reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

ja bym sie zaopatrzyla na Twoim miejscu w kabanosy i samo lekker jedzonko bo pamietam ze szpitala ze te ichnie sniadanka to takie pakowane pojedynczo szynki i serki , male maselka i razowy chleb. Nic fajnego , zreszta jak cale holenderskie jedzenie, tyle, ze mozesz sobie wybrac.
Ayni, w PL na śniadanie możesz ewentualnie dostac kromke chlepa z maslem a o wędlinie i serku możesz tylko pomarzyć:-D
Kobiecie po porodzie na obiad podaje się cienką zupke marchewkowa na grysiku, BEZ ZADNYCH PRZYPRAW, a na kolację sucha bułka. Do kolacji i sniadania obowiązkowo kawa zbożowa. jak ci rodzina n ie przyniesie wedlin, sera, masła i dodatkowego obiadu to leżysz i ssiesz wlasne wargi:-D
Pamiętam jak moj tata wylądował w szpitalu w stanie przedzawałowym i spedził tam kilka dni. Gdy w którys kolejny dzień chwalil nam sie obiadem to powiedział, że była ryba po grecku - na oddział 50 mężczyzn dwa kawałki ryby i reszta same warzywa:-D:-D:-D
Dla mnie lukrecja i anyż to to samo świństwo. A co konkretnie smakuje tym anyżem, posypka czy ten krem? Bo już mnie przeraża fakt takiej "nagrody" za poród.
Witaj w klubie - lukrecji nienawidzę od dziecka, za anyzem i marcepanem nie przepadam.........
hej laski ja juz nareszcie po. Rodziłam naturalnie w szpitalu maly urodzil sie 24 kwietnia o godz 12.03 , Waga 4420 i dł 54 cm i jest przesliczny.
Gratuluję syna - jest prześliczny:happy:

reklama
Alischia piekny ten twoj malutki ! Gratuluje udanego porodu, fajnie, ze jestescie oboje zdrowi i zadowoleni!! Mam nadzieje, ze bedziesz do nas zagladac!!

Tymczasem ja sie bede zegnac, bo czekam na mojego Pana i wladce ( ;-) ) buziaczki i spijcie dobrze dames , bez wyjatkow!

ALISCHIA gratulacje slicznego synka.

A ja zajadalam sie tym sucharem z anyzkowa posypka po porodzie jak kon marchewka ,ha chyba w takim szoku bylam :-D

Mowie wam zajadalam sie tym sucharem i jeszcze meza besztalam ze czemu nie je bo takie dobre :-D.To jednak szok poporodowy :-D. To jeszcze na porodowce bylo ,podali to nam

reklama
Nana fakt, czlowiek po takich wrazeniach to byle co zezre ;p Wlasnie wrocilam z zakupow i kupilam sobie szlafrok, ja osobiscie nie mam, bo za bardzo nie mam w domu gdzie w nim chodzic, zaraz przebieram sie po kapieli w koszulke. Kupilam taki rozowy satynowy , dlugi , w sensie ze nizej niz polowa lydek i z takimi ladnymi wyszyciami na rekawach. Zastanawiam sie tylko, czy taki tez bedzie dobry do szpitala, czy nie jest zbyt "poscielowy" jezeli wiecie o co mi chodzi :D z tego co widzialam w Polsce to raczej kroluja jakies grube , frotowe i raczej nie maja walorow dekoracyjnych. Ale chcialam oszczedzic sobie kupowania brzydkich rzeczy. myslicie, ze taki tez bedzie ok ? wyglada cos jak ten, tyle ze zakupiony w NL :

Miran, Miran bielizna Miran nocna bielizna Miran. Bielizna nocna. Zobacz Miran w ediva.pl

​nie chcialabym sie jakos wyglupic czy cos ;p

Do góry