reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mary wszystko możliwe jeśli chodzi o Nan i brzuszek Mii-Daniel kiedy pił Nan to też było ciężko z kupką,dlatego przerzuciliśmy się na Bebilon, Maja jest na Bebiko bo to to samo co Bebilon -różnica jedynie w cenie;)))a problem z koopką miała tylko raz-ostatnio nawet
spokojnie możesz jej dawać mleko do 6mies. nawet po skończeniu przez nią 6 mies., w polsce zaleca się nawet,że dzieci w wieku ok.np 7-8 mies. gdzie mama rezygnuje z karmienia piersią, by pierw podawać im mleko początkowe czyli z cyfrą 1, tak samo z mlekiem z numerem 2 możesz karmić śmiało do 1,5 roku a nie do 1 roku-kolejne mleka są po prostu bardziej kaloryczne-są po prostu dostosowane do rosnącego apetytu malucha;))
spróbuj się popytać przy szczepieniu i zadzwonić do babki, oj dziwna ta opieka pediatryczna w NO-nie dziwię się,że żona kuzyna przyjeżdżała do polski robić dzieciom badania...

oki zmykam, szalejemy z Mają od 6, Daniel wstał ok. 8 a M. dopiero teraz;))) ale za karę zagonię go do obiadu;)))

pozdrawiamy!

reklama
hej

mary : cholera a oni wam nie ùoga zrobic diariltestu ( plaster uczuleniowy na bialko na plecy) albo konkretnie badania krwi na wszelkie alergeny ????? i bylo by wszystko jasne... a tu jakies bawienie sie w kilkutygodniowe proby zywieniowe ... slow mi brak, normalnie nerwa dostalam!

jesli chodzi o konflikt serologiczny to ja mam z mezem konflikt grup i konflikt rhezusowy ( +-)
w kazdej ciazy beda mnie kluc, nie po porodzie tylko w trakcie
tak tutaj robia ...

Mary - to, że mleko jest od lub do, nie ma aż takiego znaczenia...rozmawiałam z lekarką, która mi powiedziała, że 2 jako mleko następne przeznaczone dla dzieci powyżej 6 miesiąca to nieporozumienie, spokojnie można jechać na JEDYNCE nawet rok, dziecko po 6 miesiącu ma wprowadzane do diety witaminy, które w zupełności uzupełniają zapotrzebowanie malucha. W ogóle stwierdziła, że przez to, ze wprowadza się 2 tak wcześnie, i inne produkty, dzieci mają tendencje do tycia i jeśli nie jest to kontrolowane, staje się dużym problemem.

Mademoiselle - dziękuję, kochana! Przyznam, ze nie byłam pewna, ale teraz wiem, ze sobie na jedynce możemy jechać dłużej! :-)

Mary wszystko możliwe jeśli chodzi o Nan i brzuszek Mii-Daniel kiedy pił Nan to też było ciężko z kupką,dlatego przerzuciliśmy się na Bebilon, Maja jest na Bebiko bo to to samo co Bebilon -różnica jedynie w cenie;)))a problem z koopką miała tylko raz-ostatnio nawet
spokojnie możesz jej dawać mleko do 6mies. nawet po skończeniu przez nią 6 mies., w polsce zaleca się nawet,że dzieci w wieku ok.np 7-8 mies. gdzie mama rezygnuje z karmienia piersią, by pierw podawać im mleko początkowe czyli z cyfrą 1, tak samo z mlekiem z numerem 2 możesz karmić śmiało do 1,5 roku a nie do 1 roku-kolejne mleka są po prostu bardziej kaloryczne-są po prostu dostosowane do rosnącego apetytu malucha;))
spróbuj się popytać przy szczepieniu i zadzwonić do babki, oj dziwna ta opieka pediatryczna w NO-nie dziwię się,że żona kuzyna przyjeżdżała do polski robić dzieciom badania...

pozdrawiamy!

