reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrot do formy sierpniowych mam :)

reklama
Leyna jesli dobrze zrozumialam to Piotrus ma nietolerancje laktozy? czy skaze bialkowa? i czy mozesz jesc normalny chleb? Ja znalazlam mleko bezlaktozowe i pilam je bo maly mial kolki i myslalam moze ze to nietolerancja laktoz,ale jednak nie. Ja w sumie nie wiem do konca na co Pat jest uczulony, bo sa momenty kiedy normalnie pije kawe z mlekiem i nic sie nie dzieje przez miesiac, a potem nagle znow jakies male zmiany na skorze, a ja nic nowego nie wprowadzilam... dzisiaj naprzyklad byla u nas zielonkawa kupka, a ja znow sie ostro pilnuje od jakis 3 dni.

kochana a jak ty to robisz , bo Leyna to rozumiem a ty bedyta?? chyba nie cwiczysz??:laugh2:napisz że nie ćwiczysz bo inaczej sie załamie że ze mnie taki leń:baffled:
mada oszalałaś:szok: no co ty, ja nie z "tych" jestem, no może za piłką to bym polatała, jak pół życia w siatkówkę grałam to chyba nie zapomniałam jeszcze:-D
no po prostu do pracy wróciłam, trzeba rano wstać... i nie ma czasu podżerać, i ostatnio, nie wiem czemu, od słodyczy mnie odrzuciło, ale jakoś się nie martwię:-D
aguśka ten basen to chyba całkiem niezły masz pod nosem?:-D

Leyna jesli dobrze zrozumialam to Piotrus ma nietolerancje laktozy? czy skaze bialkowa? i czy mozesz jesc normalny chleb? Ja znalazlam mleko bezlaktozowe i pilam je bo maly mial kolki i myslalam moze ze to nietolerancja laktoz,ale jednak nie. Ja w sumie nie wiem do konca na co Pat jest uczulony, bo sa momenty kiedy normalnie pije kawe z mlekiem i nic sie nie dzieje przez miesiac, a potem nagle znow jakies male zmiany na skorze, a ja nic nowego nie wprowadzilam... dzisiaj naprzyklad byla u nas zielonkawa kupka, a ja znow sie ostro pilnuje od jakis 3 dni.

Ja tez Wama nie mam zielonego pojecia na co Sara jest uczulona...Mam tylko nadzieje, ze z wiekiem jej to przejdzie. Niby pediatra stwierdzila, ze na bialko, wiec daje jej Bebilon Pepti i nic co zawieraloby chociaz troche bialak, a i tak od czasu do czasu ja obsypuje :baffled:

Sandra1982 ja jak mam malo mleka to daje Patrykowi nutramigen, ale jakos malo mu on smakuje. Ja tez mam taka nadzieje ze to samo przejdzie i zycze tego mocno Saruni.

Wama lekarka stwierdziła, że Piotruś ma skazę białkową, ale ja nie jestem tego tak do końca pewna. Bo do produkcji bułek używana jest maślanka, a kazała mi jeść właśnie bułki. Ja się potem przerzuciłam na chleb żytni.
Skaza białkowa ponoć przechodzi z wiekiem, jak organizm jest dojrzalszy i lepiej sobie radzi z trawieniem.

Ja tez caly czas podejrzewalam u Kingi skaze bialkową, choć nigdy nie miała jakiejś strasznej wysypki, ale zawsze ilekroć wypiłam mleko lub zjadłam za dużo produktów zawierających bialka krowie, to mi wymiotowała i ulewala. Ale w pewnym momencie wprowadziłam te bialka do mojej diety i wszystko było ok i jest do tej pory. Teraz mala wszystko je i nic jej nie uczula.

MOj powrot do formy na dzis:
chodzenie na czas do sklepu po paczki szt. 10 - niecale 30 min
zjedzenie owych paczkow w ilosci 3 szt. - nicale 5 min
odwijanie z papierokow krowek-mordoklejkow i ich przezucie - 10 min

45 min intensywnych cwiczen zuchwowow recznych,hmmm... niezle:-p

reklama
:-D :-D :-D :-D
Redaktorka ja z okazji lepszego samopoczucia udalam sie do cukierni oddalonej o jakies 30 minut i na taka wsopaniala okazje jaka jest tlusty czwartek na miejscu zjadlam dwa wielgachne eklery z czekolada :-D :-D :-D

Do góry