• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
a nie robisz sobie maki otrebowej typowo dukanowej? trzeba dobrze przemielic otreby ale nie pamietam ile ktorych i w jakich proporcjach.

pancakesy :)

3 duze jajka
120g maki pszennej
czubata lyzka proszku do pieczenia
140ml mleka
szczypta soli

oddziel zoltka od bialek. Bialka z sola ubij na sztywna piane. Do zoltek dodaj make, proszek do pieczenia oraz mleko i miksuj az otrzymas zgladkie ciasto. Na koniec delikatnie dodaj bialka i bardzo sotroznie polacz mase zoltkowa z bialkami ubitymi. No i potem ciachu machu - na rozgrzana patelnie teflonowa na srednim ogniu wylewaj ciasto. smaz kilka minut az nalesnior bedzie jasnozloty. teraz posyp go wybranym dodatkiem (swieza kukurydza z kolby, chrupiacy bekon, jagody, banany, duszone jablka, starta na tarce czekolade lub cokolwiek innego) i przewroc lopatka na druga strone (w ten sposob dodatki zasmaza sie w ciescie). Ja najczesciej ejdnak smaze bez dodatkow i potem kazdy sobie naklada co chce, najbardziej lubie polaczenie bekonu z syropem klonowym (moze brzmiec dziwnie ale jest to naprawde przepyszne!).

a kuotu co!?

Ostatnia edycja:
Pok dziękuję :)
Myślałam o tym ale nie mam czym zmielić...:sorry:

Kuot chyba zobaczył ''C'' Made :)

Mozesz w mozdziezu rozgniesc. Dluzej trwa ale efekt ten sam. A nie masz blendera lub malakser? Tez troche rozdrobni.

wpadlam jeszcze przed spaniem :)

Dzień dobry :)

Asionek - nocki bez zmian :/ Co godzinę lub częściej pobudka, jakoś WYCZYMUJĘ :) Chłopaki super, Maniek w dalszym ciągu mruczy, a Borysek się turla i jak nie siedział, tak nie siedzi :)) Leniwe te dzieci po mnie...

?

eee tam leniwe :) ma Borysek czas jeszcze :)
&&&&&&&&&&&& za nocki w takim razie :) mi sie tez marzy taka nocka bez zadnej pobudki , calusia przespana jak za czasow z przed ciazy , bo i w ciazy nie pospalam sobie :/ a mialam na zapas spac hehe

dzieci masz cudne !! a corka nie wiem czemu ma kompleksy , slicznotka jest i te nogi :))))

Jestem :)
Goście...goście...goście...
Sprzątanie..sprzątanie..sałatki, ciasta, kawa...kawa...kawa - całą kawę mi wypili :szok:
Ale na ich plus idzie to, że Ola świetnie się bawi tymi wizytami, a ja mogę wtedy odpocząć po tych porządkach i sałatkach :))
Poza tym dostaliśmy krzesełko Chicco, używane, ale w bardzo dobrym stanie, ŚWIETNE!!

oj bidulo dajesz rade ? no , ale Ola szczesliwa to najwazniejsze :)
krzeselko super !!

Dzień dobry!

Słuchajcie doświadczone mamy, czy spadek wagi u 6-mies. dziecka jest normalny i można go np. wytłumaczyć tym, ze zaczyna się ruszać więcej, jest aktywne? Mia już któryś dzień waży mniej niż ostanio! Z tydzień temu ważyła już prawie 9000 g, a dziś rano 8880 g! :eek:

ja doswiadczona mama nie jestem i nie chce w blad wprowadzac , ale zglosilabym to pediatrze
z tego co czytalam , to dzieci nie powinny gubic masy jeszcze
raczej mniej przybierac zaczynaja na miesiac wlasnie przez ta wieksza aktywnosc
no , ale ja lekarzem nie jestm wiec moge sie myslic :)

Hej :))

Asionek właśnie na Facebooka wrzuciłam, na BB nie było zdjęcia...

widzialam ;) bosko !!!

hej
przepraszam ale absolutnie nie wiem co u was i narazie nie ma glowy na doczytywanie.
stan malego sie polepsza, ale nadal jest praktycznie stale pod lampami i dostaje antybiotyk , mam nadzieje ze kolejna transfuzja nie bedzie konieczna.
postanowilismy ze nie bede na oddziale z malym caly czas tylko bede jezdzic do niego,( serce mi sie kroi na sama mysl o tym rozwiazaniu)mam 2 dzieci i widze jak ucierpiala psychika Iwonki przez 2 dni mojej nieobecnosci a co by bylo jakbym jej zniknela z oczu na caly tydzien nawet niechce myslec. mala z wesolego dziecka stala sie placzliwa, nerwowa,agresywna.
a o to nasz synek, jak narazie mam tylko jedno zdjecie bo glowy do robienia zdjec tez nie mialam

Wiola synek cudny i imie piekne :)))
trzymaj sie niedlugo bedziecie w domku juz wszyscy razem !! buziaki :)

No ja....! I to całkiem sama :-)))))) Trochę tylko pędzelek pomógł :-p
Zaczynam malować i sprzedawać :)) Trzeba zacząć robić to, co się lubi :))))

no i pomysl super , szkoda zeby taki talent sie marnowal :)

piekne zdjecia , cudna okolica :) az sie rozmarzylam ...

A tu coś z cyklu Tylko dla widzów o mocnych nerwach:

Zobacz załącznik 464647

przecudne zdjecie :) uwielbiam ten obrazek , mama i maluch przy piersi !! pieknie napatrzec sie nie moge...

ja nie wiem co mi sie dzis stalo.. od przyjscia do domu 4 pralki zrobilam z czego dwie juz wyprasowalam, lazienke umylam, kuchnie wyszorowalam, posciel zmienilam, smieci samochodowe posprzatalam, obiad podalam... co to jest!? amfy nie wzielam, red bulla nie pilam... za to w nagrode za ciezki dzien sacze sobie puszke boskie coli :-D:-D:-D

musze niezapomniec rureczce wyslac eska przed snem.

2 trymestr no i moze troche syndrom wicia gniazdka ? :)) tez mialam takie odpaly hehe
fajnie , ze samochod tak szybko udalo sie sprzedac

dobrej nocki !!

KOCHANE!!! TRZEBA JUŻ WSTAĆ!!! RURECZKI GOTOWE!!!
Już po dwóch litrach lewatywy i czekają na cewnik :))) Nockę miały spokojną, bez nerwacji....jeju, jeju....TRZYMAĆ KCIUKI, TRZYMAĆ KCIUKI :))))))))))))))

Dziękuję za wszystkie miłe słowa :*:*:*:*

Ostatnia edycja:
Witam porannie:)
Średnio wyspana ale za to przy KAWIE:)))) i pączkach:)

Made na cyca się nei załapałam:dry::dry: jak to tak??? też chcę popodziwiać!!! A wczoraj juz nie dałam rady zajrzeć...
przekaż Rureczkom że trzymam kciuki za Zuzinka:))

Nagrałam wam wczoraj dwa świetne filmy ale może dzis wrzucę wieczorem. Moje małe uczyło sie jeść łyżką i nakarmiło mamę "doocznie" a potem tłumaczyło co nieco tacie:) A drugi to małe robiące awanturę:)

monia - już się nie mogę doczekać filmików :-) Cyca Ci mogę zaraz wstawić :-p ale to musisz paczeć, bo szybko usunę :eek: już wczoraj wisiał zbyt długo :szok:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry