reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rejestracja dziecka w usc

mmartax98

Początkująca w BB
Cześć, powiedźcie mi jak to wygląda jestem w pierwszej ciąży i się zastanowić, czy jeżeli urodzę dziecko w szpitalu w Lubinie, a mieszkam w Brzegu Dolnym, to czy mogę zarejestrować dziecko w urzędzie u siebie w mieści, czy muszę jechać specjalnie do Lubina?

reklama
Cześć, powiedźcie mi jak to wygląda jestem w pierwszej ciąży i się zastanowić, czy jeżeli urodzę dziecko w szpitalu w Lubinie, a mieszkam w Brzegu Dolnym, to czy mogę zarejestrować dziecko w urzędzie u siebie w mieści, czy muszę jechać specjalnie do Lubina?
My robiliśmy to online.

Rejestrujesz tam gdzie dziecko się urodziło a nie gdzie Ty mieszkasz lub jesteś zameldowana. Online możesz to zrobić tylko wtedy gdy masz profil zaufany lub e-dowód.

Ale żeby zarejestrować dziecko w USC nie wystarczy miec konta w banku.
Autoryzujesz się przez logowanie do konta w banku, nie trzeba mieć zrobionego specjalnie profilu zaufanego. Teraz wszędzie do urzędowych rzeczy, jak ktoś nie ma edowodu, moze logować się przez bank.
Więc jak najbardziej wystarczy.

reklama
Autoryzujesz się przez logowanie do konta w banku, nie trzeba mieć zrobionego specjalnie profilu zaufanego. Teraz wszędzie do urzędowych rzeczy, jak ktoś nie ma edowodu, moze logować się przez bank.
Więc jak najbardziej wystarczy.
Cóż, na stronie gov.pl są podane inne informacje. Ale może Ty wiesz lepiej.

Do góry