D
dziunka24.
Gość
a u nas tara tara: pierwszy obrót z brzucha na plecy:-):-) całą rodzinę z tego tytułu obdzwoniłam:-):-):-):-)
Brawo!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a u nas tara tara: pierwszy obrót z brzucha na plecy:-):-) całą rodzinę z tego tytułu obdzwoniłam:-):-):-):-)
Etna, młody zacznie leżeć na brzuszku - zobaczysz. U mnie było to samo, nawet pisałam Wam jakiś czas temu, że dostałyśmy z tego powodu skierowanie na rehabilitację (na którą jesteśmy zapisani, dopiero jak dziewczyny skończą 6 m-cy...). Teraz obie wysoko dźwigają główki, chętnie leżą na brzuszkach. Mi się wydaje, że na każdego maluszka musi przyjść odpowiedni czas i już.
Moje bardzo lubiły leżeć na brzuszkach na moich kolanach (w poprzek ud), myślę, że to im pomogło![]()
mój robił odwrotnie , w domu głowe trzymał wysoko i wogóle położyć nie chciał a na bilansie wogóle nie dzwigał i musiałam z nim do fizjoterapeuty chodzić , dobrze podczas wizyt mu się odmieniło i zaczął dźwigaćBura my po wizycie u neurologa i maly tam lezal na brzuchu i trzymal gowe w pionie, on chyba tak przede mna nie ma respektu zadnego.... Postep ogromny bez rehabilitacji i pani lekarka stwierdzila teraz ze maly nawet za szybko sie teraz rusza, obled no i zalecila 2x dziennie po pol tabl. B1 i B6 nie wiem na co
Moja niunia zasnela o 20 <zjadl 150ml) na noc.... o 23 przez sen nakarmilam <100ml> i wstal o 3.30 dalam 120ml ale dalej mi sie wiercil i dalam jeszcze to zjadl kolejne 60< czyli 180ml> i obudzil mi sie o 7 i zjadl ledwo 50ml !! i no nie dal rady zasnac bo kupka przeszkadzala yh i dopieero o 10 zjadl swoje 120ml ....
jestem dumna ze tak duzo je a jeszcze bardziej ze o 7 bylam wypoczeta !!1 pobudka w nocy na karmienie SUKCES :-)
To mialam szczescie, ze trzymal tak wysoko glowke u lekarza, bo juz nawet w domu trzyma ja wysoko. Pewnie mial skok rozwojowy u lekarzamój robił odwrotnie , w domu głowe trzymał wysoko i wogóle położyć nie chciał a na bilansie wogóle nie dzwigał i musiałam z nim do fizjoterapeuty chodzić , dobrze podczas wizyt mu się odmieniło i zaczął dźwigać
natalunia jak ja sie wyspie to przeczytam tego posta jeszcze raz to moze zrozumie o co to chodzi z tymi mlMoja niunia zasnela o 20 <zjadl 150ml) na noc.... o 23 przez sen nakarmilam <100ml> i wstal o 3.30 dalam 120ml ale dalej mi sie wiercil i dalam jeszcze to zjadl kolejne 60< czyli 180ml> i obudzil mi sie o 7 i zjadl ledwo 50ml !! i no nie dal rady zasnac bo kupka przeszkadzala yh i dopieero o 10 zjadl swoje 120ml ....
jestem dumna ze tak duzo je a jeszcze bardziej ze o 7 bylam wypoczeta !!1 pobudka w nocy na karmienie SUKCES :-)
ja tak was czytam o tym dokarmianiu o 23 i sie zastanawiam. Tez bym mogla dokarmic, ale czy dobrze zrobie przerwajac mu ten najdluzszy sen od 20 do 2 badz 3Mój na półśpiocha zje o wiele więcej niż na nie spiącoRano codziennie mi się kręci ok 6, kręci się ale oczka zamknięte, więc ja po całej nocy cyckowaniu daję butlę o tej 6 rano i potrafi zjeść ok 140 ml, 120 ml, 110 ml. Gdy nie śpi je o wiele mniej bo przy 70 ml juz zaczyna się kręcić wywijać, noe ma czasu na jedzonko.
Kasiiula gratulacje wyspanej nocki, zazdoszczę bo ja dziś cyckowałam się nie wiadomo ile razy......
Właśnie podobno dobrze jest nakarmić małęgo ok 20 uspić, a potem na śpioszka nakarmić przed naszym zaśnięciem ok 23. Ale u mnie i tak budzi się wcześnie, może jeszcze raz spróbuję ten sposób.
???To mialam szczescie, ze trzymal tak wysoko glowke u lekarza, bo juz nawet w domu trzyma ja wysoko. Pewnie mial skok rozwojowy u lekarza
natalunia jak ja sie wyspie to przeczytam tego posta jeszcze raz to moze zrozumie o co to chodzi z tymi ml(oj te mamy cyckowe)
ja tak was czytam o tym dokarmianiu o 23 i sie zastanawiam. Tez bym mogla dokarmic, ale czy dobrze zrobie przerwajac mu ten najdluzszy sen od 20 do 2 badz 3
ja tak was czytam o tym dokarmianiu o 23 i sie zastanawiam. Tez bym mogla dokarmic, ale czy dobrze zrobie przerwajac mu ten najdluzszy sen od 20 do 2 badz 3