D
dziunka24.
Gość
kurcze mam dola:-( nadal nie rozumiem placzów mojego dziecka:-( juz juz mysle ze zalapalam i acha! chce jesc a tu pupa blada, nie to:-( no strasznie mi idzie uczenie sie mojego synka:-( i ma problemy z zasnieciem, i je jak najety a najwazniejsze ze jego matka nie czai bazy:-( ech marze zeby juz mogl mowic i mi powiedzial co i jak
dziunka co znaczy kolderka do buzi? nakrywasz buzie czy jak? czy do polika?
Klade mloda na boku, przykrywam kolderka lub kocykiem, wkladam róg koldry miedzy raczki, zeby sobie zlapala i przytulila do polika. Nosek jest nie przykryty i "górne oko"
tez nie.
.Normalnie szok! Odkad wprowadzilam jej rutynowe spanko w ciagu dnia i jedzonko o stalych porach to tak mi spi
U mnie mały pośpi z godzinę lub coś ponad. Teraz byłam z nim na spacerku to zasnął ok 13.30 przyszliśmy do domku a on jeszcze kima w wózku to dla mnie sukces ale wiem, że to wpływ świerzego powietrza lub np. że gazy dały mu spokój na jakiś czas i katar po dworku ustąpił. Ja nie wiem czy tak coś na siłę wprowadzac, przyklad np. u nas taki, że po 2,5 msc dziecko nauczyło mi się ciągnąc cycka bez nakładki, samo, samo-po prostu pewnego dnia cycek był taki pełen, że zanim założyłam nakładkę sam mi się przyssał. A "dobrzy" ludzie doradzali mi, żebym na siłę go zmusiła, przepłacze, przepłacze a jak zgłosnieje sam zassie. Serce mi pozwoliłoby mi na taki manewr i stwierdziłam, że najwyżej będę miała mniej mleka przez te nakładki, ale zmuszac i prowokowac płaczu nie będę. Z tymi porami regularnymi jeszcze poczekam. Myślę, że jest jeszcze za mały, żeby przesypiac całą noc bez jedzonka. Chociaż on całą noc ma oczka zamkniete swoim niepokojem zaznacza mi, że jest głodny. Wszystko robimy na spiocha więc chyba tragedi nie ma.
rozumiem ze karmienie i aktywnosc (max 30min) a potem? moj to po 30 min ryczy ze zmeczenia i sam nie umie zasnac albo ja go zle odczytuje