reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ooo ja też zgłupiałam jeśli chodzi o ten drugi rodzaj konfliktu serologicznego-słyszałam o tym ale co z immunoglobiną????
no i czytałam też że u dzieci u których rodziców stwierdza się konflikt serologiczny-tzn. między matką a dzieckiem -dzieci mają silną żółtaczkę...moje maluchy miały delikatną żółtaczkę-Maja miała chyba bilurbinę na poziomie 4-a to malutko

reklama
Maran co dawno co dawno :-p Te lata dopiero co były przecież ;-)

Paulinka no to malutka żółtaczka u Majeczki - ja pamiętam, że u Maciusia do 19 doszło - ale jak tak patrzę na te liczby to nie wiem jak to możliwe - w każdym razie też siedziałam 10 dni w szpitalu (tam gdzie Wiola teraz) - tylko, że niestety doszła nam bakteria w drogach moczowych (z winy szpitala) i dlatego tak długo.

No nic czas na mnie pod kołderkę. PAPA!

kurcze , ale namieszali w tym szpitalu :(
i jeszcze antybiotyk bez senu ...
no nic najwazniejsze , zeby Wiola sie trzymala i duzo odpoczywala i szybko miala malego przy sobie !!

ja tez mialam konflikt z mezem , ale gin od poczatku mnie monitorowal , badania krwi co miesiac , odczyny itd.
na szczescie maly odziedziczym krew po mamusi minusowa i nie kuli mnie :)
co nie znaczy , ze przy nastepnym kloc nie beda :/

nawet wsumie nie wiedzialam , ze moze byc tez konflikt krwi przy RH+
ale tego to juz chyba nie da sie przewidziec ?

dobrej nocki !!!

Lilus , Wioka ma szczescie , ze ma cie blisko siebie :) dobra z ciebie duszyczka !! ;)))

Dzień dobry!

Jak się dziś macie, kochane moje?

My się wyspałyśmy obie - Mia zasnęła po pogaduchach wczoraj ok. 20 i pospała BEZ pobudek do 7.00. :happy::-) Dałam jej mleczko i doleżała do 7.30, po czym obie zeszłyśmy na dół.
Moje dziecko mocno protestuje na widok ziemniaka! :nerd::zawstydzona/y: Ma odruch wymiotny dosłownie - nie dała sobie wcisnąć ziemniaka z brokułem. Je chętnie marchewkę, marchewkę z pasternakiem, gruszkę, jabłko, morelkę z gruszką, no i oczywiście kaszkę kukurydzianą. :-) Słoiczki z mięskiem oraz ziemniak z brokułem --> :no: W najbliższym czasie ugotuję jej zupkę na piersi z kurczaczka i zobaczymy jak to pójdzie... :eek:
A poza tym... Dajemy Mii już tylko NAN od tygodnia i mała ma na buzi okropną wysypkę, ktora ją swędzi, bo drapie!!! :szok::-( Buzia cała zaczerwieniona, sprawdzałam ciałko, ale nic nie ma. Teraz nie wiem, czy to znów reakcje związane z AZS, czy też reakcja na NAN! :zawstydzona/y::baffled: I nie wiem, co mam robić dalej... Wg pediatry podawać NAN!!! Ale ja tej babie przestaję ufać!!!

Lil - jak się masz? Jak nocka?

Maran - u nas też taki konflikt był, ale ani ja, ani moja siostra nie miałyśmy żółtaczki. Ja mam grupę krwi 0 Rh+, a mama B Rh+. Zaczęłam się zastanawiać, od czego to zależy z tą żółtaczką...

Paulinka - a u Was ten konflikt był na poziomie czynnika RH, czy głównej grupy?

Asionku - witaj! Ale się ostatnio mijamy, nawet nie mam kiedy Ci napisać, że przesłodziuchne dziecię Ci rośnie! :-)

Ja już mam kawkę nr 2 i podsyłam, komu potrzeba:

images1.jpg

Mam nadzieję, ze Wiola jakoś się trzyma dziś i ze udało jej się wyspać...

Miłej niedzieli!

hello

miłej niedzielki kobietki

Mary u nas konflikt (a raczej niezgodność-bo konflikt to dużo groźniejszy przypadek) jest w zakresie rh-ja jestem minusowa a mój mąż jest plusowy;))
a jeśli chodzi o Mię to wg mnie chodzi o mleko NAN-nie możesz wrócić do poprzedniego mleczka?? może mała nie jest jeszcze gotowa na zwykłe mm???albo może inne mleko ale z grupy HA??

buziaki, wpadnę później zobaczyć czy będą jakieś wieści od Wioli!

Mary u nas konflikt (a raczej niezgodność-bo konflikt to dużo groźniejszy przypadek) jest w zakresie rh-ja jestem minusowa a mój mąż jest plusowy;))
a jeśli chodzi o Mię to wg mnie chodzi o mleko NAN-nie możesz wrócić do poprzedniego mleczka?? może mała nie jest jeszcze gotowa na zwykłe mm???albo może inne mleko ale z grupy HA??

buziaki, wpadnę później zobaczyć czy będą jakieś wieści od Wioli!

