reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Bardzo ładnie Ci w tym kolorku :)) Śliczna jesteś i co tu dużo gadać :)))
Oglądam Tylko Muzyka na Polsacie...."Chłopcy kontra Basia" poćwiartowali moje bębenki słuchowe :))) Skapitulowałam!

hej :)

wpadlam na chwile zobaczyc czy sa jakies wiesci od Wioli

u nas dzisiaj dzien plazowania byl :)
maly przeszczesliwy :) cieszyl sie ogromnie na widok takiej ilosci piachu , a jak zobaczyl morze to juz wogole radocha na calego :) naet stopki sobie pomoczyl :)

Dzień dobry!

A poza tym... Dajemy Mii już tylko NAN od tygodnia i mała ma na buzi okropną wysypkę, ktora ją swędzi, bo drapie!!! :szok::-( Buzia cała zaczerwieniona, sprawdzałam ciałko, ale nic nie ma. Teraz nie wiem, czy to znów reakcje związane z AZS, czy też reakcja na NAN! :zawstydzona/y::baffled: I nie wiem, co mam robić dalej... Wg pediatry podawać NAN!!! Ale ja tej babie przestaję ufać!!!

Asionku - witaj! Ale się ostatnio mijamy, nawet nie mam kiedy Ci napisać, że przesłodziuchne dziecię Ci rośnie! :-)

dziekujemy slicznie !!
no jakos sie spotkac nie mozemy hehe
Maja tez cudna i jak rosnie ladnie !! ogladam wszystkie fotaczki na FB :)))

a u was nie ma tak , ze pediatre samemu sie wybiera ? moze warto gdzies podpytac o kogos sprawdzonego i zmienic ?
biedna mala , ze sie tak meczyc musi :(
ja bym chyba podala jednak to mleko co bylo , szkoda zeby sie meczyla :(

No więc dziś poziom bilirubiny 10,6 - nie planują na razie kolejnej transfuzji. Maluszek ma się dobrze (oprócz tego, że bez mamy na razie biedaczek jest :-(). Wiolka fizycznie niby lepiej, ale psychicznie gorzej - i jeszcze bierze ją przeziębienie, do tego Iwcia kaszle i katar - tak więc Wiola nie pojedzie raczej jutro do małego. Za duże ryzyko infekcji. Ojojoj - serce boli od myślenia o rozłące z tak malutkim dzieckiem. No ale mam nadzieję, że ten czas szybko zleci....

dobrze , ze z malutkim lepiej !!
zdrowka duzo dla Wioli i Iwonki !!
oby szybko maluszek wrocil do domu i byl z mamusia !! &&&&&&&&&&&&&

Podzielę się przyjemną wieścią :tak:

Remigiusz został posiadaczem trzeciego ząbka :sorry: lewa górna jedyneczka :-)

gratki zabka :)))

Oliwka a ja nie zalapalam sie na foto :/ co to bylo ?? :)))

Mae hej ;) jak tam pociechy ? nocki lepsze ?

dobrej nocki zycze :)

Hej:)
KAAAWYYYYYY!!!!

Co jest z Wioli malutkim? Z lenistwa przeczytałam tylko 3 ostatnie strony i tyle że ma bilurubine ponad 10 i Wiola jest przeziębiona i nie może do niego jechać... I coś o transfuzji:szok: może mnie ktoś doinformowac proszę!

Moje małe chyba ząbkuje i ja ledwo przytomna dziś:( może jak się kawy napije to będzie lepiej... wczoraj byłam tak nieprzytomna rano że młoda z łóżka spadła... mąż poszedł do łazienki a ona sobie łaziła po łóżku i siadła tak całkiem daleko od końca, tyle że tyłem (przodem do mnie) i jakoś poleciała do tyłu... na szczęście bardziej się zsuneła niż spadła i jeszcze ją złapałam za nogę więc skończyła tak jakby stojąc na głowie, ale wystraszyć się zdążyłam... chyba nic jej się nei stało bo tylko sie tuliła - ze strachu chyba, i jak już ja utuliłam to przestała płakać.
A i wczoraj w kościele zaliczyła pierwszy flirt:)) Chłopczyk taki siedział koło nas i się uśmiechał do niej. I potem ona coś do niego gadała a on ja głaskał po rączce:) Super śmiesznie to wyglądało:)

Dzień dobry :)

Asionek - nocki bez zmian :/ Co godzinę lub częściej pobudka, jakoś WYCZYMUJĘ :) Chłopaki super, Maniek w dalszym ciągu mruczy, a Borysek się turla i jak nie siedział, tak nie siedzi :)) Leniwe te dzieci po mnie...

monia - witaj :) Powiadasz, że Ci dziecko flirtowało na Twoich oczach w świątyni zadumy? :)) No ładne rzeczy :)))
Z WIOLĄ i MALUSZKIEM już lepiej i oby ta tendencja sie utrzymała, ja nie będę Ci tego opisywać, bo strasznie to przeżywam, wybacz...

GDZIE JEST KUOTEK???

Made jednak doczytałam sobie sama więc nie potrzebuje już streszczenia...
I w szoku jestem! Jeszcze odnoście paciorkowca - tak gdzie ja rodziłam to jak nie ma wyniku to podają profilaktycznie antybiotyk. Ale dobrze że to nie to.
Ja tez nie wiedziałam o takim konflikcie jak się dowiedziałam że mam Rh+ to mnie przestało interesować... Ale do cholery gin po to się uczy żeby wiedzieć takie rzeczy! I co to za szpital!!!! Dobrze że juz lepiej i oby szybko zleciało te 10 dni i mogli wracać do domu!
Ja też miałam taki wybór - szpital 5 min drogi od domu z miłą obsługą ale właśnie do dupy lekarze, albo taki 30 min drogi ale fachowy i w sumie tez mili ludzie. Powiedziałam że gdybym umierała to proszę do tego najbliżej bo życie najważniejsze i najwyżej potem poprawią. W każdym innym wypadku jadę do Lublina!!! Z Wiki tez tak jeżdżę.

Made powiem więcej, na hasło "daj buzi" moje młode wywala język:)) Wczoraj mojego siostrzeńca tak pocałowała:laugh2::laugh2: aż się dziecko zdziwiło (ma 5 lat) i stwierdził że Wiki mu dała językowe buzi:))
Rośnie mi aparatka:))):-D

Made nie wiem:eek: na razie żyję tym że w czwartek przyjeżdżają Turcy i mam zrobić - tzn przedstawić bo już napisałam, prezentację o moim miejscu pracy. Po angielsku oczywiście i jeszcze będzie tam siedziała główna szefowa i marszałek województwa i insze jakieś ważne ludzie.... Jak dożyję do weekendu w dobrym zdrowiu psychocznym, jak złożę wniosek erasmusowy do końca maja to pomyślę o Wikuśkowych urodzinach....

reklama
monia - och, poważne przedsięwzięcie, i jaka próba przed Tobą, nie mówiąc już o ogromnym stresie. Trzymam kciuki, aby wszystko gładko poszło, żebyś zachwyciła całą delegację i szefową i oczywiście samego marszałka :))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry