domu, tam bym nic nie dostala , wiec od poczatku nastawialam sie na bol.

Poza tym wiecie co, ogladam duzo filmikow z porodow domowych i babeczkom swietnie to idzie, czasem nawet nie widac, ze cierpia mocno.

tymczasem ide juz , powodzenia jutro bernadetkka i nie stresuj sie

Ja nie mialam zadnych specjalnych zyczen odnosnie tego co chcialabym miec przy porodzie. Najbardziej to chcialam zeby Tomus byl zdrowy i bylo z nim ok, oraz zeby moj kochany ze mna byl.. sama to rady bym nie dala :-)

Ja nie myslalam w ogole o znieczuleniu , a juz napewno nie zgodze sie na zewnatrzoponowe czy jak to sie wzie, to w kregosłup, never ! ;)jesli nie ma innego to trudno , przemecze sie :)

The Hague każdy mysli o tym zeby tylko z dzieciatko bylo zdrów ;) tak mysle ze kazdy ;)

No ja juz po wizycie Pani z Kramzorg;p
Oj ciezko bylo sie zrozumiec bo nie do konca wszystko rozumielismy ale troche na migi i jakos to poszlo. Przynajmniej bylo zabawnie, pani mila posiedziala wypiła kawe i poszla...

Ja nie mam warunków by rodzic w domu, mieszkamy w bloku na 3 pientrze, winda ledwo jezdzi i wchodza dwie osoby, w domu za wiele miejsca nie ma:/

Ja to sie zastanawiałam jak by to było rodzic w wodzie:)
bo slyszalam ze jest calkiem przyjemnie i ból mniejszy:)

reklama
No ja juz po wizycie Pani z Kramzorg;p
Oj ciezko bylo sie zrozumiec bo nie do konca wszystko rozumielismy ale troche na migi i jakos to poszlo. Przynajmniej bylo zabawnie, pani mila posiedziala wypiła kawe i poszla...

Ja nie mam warunków by rodzic w domu, mieszkamy w bloku na 3 pientrze, winda ledwo jezdzi i wchodza dwie osoby, w domu za wiele miejsca nie ma:/

Ja to sie zastanawiałam jak by to było rodzic w wodzie:)
bo slyszalam ze jest calkiem przyjemnie i ból mniejszy:)

Też o tym myślałam, ale nie powiedziałam pani z kraamzorg z moje hotelu położniczego, bo zapomniałam :-D.

Do góry