Paulina - ja już jestem taka zła, ze szok! Nie wszyscy lekarze tacy są, ale ta baba wybitnie mi działa na puder!!! :angry: Bagatelizuje przeróżne objawy, np. wydusiłam z niej maść na AZS, bo by wcale nawet na to nie zareagowała! :angry::wściekła/y:Na szczepieniu popytam, tam czasem naprawdę mozna uzyskać więcej pomocy od sióstr środowiskowych niż od idiotki, której ktoś nie wiedzieć czemu dał dyplom! :growl:

hej

mary : cholera a oni wam nie ùoga zrobic diariltestu ( plaster uczuleniowy na bialko na plecy) albo konkretnie badania krwi na wszelkie alergeny ????? i bylo by wszystko jasne... a tu jakies bawienie sie w kilkutygodniowe proby zywieniowe ... slow mi brak, normalnie nerwa dostalam!

jesli chodzi o konflikt serologiczny to ja mam z mezem konflikt grup i konflikt rhezusowy ( +-)
w kazdej ciazy beda mnie kluc, nie po porodzie tylko w trakcie
tak tutaj robia ...
Jos - hej! :-) No widzisz, pediatra twierdzi, ze nie ma sensu robić testów, bo m.in. Mia może złapać jakąś inną alergię od takiego testu skórnego!!! A taki plaster to chyba u nas nie istnieje... :no: W ogóle co do ogólnego badania krwi, to wymigują się od tego u małych dzieci! :crazy: Ktoś tu pisał, ze ciężko znaleźć żyłkę u takiego maluszka i dlatego lekarze się nie palą... Nie wiem, może coś w tym jest. Zła jestem... :-(

Jutro dzwonimy do pediatry i wymusimy na niej wizytę, zeby obejrzała Mię. Jak nie zareaguje, to będę się domagała zmiany lekarza! :crazy:

A tymczasem Mia po drzemce, zjadła 2. śniadanko, M. już też na nogach - bardzo przyjemną pobudkę dziś zaliczył... :rolleyes::yes::blink::blink: Zaraz jedziemy obejrzeć jeden zajazd na wyspie, który bierzemy pod uwagę jako lokal na nasze wesele. :-)

Czekam również na wieści o Wioli i maluszku...

Miłego dzionka!

dzien dobry :)

mnie dzis strasznie boli glowa i tylko wpadlam sprawdzic czy sa jakies wiesci o Wioli i malym.

sciskam was mocno i zycze milej niedzieli!

mary : filutek mial pobierana krew, tu to robia bez problemu, badaja zelazo i inne, grupe krwi ... pielegniarka wklula sie be zproblemu a on lezal i nawet nie pisnal. byl znoiecuzlony plastrem z kremem znieczulajacym kotry przykleilam mu godzine przez kluciem. takze nawet nie drgnal...
tutaj pobieranie krwi u niemowlat to standardowa sprawa wiec chyba cos nie tak z tym argumentem o zylce w NO ...

a mleko 1 jak najbardziej mozesz spokojnie skoncyzc pozostale puszki... nie o miesiac czy nawet 3 chodzi !

odpisze na fb troszke pozniej, po obiadku :)

No więc dziś poziom bilirubiny 10,6 - nie planują na razie kolejnej transfuzji. Maluszek ma się dobrze (oprócz tego, że bez mamy na razie biedaczek jest :-(). Wiolka fizycznie niby lepiej, ale psychicznie gorzej - i jeszcze bierze ją przeziębienie, do tego Iwcia kaszle i katar - tak więc Wiola nie pojedzie raczej jutro do małego. Za duże ryzyko infekcji. Ojojoj - serce boli od myślenia o rozłące z tak malutkim dzieckiem. No ale mam nadzieję, że ten czas szybko zleci....

Lilu - powtórzę za Bogusią, WSPANIAŁE TO WIEŚCI :)) żeby tylko tak dalej :)) Zdrówka dla WIOLI i maluszka :))))
Dziękuję Kochana za wzorowy przekaz :* Jesteś nieoceniona :)))))

Boogi :-) śliczna kompozycja :*

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry