reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

tez wczesniej (miesiac temu) pojawil sie u nas katar, pani doktor polecila euphorbium i masc majerankowa i pomogło :)

u nas dzis czerwone gardło no i nie bylo szczepienia, mam nadzieje ze to nic powaznego :(

reklama
Lepi bardzo się cieszę, ze wyniki ok.

My dziś po wizycie u ortopedy. Bioderka ok. A z żebrami powiedział, że to może być od niedojrzałego układu (chyba) kostnego, jak najwięcej kłaść na brzuszku, podawać kropelki devikap i jak na razie czekać, albo się cofnie albo rozwinie ehhhh

jeśli nosek jest suchy od ciepłego powietrza i od ogrzewania to psiknąć można solą fizjologiczną ale to słychać że jest suchya na katar polecam Nasivin (ten zielony) bo niebieski jest od roczku a zielony z dosownikiem do psikania jest od 3 miesięcy :-)

a ja miałam iść na szczepienie i zapomniałam.. pókjdę w poniedziałek bo D jutro ma na rano więc sama sie nie wybiorę z 2 dzieciaków do lekarza :-p

Hope jak u Was po szczepieniu? Mati wczoraj, pisałam Wam, że bidulek był. W pewnym momencie bardzo się rozpłakał i wybudził i zmierzyłam mu temp a tam prawie 39 :szok::szok::szok: Zaraz syropek bo czopków chyba nie mamy, potem cycuś na pocieszenie a za pół godziny dziecko ożyło. Zaczął gadać, skrzeczeć z radości po swojemu i cieszyć pysia do świata. I wszystko super gdyby nie to, że to była prawie północ... No i tak pobawił się do 1:30, a co.

madzik-uzywałam przez tydzień mucofluid, nasivin soft, i robione krople protargol.
emikaa-no własnie nie cieknacy tylko jej gdzies wysoko zalega i jest tak dalej choc jak uzyje samego mucofluidu to troche wycieka
I nic!nasivin zapychał nos i blokował wydzieline,no ale suma sumarum wczoraj byłam z mała u lekarza bo pojawił sie kaszel!!!!:(dostaliśmy syrop fenspogal, no i sie zaczeło bo rano go podałam i jak mała zaczeła kaszlec to spowodowała wymioty i cała (chyba)dawke ulała:(

Ostatnia edycja:
Hm, no to nie wiem. Spróbuj może faktycznie jeszcze euphorbium, u nas się sprawdziło, a masakra była jak się młody co 10 minut dusił przez zapchany nos. Trzymam kciuki, żebyście trafili z jakimś lekiem w końcu,bo katar u takiego maluszka to nic fajnego, a tak długo to już w ogóle:(

bea spróbuj zrobić inhalacje z soli fizjologicznej ... Tymek bardzo lubi ... i po nich katar bardzo zelżał ... polecam stosować mucofluid 2 x dziennie (rano i w południe) ... zapsikać i dziecko wybrzuszkować po ok 30 mi dopiero zapuscic krople ... duzo efektywniej zadzialaja ... do tego wapno i ewentualnie clemastinum - dzialaja wysuszająco + nawilzanie powietrza. No i brzuszek, brzuszek, brzuszek ... gile wylatuja, nie splywaja do gardła. Trzymam kciuki za Nosek ;) a i masc majerankowa niesmiertelna zawsze chociaz natlusci sponiewierana skorke wokol noska ;)

A Mati ostatnio ma coś w nosie. Chrapie mu coś i rzęzi ale to nie katar typowy. Tylko takie coś jak był mały i mu w nosie coś zalegało. Muszę mu kilka razy zakropić czymś i fridą potraktować. Najgorzej jest po nocy, tak jakby mu powysychało wszystko. Czyżby akcja kaloryfery?

Spróbuj Mu nawilżać śluzówkę, może przejdzie.
A co do nawilżania powietrza, to ja sama nie wiem, bo kupiłam nawilżacz jak Mateusz był mały, a nasz lekarz marudził, że przy Jego astmie to niewskazane, bo to pożywka dla roztoczy itp.

reklama
Do góry