reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
A ja mam dwa pytanka :):
1. ile butelek i o jakiej pojemności należy kupić na początek? mam zamiar karmić piersią, ale muszę się przygotować na również na karmienie butelką.
2. jak to jest z tymi biustonoszami do karmienia - chcę kupic juz teraz ale nie wiem, czy obecny rozmiar czy większy? czy w okresie karmienia biust mocno sie powiększa czy nie?

Do doswiadczonych mamus pytanko czy leżaczek i mate edukacyjna kupowac potem czy teraz, bo ja nie wiem od jakiego to wieku sie uzywa.
Ja bym poczekała i zostawiła tą przyjemność innym :-) - leżaczek lub mata to dobre rzeczy na prezent np. na gwiazdkę lub chrzciny, zawsze to jakaś oszczędność, a ofiarodawca ma pewność, że kupuję coś z czego rodzice i dzidzia będą zadowoleni :-)

BIUSTONOSZ STANIK DO KARMIENIA - 75C biały (411944542) - Aukcje internetowe Allegro
to dla Ciebie ppatqo:)
a ja juz qrcze wlasnie zamowilam ta wanienke....wiec zobaczymy co to bedzie:)w sumie dziecko jest malenkie wiec....a jak dlugo powinno sie kapac dziecko w wanience?tak do roku czy jak?bo ja sie nie orientuje....pozniej to juz chyba i tak za duze ....
jesuuu te znaczki...zaraz sie naprawde zdenerwuje:(((((kiedzs mi sie to samo jakos przestawialo...
My mamy prysznic więc Martyna szybko przeszła do brodzika, najpierw na gąbkowym misiu, później samodzielnie. Chyba też miała ok 5 m-cy jak Laura Czarnej

A ja mam dwa pytanka :):
1. ile butelek i o jakiej pojemności należy kupić na początek? mam zamiar karmić piersią, ale muszę się przygotować na również na karmienie butelką.
2. jak to jest z tymi biustonoszami do karmienia - chcę kupic juz teraz ale nie wiem, czy obecny rozmiar czy większy? czy w okresie karmienia biust mocno sie powiększa czy nie?
Wydaje mi się, że dwie 125ml wystarczą - jedna na mleko, druga na herbatkę. A biustonosz użwałam zwykły z miekkimi miseczkami, ewentualnie wyciągałam fiszbiny.

Ppatqa - ale udane łowy :tak::tak::tak:

ppatqa widze ze firma love canpol ci sie upodobała. Super .Ja wybrałam Tom mee tuppee bo moja Laura zadnej nieakceptowała a potem mali sis tez i kupili Tommee i bez problemu jedli:tak:

sylwia ja mam butelki 2szt jedna 125ml druga 150ml. co do staniczka pisalismy o tym wczesniej tzn ja piasałam ze rozmiar miseczki wiekszy;-)

Widzę ze niektóre mamy nastawiają sie na karmienie od razu butelką,ja mam nadzieje na karmienie piersią.Na kupno butelek przyjdzie czas,w razie potrzeby.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry