reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Prezenty, prezenty... :)

jeśli dziecko interesuje się już literkami to fakt polecam ten fishera widziałam w sklepie super ale Szymek go zwyczajnie olał. dlatego wybrałam ten pierwszy bo obrazki na klawiszach myślę bardziej go zainteresują ale zobaczymy. jakby co to za 2 miesiace będzie mial urodzinki :-)

reklama
Karola, a Ty masz ten pierwszy :confused: Napisz coś więcej o jego możliwościach.
On też widzę uczy literek i cyferek :tak: Przynajmniej tak jest w opisie, bo na klawiszach literek nie widzę :confused:

Agusia, Ty masz zdaje się Fisher Price'a, napisz też coś więcej :sorry:
Czy ta myszka to tylko atrapa, czy coś się nią robi :confused: I czy ma jakieś gry na naukę cyferek, bo doczytałam się tylko o literkach :confused:

Ten Kubusiowy laptop też mi się podoba i chyba jeśli chodzi o możliwości to jest podobny do Fisher Pricea.

Ostatnia edycja:
A ja z kolei wiedzac, ze moja cora wszystko popsuje ;-) zagladnelam z ciekawosci na strone carrefour...nawet fajne zabawki w katalogu maja :-p a upatrzylam malej laptopa tylko nie wiem czy czerwony czy zolty :sorry: bede musiala funkcje zobaczyc :-D

Załączniki

• katalog_hiper-85.jpg
    katalog_hiper-85.jpg
    120,1 KB · Wyświetleń: 52
  • katalog_hiper-2.jpg
    katalog_hiper-2.jpg
    61,2 KB · Wyświetleń: 39
Fajne pomysły z tymi laptopami dla Maluchów:tak: Sama się nad czymś takim zastanawiałam albo nad tą matą z Thomas'em (chyba Tycia taką kupiła Kondziowi).
Ten Fisher Price Kasiad wydaje mi się suuper;-)
KiniaG jak będę w PL to chyba się wybiorę do Carrefour'a;-) Jak będziesz pierwsza to daj znać jak te laptopy;-)

Kinia jak kupisz lub obejrzysz to napisz jakie mają funkcjie i co robią te laptopy bo ja widziałam kilka i takie sobie były na żywo wydawało mi się że Emilka weźmie go i jak rzuci to po laptopie :baffled: a chciałam jej coś jeszcze kupić :sorry: oprócz tego wózka ;-)
choć pewnie nie będzie ją interesował laptop nie ma to jak prawdziwy sama nie wiem :rofl2: jeszcze dla chrześniaka coś musze kupić i też nie mam pomysłu :sorry:
To kup jej prawdziwy to napewno jej sie spodoba:tak::rofl2::-D

Trzeba zwrócić uwagę od jakiego wieku jest laptop. Nie ma co kupować takiego od 5 rż bo żaden dwulatek się nim nie zainteresuje, samo literowanie słów i liczenie nie będzie napewno dla niego interesujące. Teraz to bardziej zabawy takie jak są opisane w tej aukcji:
LAPTOP Z MYSZKA USB - LCD - PIANINO - KURIER DHL (472399160) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dlatego się zainteresowałam tym laptopem, bo oprócz czytania i liczenia ma gry, którymi Oli się zainteresuje. Liczyć na to, że dzieci będą nam potrafiły przeliterować jakieś słowo lub wstawić brakującą literkę nie ma co :sorry: Muszą być w nim jakieś zabawy dostosowane do wieku i umiejętności naszych maluchów.
Na te pokazane przez Kinię bym nie liczyła, nie wyglądają na przeznaczone dla dwulatka :no:

Dopiero teraz się zorientowałam, że ten nasz uczy też liter i cyfr, ale jest anglojęzyczny, więc pewnie zostawię go Oliwce jak będzie chciała się pouczyć angielskiego, ale narazie musi się przecież nauczyć polskiego :sorry:

reklama
no właśnie ja dokładnie tak samo pomyślałam.że nie kupie zabawki na wyrost bo po co. w koncu jest jeszcze tyle okazji aby coś dziecku kupić. ten laptop wydał mi sie super no i z tego co na prędcę zobaczyłam to taki właśnie jest, lektor mówi wytaźnie, naśladowane dzwięki są poprawne koń to rżenie itp. :tak: nauka literek polega na tym że lektor literuje słowo i pojawiaja sie literki reszty jeszcze nie obcykałam.

Do góry