reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Prezenty, prezenty... :)

Ja uwazam ,ze nawet nie mając pieniędzy mozna komus zrobic fajny prezent-wystarczy porzadnie pomyslec co obdarowanego mogłoby ucieszyc, dobry pomysł+wkład pracy własnej i moga wyjsc superprezenty:-)

U mnie w rodzinie jest tak, ze wszyscy kupują fajne prezenty dzieciom i tylko dzieciom.Dorosli składają sobie po prostu zyczenia i przynosza cos ze soba do gospodarzy(ale to juz tak ogólnie dla wszystkich ) jakies wyborne wino albo egzotycze przysmaki zdobyte podczas wojazy-tak na spróbowanie dla wszystkich.
A czasem zwyczajnie -ktos przynosi sernik(bo ciocia robi najlepszy) a ktos karpia w galerecie(specjalonosc kuzynki)itd.
I wszyscy bardzo sobie chwalimy ten system :-D:-D

A ewentualne prezenty dla siebie to juz bardzo kameralna sprawa- i tak nie chciałabym rozpakowywać przy wszystkich seksownej koszulki nocnej , którą dostałam od męża:zawstydzona/y::-)

reklama
Czasami specjalnie zaczynamy się przy niej całować i wtedy ona śmieje się od ucha do ucha i od razu do nas przybiega, żeby też się przytulić i dać buzi :-D

U nas tak samo...cudowne to jest!!!

A odkurzacz Oliwka uwielbia, jak odkurzamy to opiera się na nim rękoma i pcha przed siebie i lubi jak się jej rurę przytyka do reki lub brzucha i ciało jej się zasysa :szok::-D
Boi się natomiast włączonej pralki, jak się kręci bęben i w środku obija się plastikowy pojemniczek na żel do prania. Jak nie jest włączona, to nawet ją lubi, bo można powrzucać do bębna pełno zabawek :tak:

U nas odkurzacz najlepiej gdyby był samochodem..hihi...natomiast pralka tak samo - ucieka jak tylko usłyszy dźwięk pralki...nawet wyłączonej sie boi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jeżdzik u nas służy obecnie jako pchacz!!! Filip wszędzie z nim wędruje....w sumie żadna zabawka nie wzbudza w nim teraz tyle emocji - oprócz gwizdka mojego meza :-D:-D:-D:-D Mały uwielbia nim gwizdać..czasem to mam dość...

A ewentualne prezenty dla siebie to juz bardzo kameralna sprawa- i tak nie chciałabym rozpakowywać przy wszystkich seksownej koszulki nocnej , którą dostałam od męża:zawstydzona/y::-)

My prezenty od Mikolaja dla siebie i dzieci zostawilismy w domku pod choinka:tak:.Obskoczylismy najpierw moja mame,potem jacka,a potem dopiero nasze wzajemne prezenty.I bylo bardzo fajnie,bo dzieciaki zrobily dla nas kilkustronicowa laurke:szok: z wierszykami i zyczeniami i dały nam Merci petits:-).Normalnie sie wzruszyliśmy :sorry2:.

A my wzjamenie z mezem bylismy bardzo zadowoleni ze swoich prezentow.Mój maz mial łzy w oczach:szok:( a taki niby twardziel:-p),a dostal...spodnie graff:-p:-D:-):-):-)

My też z prezentów jesteśmy zadowoleni :tak: Prawdziwą niespodziankę sprawił mi mąż. Oboje wiedzieliśmy co dostaniemy od siebie na gwiazdkę, on ode mnie książka, ja od niego kolczyki. Po wigilii rozpakowuję prezent, a tam... łańcuszek i brasoletka do kompletu:tak: Ale mi zrobił niespodziankę:tak:

My z prezentów bardzo jesteśmy zadowoleni, oczywiście najwięcej dostała Wiki i Madzia, muszę nawet powiedzieć, ze ta pierwsza to aż za dużo. Połowa zabawek grająco-śpiewająca, można oczadzieć. Codziennie może się bawić czymś innym, ale najbardziej przypadł jej do gustu stolik chicco, szkoda tylko, ze to nie jej:no:Kupilismy mojego brata córci - Oliwce, to chrześniaczka mojego m. No, ale podczas świat i trochę po, mogła się nim pobawić, może jej kupimy taki na roczek, chociaż jak sobie pomyślę ile ma juz tych zabawek, to nie bardzo chcę kupić następną:confused:

ja też jestem zadowolona z prezentów, no może oprócz wagi (żartuje), ale dostałam swój ukochany koncert LIVE na DVD Robbiego Williamsa, teraz leci non stop już znam go na pamięc ale cały czas go uwielbiam, a po za tym to przydatne rzeczy: ręczniki, pościel, kosmetyki. a Lenka oprócz ciuchów z których jestem mega zadowolona: 2 sukienki, 2 pary spodni, 3 bluzy, 4 bluzki z krótkim rękawem :-) to jeszcze wózek, lalkę gadającą, śmiejącą i płaczącą, matę po której się chodzi tam są narysowane zwierzaki i wydają odgłosy :-)

Ja tez sie ciesze z prezentow jakie Jenni dostala czyli:
Kubusia z ksiazeczka na brzuchu, lokomotywe ze zwierzytkami z Fisher Price ktora jezdzi i gra,jezdzik co mozna pchac czy jak tam to sie nazywa ,Kubusia puchatka co chodzi (Jenni je uwielbia):tak:

Ja już wiem, co Oliwka dostanie od chrzestnej na roczek. Coś w tym stylu:
KEYBOARD ZE STOJAKIEM I MIKROFONEM - NOWY OD SS (291359529) - Aukcje internetowe Allegro
nie takie samo, ale podobne.
Wcześniej myślałam, że to za poważna zabawka, ale byliśmy dziś u koleżanki (poznanej zresztą przez BB), jej 2,5 letnia córka ma coś takiego i Oliwce się bardzo podobało. Krzesełko-uczydełko Fisher Price'a zabawiło ją znacznie krócej.

reklama
Widzialam podobne pianinko i jest to fajna rzecz ,tez sie nad tym zastanawialam przed swietami ale narazie rezygnuje bo mi to by starszaki rozwalily

Do góry