Paulina - ja bym się już poddała, ale ta idiotka-pediatra chce sprawdzić, czy to na pewno alergia/nietolerancja! :wściekła/y::angry: Poleciła nam dawać Mii ok. 2 tyg. sam NAN. Dajemy już tydzień i buzia jest cała czerwona! :zawstydzona/y: Jakiś czas temu po zwiększeniu proporcji NAN względem Nutramigenu (gdy mieszałam) pojawiła się wysypka na klateczce, ale jak zmniejszyłam proporcję NAN, to wysypka zniknęła. Mój M. podejrzewa jeszcze, ze to od AZS, ale ja uważam, ze to ewidentnie NAN. Tylko, co teraz? Czy Mia mi wypije Nutramigen po tym jak ją "rozpieściłam" rarytasem NAN? :baffled:

hmm Mary po głębszym namyśle oboje z M. macie rację, Nan zawiera białko krowie, skaza białkowa często jest przyczyną AZS a skaza przecież jest od tego białka-jakby nie było białko w Nan może powodować skazę u Mii i w efekcie AZS jej wyskakuje...
pewnie nie masz możliwości pójść do lekarki z małą i jej pokazać jak ona wygląda po tygodniu? a oprócz wysypki coś się dzieje więcej-coś nie daj boże z brzuszkiem lub kupką?
mam koleżankę której synek ma skazę i AZS, mały ma teraz prawie 10 mies, i dopiero teraz będą wprowadzać mu nabiał, wg mnie twoja lekarka za bardzo się pospieszyła, może spróbuj dać małej nutramigen tak po prostu-może jeszcze nie jest aż tak przyzwyczajona do Nan? spróbuj chociaż

hmm Mary po głębszym namyśle oboje z M. macie rację, Nan zawiera białko krowie, skaza białkowa często jest przyczyną AZS a skaza przecież jest od tego białka-jakby nie było białko w Nan może powodować skazę u Mii i w efekcie AZS jej wyskakuje...
pewnie nie masz możliwości pójść do lekarki z małą i jej pokazać jak ona wygląda po tygodniu? a oprócz wysypki coś się dzieje więcej-coś nie daj boże z brzuszkiem lub kupką?
mam koleżankę której synek ma skazę i AZS, mały ma teraz prawie 10 mies, i dopiero teraz będą wprowadzać mu nabiał, wg mnie twoja lekarka za bardzo się pospieszyła, może spróbuj dać małej nutramigen tak po prostu-może jeszcze nie jest aż tak przyzwyczajona do Nan? spróbuj chociaż

Paulinka - no widzisz, i ja mam takie podejrzenia, ze AZS się uaktywnia po białku!!! :wściekła/y: Mam ogromną ilość puszek z Nutramigenem w domku, ale jak ostatnio odbieraliśmy w aptece, to Mia nie miała jeszcze 5 miesięcy, więc dostaliśmy te dla dzieci do 6. miesiąca. Mia kończy 6 mies. za 2 dni, więc myślisz, ze jeszcze mogę jej podać Nutramigen do 6. mies.? :confused: Poza tym ja tez uważam, ze ta baba się za bardzo na ten NAN uparła!!! :angry: Nie mam do niej za grosz zaufania! We wtorek mamy szczepienie, tam chyba powinien być jakiś lekarz, więc zapytam o opinię na ten temat, ale to nie jest lekarz Mii... Poza tym i tak muszę się udać do naszego rodzinnego po receptę na Nutramigen, więc pokażę jej małą, ale wiesz, tu rodzinni nie chcą wchodzić w kompetencje pediatrom i nawet wypowiadać się na temat maluszków... Zobaczymy... Pediatra powiedziała, by zadzwonić, jak coś się będzie działo. No więc, jutro będziemy dzwonić, a jak dalej będzie taka uparta, to chyba jej wykrzyczę, ze chcę innego lekarza!!!!!!!!!!! Mia tak się drapie po buzi, że szok!!!!!!!! :-( Aha, co do kupki, to od kilku dni Mia robi naprawdę małą kupkę, taki klocek dość twardy, ale nie jakoś ekstremalnie twardy. Dość mocno stęka, a taki mały klocuszek wychodzi! :-( A ból brzuszka - nie wiem, ale chyba nie... Choć gdy popłakuje w nocy, to może z tego powodu? Ciężko mi ocenić...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :))
Czekam z niecierpliwością na wieści od Wioli i głęboko wierzę, że dzisiejsze informacje będą już optymistyczne :)

Mary - to, że mleko jest od lub do, nie ma aż takiego znaczenia...rozmawiałam z lekarką, która mi powiedziała, że 2 jako mleko następne przeznaczone dla dzieci powyżej 6 miesiąca to nieporozumienie, spokojnie można jechać na JEDYNCE nawet rok, dziecko po 6 miesiącu ma wprowadzane do diety witaminy, które w zupełności uzupełniają zapotrzebowanie malucha. W ogóle stwierdziła, że przez to, ze wprowadza się 2 tak wcześnie, i inne produkty, dzieci mają tendencje do tycia i jeśli nie jest to kontrolowane, staje się dużym problemem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry