reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
gdzieś czytałam, że niektóre dziewczyny miodem smarują opryszczki, ale nie wiem czy to coś daje więcej oprócz natłuszczenia.

ja swoje mimo że nie wolno zawsze traktuje spirytem ;] albo zwykłym albo salicylowym ;p wysusza , szczypie ale przynamniej nie wywala takiego murzyńskiego wargolca potem :-D smaruje to jakimś zoviraxem czy inną maścią i jakos leci ....

ja pamiętam kiedyś w gimnazjum wywaliło mi dosłownie całą górną wargę i na dolnej taki jeden wielki syfilis... kurde i że ja się nie wstydziłam chodzić z tym do szkoły? :p

ja to miałam taką ponad rok temu.... spałam u mojego B wtedy....budzę się rano a tu.... MURZYŃSKA WARA , normalnie nie mogłam buzi zamknąć :| cała górna warga to mi prawie o nos zadzierała....dramat to jest :/

i mój B opryszczki nigdy nie miał...i go zaraziłam :/ i w tym roku mu wyszła ;[

...co do miodu na opryszczkę to ja pisałam, bo kiedyś na to wpadłam z desperacji...nic w domu nie miałam, a pomysł okazał się rewelacyjny:tak: Ładnie to "namoczy" nie pęka strup i zdecydowanie mniej boli. Co do opryszczki mnie kiedyś tak wywaliło że miałam w całym nosie i bardzo głęboko, to chyba było najgorsze co w życiu przeżyłam...najgorszemu wrogowi nie życzę :-(

Dzieki za wskazowki! Do tej pory smarowalam wargi tylko kremem Nivea. Troche juz zeszlo, als sproboje dziada miodem potraktowac.

Patili, krem Nivea ok , ale nie na dwór !! bo przy mrozach krem nivea to tylko nasz wróg....zawiera wodę która jak wchłania się w skórę potem pod wpływem niskich temperatur 'zamarza' i 'rozsadza' nam naczynka....

reklama
A na trądzik w ciąży znalazłam maseczke z zielonej glinki plus zetrzeć cebulkę na tarce to zmieszać dodać łyżkę mąki żeby się taka maseczka zrobiła co nie spadnie z twarzy, posmarować sobie na twarz (ale ponoć szczypie w oczy) i na 20-30 min pozostawił i później spłukać wodą do picia lub przegotowaną i na końcu zetrzeć waciskiem namoczonym mlekiem:) Spróbuje jutro jak męża nie będzie żeby go zapach nie straszył :*

Do góry