reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
natalunia uspokoiłaś mnie i to baaaardzo... moja mala też podciaga się do siadania od ponad mies. i teraz tez potrafi już siedziec sama, nie za dlugo bo nie potrafi utrzymac jeszcze idealnie rownowagi ale siedzi:) wszyscy dookola mi mowia że mecze dziecko, że tak nie można, w zasadzie tylko moja mama mówi że jeśli sama chce siadac to nic sie jej nie stanie.
Kolejny postep w który pewnie mi nie uwierzycie: Jak postawie Lene i chwyce ją za rączki to stoi i to wcale nie krotko. Oczywiście jak zaczyna sie meczyc i siada na pupke to juz jej nie stawiam. Czasami jest tak że chcę ją posadzic a ona nogi jak kołki i stoi. Wielką ma przy tym radoche. lekarz mi tylko powiedział tyle że mała jest chyba starsza niż się nam wydaje:D

U nas to samo - jak ją wezmę na rączki i chce posadzic na kolanach to ona sie nie daje i staje na nozkach. Ostatnio ktoras z dziewczyn o tym samym pisala...nie pamietam ktora... szukalam tez kilka dni temu info czy to normalne i jak najbardziej. Jedna mama nawet u neurologa byla z dzieckiem, bo ono w wieku 6 miesiecy zaczelo sie wspinac i chodzic, a w wieku czterech stac. I okazalo sie ze dziecko po prostu silne.

Madziu z tym stawaniem to bym sie bała .... moj tak samo sztywno nogi trzyma i jak bylismy u lekarza to pani doktor chciala zobaczyć jak głowke trzyma wiec za raczki chwyta a on nogi proste... i stawac chce ... ale to za wczesnie :) niech juz lepiej siedzi :p

a ja juz dzisiaj 2 dzien zobaczylam ze jak rozbieralam Pawełka do mycia sie... i lezał se golutki na przewijaku to prawa reka trzyma noge i wsadza ja do buzi a lewa reka zakrywa pindolka < hahah pozdrowienia dla dziunki ;-) > ;-)

Haha a co tam bedzie klejnoty pokazywal :D

Z tym stawaniem tez bym sie bala. Ja Joasi natychmiast reke pod kolanka aby ugiela i sadzam sobie-ale te pollezaco.

natalunia uspokoiłaś mnie i to baaaardzo... moja mala też podciaga się do siadania od ponad mies. i teraz tez potrafi już siedziec sama, nie za dlugo bo nie potrafi utrzymac jeszcze idealnie rownowagi ale siedzi:) wszyscy dookola mi mowia że mecze dziecko, że tak nie można, w zasadzie tylko moja mama mówi że jeśli sama chce siadac to nic sie jej nie stanie.
Kolejny postep w który pewnie mi nie uwierzycie: Jak postawie Lene i chwyce ją za rączki to stoi i to wcale nie krotko. Oczywiście jak zaczyna sie meczyc i siada na pupke to juz jej nie stawiam. Czasami jest tak że chcę ją posadzic a ona nogi jak kołki i stoi. Wielką ma przy tym radoche. lekarz mi tylko powiedział tyle że mała jest chyba starsza niż się nam wydaje:D
miejmy nadzieję, że kręgosłup maleństwa to wytrzyma. Mnie się nie podobają takie rzeczy, ale każdy robi jak uważa!

Majka przekrecila sie wczoraj z brzuszka na plecki ;-) Jaka była zdziwiona he he a mama zadowolona z nowej umiejetnosci ;-)

reklama
Majka przekrecila sie wczoraj z brzuszka na plecki ;-) Jaka była zdziwiona he he a mama zadowolona z nowej umiejetnosci ;-)
Alusi też się ze 3 razy udało, ale ostatnio chyba zapomniała jak się to robi :)
No i nadal nie może wyczaić jak się przewrócić na lewy bok - prawy dopracowała już do perfekcji :).

Dziewczyny czy wasze dzieciaki lubią maty z pałąkami ? Bo mam wrażenie że Alę te pałąki wkurzają :) nasza mata poszła w kąt i leżymy na kocyku, i ja musze robić za pałąki :D:D w sensie uchwytów na zabawki... :-)

Do góry