reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Puste jajo płodowe

Witam, ten temat był poruszany na forum wiele razy, ale jestem zdruzgotana, ostatnia miesiączkę miałam 30 maja, moje cykle są nieregularne 30-32 dni. Test ciążowy zrobiłam 5 lipca i wynik to dwie kreski.
Jednak dzisiaj poszłam do gin żeby potwierdzić ciąże i okazało się ze nie widać zarodka. Dostałam duphaston i pozostaje czekać. Ktoś miał podobna sytuacje ?
Dołączam zdjęcie USG i czekam na porady!

Załączniki

• 76A8D8D8-F871-4C43-BCD8-10F93033BEA7.jpeg
    76A8D8D8-F871-4C43-BCD8-10F93033BEA7.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 3 344
reklama
Rozwiązanie
Niestety zabieg był konieczny bo pęcherzyk ani trochę nie wyleciał. Ale w sumie zabieg był o milon lepszy niż to co było w nocy . Teraz muszę tylko dojść psychicznie po tym co mnie spotkało . Bardzo dziękuję dziewczyny za każde miłe słowo i wparcie
A masz szanse zapisać się po weekendzie do innego gina?
Długość pęcherzyka wg USG odpowiada 7t4d - a na zdjęciu faktycznie nawet ciałka żółtego nie widać.

Z tego co pamiętam - jeśli do 25mm nie będzie ciałka żółtego i zarodka, to dopiero można mówić o pustym pęcherzyku. Może po prostu jest za wcześnie?

Jak masz możliwość - to zrób sobie badanie krwi - beta hcg jutro i w poniedziałek, by sprawdzić przyrost po 48h.

Idz do innego lekarz ja ostatnio trafiłam na takiego który napedzil mi niezłego stracha ,poszukuj kogoś z dobrym sprzętem nie panikuj bo to jest wczesna ciąża i to wsyztsko ma prawo się jescze ukazać.

Powiem Ci że jeden lekarz podał mi wymiar pecherzyka 5,3 mm A tego samego dnia na dobrym sprzęcie było 8,7 mm i pecherzyk zółtkowy .

Witam, ten temat był poruszany na forum wiele razy, ale jestem zdruzgotana, ostatnia miesiączkę miałam 30 maja, moje cykle są nieregularne 30-32 dni. Test ciążowy zrobiłam 5 lipca i wynik to dwie kreski.
Jednak dzisiaj poszłam do gin żeby potwierdzić ciąże i okazało się ze nie widać zarodka. Dostałam duphaston i pozostaje czekać. Ktoś miał podobna sytuacje ?
Dołączam zdjęcie USG i czekam na porady!
Po pierwsze cykle masz REGULARNE, tylko troszkę dłuższe. Trzeba na spokojnie poczekać, nic niestety nie poradzisz. Będzie co ma być, ale ciąża może być młodziutka po prostu.
A lekarz jak nic źle zmierzył.

A masz szanse zapisać się po weekendzie do innego gina?
Długość pęcherzyka wg USG odpowiada 7t4d - a na zdjęciu faktycznie nawet ciałka żółtego nie widać.

Z tego co pamiętam - jeśli do 25mm nie będzie ciałka żółtego i zarodka, to dopiero można mówić o pustym pęcherzyku. Może po prostu jest za wcześnie?

Jak masz możliwość - to zrób sobie badanie krwi - beta hcg jutro i w poniedziałek, by sprawdzić przyrost po 48h.

Przy pustym jaju beta rośnie zazwyczaj idealnie. To pęcherzyk a nie zarodek wytwarza ten hormon.

Witam
Zarejestrowałam się bo chyba sama sobie nie poradzę . Ostatnie USG i okazuje się że puste jajo płodowe , lekarz niby nie powiedział wprost ale 7tc pęcherzyk 15mm i pusto. Zrobiłam bete i przez 48h przyrost o 13 % . Ja już sobie nie robię nadziei ale mam wrażenie, że nikt nie rozumie mojego cierpienia. Ciągle tylko słyszę że przecież nie mam za czym płakać bo tam jest pusto . Próbowałam sobie też tak wmówić ale jakoś nie zmniejsza to mojego bólu . Czuje puste i uczucie straty

reklama
Boże weź naprawdę walnij tego co gada takie rzeczy.... jesteś w ciąży i każda normalna kobieta w ciąży chce zobaczyć na pierwszym usg serducho i usłyszeć że jest idealnie i jak najbardziej masz prawo rozpaczac jeśli coś poszło nie tak życzę Ci żeby było ok ale przyrost bety jest malutki teraz dużo siły potrzebne i cierpliwości w oczekiwaniu na konkrety nie jesteś sama naprawdę większość z kobiet miała ma koncie takie przeżycia..... nie rozpaczac bo tam jest pusto ... matko kochana brak słów

Witam
Zarejestrowałam się bo chyba sama sobie nie poradzę . Ostatnie USG i okazuje się że puste jajo płodowe , lekarz niby nie powiedział wprost ale 7tc pęcherzyk 15mm i pusto. Zrobiłam bete i przez 48h przyrost o 13 % . Ja już sobie nie robię nadziei ale mam wrażenie, że nikt nie rozumie mojego cierpienia. Ciągle tylko słyszę że przecież nie mam za czym płakać bo tam jest pusto . Próbowałam sobie też tak wmówić ale jakoś nie zmniejsza to mojego bólu . Czuje puste i uczucie straty

reklama
Boże weź naprawdę walnij tego co gada takie rzeczy.... jesteś w ciąży i każda normalna kobieta w ciąży chce zobaczyć na pierwszym usg serducho i usłyszeć że jest idealnie i jak najbardziej masz prawo rozpaczac jeśli coś poszło nie tak życzę Ci żeby było ok ale przyrost bety jest malutki teraz dużo siły potrzebne i cierpliwości w oczekiwaniu na konkrety nie jesteś sama naprawdę większość z kobiet miała ma koncie takie przeżycia..... nie rozpaczac bo tam jest pusto ... matko kochana brak słów
Bardzo dziękuję za wsparcie .Ja już nie mam nadziei . Teraz szukam jak najwięcej informacji z czym przyjdzie mi się zmierzyć . Potrzebuje tylko trochę czasu na uporanie się z tym . Cały czas zadaje sobie pytanie dlaczego mnie to spotkało . Chce przejść jakiś rodzaj żałoby , tylko że mam wrażenie że nikt nawet nie chce mnie zrozumieć . To przecież miało być moje maleństwo na które tak czekałam

Do góry