reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przedporodowe obawy, przesądy, rady...

Przestańcie się bać, że nie zdążycie!! Poród to nie biegunka!!! Ja też mam do szpitala 30 km. Od skurczów mniej więcej co 10-7 minut (wtedy powinnyśmy jechać) do porodu mija jeszcze kilka godzin, w najlepszym wypadku ze 2 godziny!

reklama
Ja czytałam na forum BB że jakaś mama dostała pierwszych skurczy, poszła się wykąpac jej mąż wszedł do łazienki a tam główkę już widać :-D nic nie poczuła nieźle co ?

mi tez sie nie chce w to wierzyc! az tak woda nie lagodzi bolu i skurczy!
chyba ze ma dziewczyna takie szczescie ;-)

Ja też śmigałam z wkładami ze 3-4 tygodnie, nie pamiętam żadnych dolegliwości w połogu. poza kupą oczywiście - problem był, bo bałam się, że mi się wszystko rozleci, popęka, itp...
najśmieszniej było po 6 tygodniach, pierwszy, pełny sex z mężem ;-)
po wielu próbach stwierdziłam, że już nic z tego, bo jestem ... za ciasna :zawstydzona/y: że mnie za mocno zszyli i nic z tego... a ile było płaczu z mojej strony... próbowaliśmy kilka dni!!! w końcu się udało :tak: ale teraz to jest śmieszne:szok:

polozna wczoraj nam opowiadala, co moze wplynac na przedwczesny porod, oprocz stresu, genetyka... rozeznalam sie wiec w rodzinie i okazalo sie ze WSZYSTKIE dzieciaki w mojej rodziny, od strony taty i mamy rodzily sie najpozniej w 36 tc z waga od 3500 -4500g :szok:

reklama
Ale ty się tym nie przejmuj, bo u ciebie może być inaczej...
pamiętaj, że w psychologii istnieje takie coś jak "samospełniające się proroctwo" - jeśli coś już wiesz, że ma być, to podświadomie, nieświadomie lub nawet świadomie będziesz robiła wszystko, żeby stało się tak, jak to założyłaś z góry... po to, aby potem powiedzieć "a nie mówiłam", "wiedziałam, że tak będzie, bo u nas tak jest w rodzinie", itp...
więc postaraj się o tym nie myśleć i odrzuć tą myśl

Do góry