reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Prezent na komunię

Ja na komunię dostałam lalkę ( było to 20 lat temu), nadal jest w domu rodzinnym. Od rodziców chrzestnych dostałam złote łańcuszki. Mam wrażenie, że ludzie zapominają, że chodzi o sakrament a nie imprezę i prezenty. Ja pamiętam, że komunia to była okazją do spotkań rodzinnych w większym gronie.
Teraz laptopy, smartfony i hulajnogi elektryczne.

reklama
Nie do końca.
Jeżeli ktoś chce inwestować w złoto, to niech najlepiej kupi złom złoty, ewentualnie sztabki.
Biżuteria jest ładna, jest pamiątką. Ale ekonomicznie jest zbyt droga w stosunku do wartości złota z jakiego została wykonana.
Także, jak ktoś chce kupić pamiątkę- śmiało. Ale nie mieszajmy w to inwestowania.
Złom jest o wiele mniej warty. Więc nie. A dlaczego nie mieszać w to inwestowania? To zabronione?

Ja nie hejtuję zwracam jej uwagę żeby się nie dowalała do wszystkich postu bo wiecznie jej nic nie pasuje niech stąd idzie po prostu i tyle albo nie odpisuje albo niech mnie zablokuje będzie najlepiej

Dałaś piękny pokaz wyzywania i obrażania w momencie kiedy ktoś odpisywał Ci w normalny sposób.
Nie oszukujmy się, ale przykład idzie z góry więc przerażające jest, że wychowujesz jakieś dziecko/dzieci

Ja nie hejtuję zwracam jej uwagę żeby się nie dowalała do wszystkich postu bo wiecznie jej nic nie pasuje niech stąd idzie po prostu i tyle albo nie odpisuje albo niech mnie zablokuje będzie najlepiej
No nie wiem, to nie ja wyleciałam z wyzwiskami 🤷‍♀️
Mam inne zdanie i tyle, każdy ma do tego prawo. Zwrócilam uwagę na to, ze nie dla kazdego pamiątki są ważne. Tylko tyle.

Chcesz to sama mnie zablokuj. Albo dawaj dalej i zalatw sobie bana za wyzwiska i hejt, bo polecialas zdecydowanie za daleko 🤷‍♀️

Ja na komunię dostałam lalkę ( było to 20 lat temu), nadal jest w domu rodzinnym. Od rodziców chrzestnych dostałam złote łańcuszki. Mam wrażenie, że ludzie zapominają, że chodzi o sakrament a nie imprezę i prezenty. Ja pamiętam, że komunia to była okazją do spotkań rodzinnych w większym gronie.
Teraz laptopy, smartfony i hulajnogi elektryczne.

Nie wiem, który jesteś rocznik - ja '90
Z komunii najbardziej pamiętam prezenty i płacz mój i wszystkich koleżanek, że byłyśmy pierwszym rocznikiem, któremu kazano włożyć brzydkie alby. Każda z nas miała drugą "ładniejszą" sukienkę na przebranie. Nie pamiętam duchowości. Samej imprezy też nie - zaraz poszłam do koleżanki obok i rozmawiałyśmy co dostałyśmy, a potem z jeszcze innymi spotkałyśmy się na rowerach bo każda dostała rower.

Oprócz tego zegarki i kasę. Chyba dostałam też od dziadków jakiś medalik, ale zupełnie nie wiem co się z nim stało, na pewno go też nie nosiłam.

A jeszcze sobie uszy przekułam - choć nie jestem pewna czy nie rok później na rocznicę

No nie wiem, to nie ja wyleciałam z wyzwiskami 🤷‍♀️
Mam inne zdanie i tyle, każdy ma do tego prawo. Zwrócilam uwagę na to, ze nie dla kazdego pamiątki są ważne. Tylko tyle.

Chcesz to sama mnie zablokuj. Albo dawaj dalej i zalatw sobie bana za wyzwiska i hejt, bo polecialas zdecydowanie za daleko 🤷‍♀️
Jestem tu raz na jakiś czas, bo mam co robić w domu i w życiu a Ty ciągle się dowalasz do innych postów innych dziewcząt widocznie, masz jakiś problem i bardzo nieciekawe życie ja jestem tu raz na jakiś czas ciągle widzę twoje" ale "wydaje mi się że nikt się tobą nie interesuje dlatego ciągle tutaj przesiadujesz.
I nie musisz mi odpisywać bo nawet tego nie oczekuję

Złom jest o wiele mniej warty. Więc nie. A dlaczego nie mieszać w to inwestowania? To zabronione?
Przykro mi, ale materialnie nie.
Nawet obrączkę bez graweru spienieżysz za więcej niż obrączkę z grawerem. Złom zloty ma najlepszy stosunek ceny zakupu do ceny za jaką został sprzedany. Za ładny medalik zapłacisz krocie, natomiast jak go oddasz na przetopienie to okaże się warty ułamek tej ceny.

reklama
Jestem tu raz na jakiś czas, bo mam co robić w domu i w życiu a Ty ciągle się dowalasz do innych postów innych dziewcząt widocznie, masz jakiś problem i bardzo nieciekawe życie ja jestem tu raz na jakiś czas ciągle widzę twoje" ale "wydaje mi się że nikt się tobą nie interesuje dlatego ciągle tutaj przesiadujesz.
I nie musisz mi odpisywać bo nawet tego nie oczekuję
Znowu hejt 🤷‍♀️

@aniaslu

Do góry